Petru23 364 Opublikowano Sobota o 14:54 Opublikowano Sobota o 14:54 @Crew 900 Motocykl. Motor masz np w pralce
GordonLameman 9 389 Opublikowano Sobota o 15:10 Opublikowano Sobota o 15:10 54 minuty temu, Crew 900 napisał(a): Pany, gdzieś pod koniec marca/kwiecień chcę se kupić motor pierwszy. Takie coś od razu mi wpadło w tvn turbo jak o tym gadali: https://qjmotor.com.pl/srt-900sx/ Chciałbym poznać wasze opinie, porady, może coś innego ? Kup Horneta 750 i nie Kombinuj. 54 minuty temu, Crew 900 napisał(a): Pany, gdzieś pod koniec marca/kwiecień chcę se kupić motor pierwszy. Takie coś od razu mi wpadło w tvn turbo jak o tym gadali: https://qjmotor.com.pl/srt-900sx/ Chciałbym poznać wasze opinie, porady, może coś innego ? Kup Horneta 750 i nie Kombinuj.
Crew 900 1 147 Opublikowano Sobota o 17:01 Opublikowano Sobota o 17:01 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Kup Horneta 750 i nie Kombinuj. Kup Horneta 750 i nie Kombinuj. No a dlaczego? Wolałbym automat.
GordonLameman 9 389 Opublikowano Sobota o 17:06 Opublikowano Sobota o 17:06 5 minut temu, Crew 900 napisał(a): No a dlaczego? Wolałbym automat. Bo jest fajny 1
Crew 900 1 147 Opublikowano Sobota o 17:07 Opublikowano Sobota o 17:07 Teraz, GordonLameman napisał(a): Bo jest fajny No ten mój to też jest super. I full wypas.
Gret 707 Opublikowano Sobota o 17:09 Opublikowano Sobota o 17:09 1 minutę temu, Crew 900 napisał(a): No ten mój to też jest super. I full wypas. a w ogóle co to za marka bo pierwsze słyszę? jakiś chiński wynalazek? 1
GordonLameman 9 389 Opublikowano Sobota o 17:11 Opublikowano Sobota o 17:11 3 minuty temu, Crew 900 napisał(a): No ten mój to też jest super. I full wypas. A jakość też?
jarux 103 Opublikowano Sobota o 17:15 Opublikowano Sobota o 17:15 4 godziny temu, Kyle napisał(a): O olejach: (podsumowując: lepiej dawać taki olej jak przewidział producent auta/silnika) To zależy Mogę bez problemu podać przynajmniej jeden przykład gdzie trzymanie sie zaleceń co do oleju jest praktycznie gwarancją remontu silnika.
jarux 103 Opublikowano Sobota o 17:32 Opublikowano Sobota o 17:32 Vq35 + 5W30 + Ska/autostrada = puk puk L7x/es9a + 5W30 = przypalony olej i równa pochyła do destrukcji silnika. To dwa przypadki które znam z własnego doświadczenia. 1 1 1
marko 889 Opublikowano Sobota o 17:44 Opublikowano Sobota o 17:44 33 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Bo jest fajny Fajny to jest BMW K1600. Teraz zapewne jest jakaś nowa generacja, ale jak jakieś 5 lat temu wsiadłem na niego... Kurde! ale to coś z kategorii "i tak sobie nie kupię"
Crew 900 1 147 Opublikowano Sobota o 18:03 Opublikowano Sobota o 18:03 (edytowane) 54 minuty temu, GordonLameman napisał(a): A jakość też? 54 minuty temu, GordonLameman napisał(a): A jakość też? Z tego co materiały mówią i piszą to tak. np. Dużo jest tego. Edytowane Sobota o 18:06 przez Crew 900
KiloKush 752 Opublikowano Sobota o 23:00 Opublikowano Sobota o 23:00 https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-q3-ID6Hsd6f.html?reason=listing Manualna klima. Ahh te niemieckie PREMIUM
Kyle 325 Opublikowano Sobota o 23:34 Opublikowano Sobota o 23:34 (edytowane) 40 minut temu, KiloKush napisał(a): https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-q3-ID6Hsd6f.html?reason=listing Manualna klima. Ahh te niemieckie PREMIUM To auto sprawia wrażenie dosyć obskurnego (wygląd środka). Materiały wyglądają jakby to był zwykły plastik ... ale może to tylko takie wrażenie na zdjęciu robi. No i manual ... serio? No ale faktycznie są tacy, co lubią manual, bo widziałem tu w ankiecie jak było pytanie które auto byś wybrał, było kilka podanych, to ktoś mając automat do wyboru, wolał te manualne relikty rzeczona ankieta: ... kto woli jeździć manualem po mieście? Pewnie gdyby były auta odpalane na korbkę do wyboru, to znalazło by się też kilka osób ps. wracając do tego audi z aukcji - przebieg niby 140 000, a kierownica wytarta, jakby przebieg był 340 000 x-P - ciekawe, czy materiały takie "premium", czy lekko oszukany przebieg (tak ponad 2x). Edytowane Sobota o 23:42 przez Kyle
Totek 903 Opublikowano Niedziela o 00:32 Opublikowano Niedziela o 00:32 (edytowane) 7 godzin temu, jarux napisał(a): To zależy Mogę bez problemu podać przynajmniej jeden przykład gdzie trzymanie sie zaleceń co do oleju jest praktycznie gwarancją remontu silnika. Odcinek pod tytułem silniki lat 90 spotykają 5w30 long life Opracowanie na podstawie grupy VAG Edytowane Niedziela o 00:32 przez Totek 1
Kyle 325 Opublikowano Niedziela o 02:13 Opublikowano Niedziela o 02:13 Natrafiłem na taki temat na facebook: https://www.facebook.com/Hi.5YouTube/posts/dlaczego-ludzie-tak-hejtują-chińskie-autaprzejechałem-1500-km-chińczykiem-i-mam-/1352171033372770/ i kwiatuszek: Cytat Boimy się kupować chińskie samochody, bo boimy się o serwis. Inne marki też nas nie rozpieszczają. W maju zamówiłem w autoryzowanym serwisie Jeepa tylną szybę do mojego samochodu i co miesiąc otrzymuję informację, że będzie za miesiąc. Mija już pół roku a ja ciągle czekam. Serwis jest bezsilny, ja też.
GordonLameman 9 389 Opublikowano Niedziela o 06:19 Opublikowano Niedziela o 06:19 4 godziny temu, Kyle napisał(a): Natrafiłem na taki temat na facebook: https://www.facebook.com/Hi.5YouTube/posts/dlaczego-ludzie-tak-hejtują-chińskie-autaprzejechałem-1500-km-chińczykiem-i-mam-/1352171033372770/ i kwiatuszek: Patrząc po tym co ten profil udostępnia/pisze, nie uwierzyłbym w ani jedno słowo napisane przez tego idiotę:
galakty 3 986 Opublikowano Niedziela o 07:23 Opublikowano Niedziela o 07:23 7 godzin temu, Kyle napisał(a): kto woli jeździć manualem po mieście? Jak skrzynia jest fajna to nie ma problemu. Gorzej jak jedynka nie wchodzi co trzecie światła
GordonLameman 9 389 Opublikowano Niedziela o 07:35 Opublikowano Niedziela o 07:35 Huhu, Tesla idzie drogą BMW: https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-drops-autopilot-feature-us-canada-2026-01-23/
bergercs 1 861 Opublikowano Niedziela o 09:17 Opublikowano Niedziela o 09:17 (edytowane) A może z takich powodów: Łukasz Grotowski toSnosperdh0l148fg31gzo8ug1h ga332.uidhlmc91fum792gat440hfit · Cześć, Miał ktoś podobna sytuację? Wsiadłem dzisiaj do samochodu i mam na ekranie info jakby była jakaś rozmowa przychodząca, ale nic nie dzwoni. Tak jakby zostało coś z poprzedniej jazdy - dziewczyna gadała przez telefon w trakcie jazdy i nie skończyła rozmowy przed tym jak wysiadała i zamknęła samochód. I wygląda jakby zapamiętał że ta rozmowa trwa albo nie wiem co. W każdym razie nie mogę włączyć radia bo system cały czas myśli że ktoś dzwoni. Ale nie mogę tego połączenia ano odebrać ani odrzucić. Nie jest już nawet sparowany z telefonem a dalej się pojawia. Gaszenie, zamykanie, ponowne otwieranie i uruchamianie silnika nic nie daje. Łukasz Grotowski Autor Poradziłem sobie - wyłączyłem BT, włączyłem, rozłączyłem parowanie z telefonem, sparowałem na nowo i poszło Piotr Karolus Cześć Łukasz Grotowski, Miałem tak wielokrotnie, walczę o to z salonem. Czasem po połączeniu, zostaje ono aktywne na stacji multimedialnej i nic nie da się zrobić. Odezwij się na priv MJ MJ A ja z innej beczki zapytam.hs hyb.przejechalem 2300km i po nocy jak zapale silnik słychać jakieś klekotanie tak można nazwać. Ruszam i puzniej już tego nie ma???? A to powyżej to MG - te "najbardziej dopracowane" i najpopularniejsze. A "dziennikarzom youtuberowym" wszystko działa - jeśli dostajesz auto do "testów" , kartę paliwową i kartę kasą na bieżące wydatki... Polecam nowy kanał Cofika - macie tam o "testach" - na przykładzie Jury i Spidersweba: A to: JPRDL Edytowane Niedziela o 09:24 przez bergercs 2
Gret 707 Opublikowano Niedziela o 09:39 Opublikowano Niedziela o 09:39 (edytowane) 2 godziny temu, galakty napisał(a): Jak skrzynia jest fajna to nie ma problemu. Gorzej jak jedynka nie wchodzi co trzecie światła Fajne manuale to albo japońce honda/mazda albo jakies sportowe @bergercs to audi wyżej jak bym lagune widział Edytowane Niedziela o 09:40 przez Gret
GordonLameman 9 389 Opublikowano Niedziela o 10:26 Opublikowano Niedziela o 10:26 To Q3 wygląda w środku jak Octavia 2FL z 2008 roku
Kyle 325 Opublikowano Niedziela o 10:49 Opublikowano Niedziela o 10:49 3 godziny temu, galakty napisał(a): Gorzej jak jedynka nie wchodzi co trzecie światła Czegoś takiego, to nawet w Łada Samara nie miałem, przy oleju nie wymienianym przez kilkanaście lat.
bergercs 1 861 Opublikowano Niedziela o 10:50 Opublikowano Niedziela o 10:50 Godzinę temu, Gret napisał(a): @bergercs to audi wyżej jak bym lagune widział No panel radia jak w L3 albo Scenicu 3. Natomiast w nawiązaniu do chińczyków - temat ogrzewania tylnej szyby: w chinolach zaczyna się w 1/3 wysokości szyby nad wycieraczką (czyli pióra nam albo przymarznie, albo będzie zasuwać po lodzie - masakra dla gumy). Czy da się to zrobić "normalnie"? Przed chwilą byłem zrzucić lód z samochodów. Tak to wygląda wstarych francuzach: Renata: Shrek: Właściciele chinoli tłumaczą problem umieszczeniem anteny w szybie - francuzi też montują anteny w szybę - tylko, że w boczną (ale tak jest drożej dla producenta). Więc się da.. 2
Cappucino 298 Opublikowano Niedziela o 10:56 Opublikowano Niedziela o 10:56 1 godzinę temu, bergercs napisał(a): A "dziennikarzom youtuberowym" wszystko działa - jeśli dostajesz auto do "testów" , kartę paliwową i kartę kasą na bieżące wydatki... Polecam nowy kanał Cofika - macie tam o "testach" - na przykładzie Jury i Spidersweba: Oglądałem i polecam, generalnie nic nowego, ale niestety masa naiwnych ciągle nabiera się na tych jutubowych "recenzentów". Cały yt to jeden wielki ściek reklamowy.
Rekomendowane odpowiedzi