Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, huudyy napisał(a):

Bo prąd po prostu wyparuje razem ze spadkiem temperatury :E

nic nie "wyparuje" :) zmniejszy sie pojemnosc, ale energia nadal tam bedzie. ale nie w tym rzecz. bez znaczenia ile masz energii/paliwa, jezeli w ogole nie mozesz odpalic/ruszyc, to akurat pod wzgledem typu "paliwa", EV jest tutaj najmniej "ryzykowne" . pisaliscie o dieslu, o benzynie, to wspomnialem o elektryku. sa, jakie sa, ale sa i beda :E

tak z ciekawosci sprawdzilem jaka spec ma plyn chlodzacy do baterii i osprzetu dla min temp ; do -36st moge spac spokojnie ;)

Opublikowano (edytowane)

Trzeba sobie jakoś radzić :D Poza tym, podobno raz w doopę to nie gej :E 

W ogóle to szykuję się pomału do wyjęcia wtrysków, jakieś tipy? Zaopatrzę się w jakiś ściągacz do wtrysków i podkładek ale widzę, że jakieś szczotki też są, żeby wyczyścić gniazdo - jest sens brać to? Wiadomo, solidne czyszczenie wokół wtrysków przed wyjęciem (mam nadzieję, że wyjdą bez problemu :E) ale coś więcej?

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

No to właśnie miałem na myśli ten ściagacz czyli wybijak. Znalazłem jakieś guano https://allegro.pl/oferta/sciagacz-bezwladnosciowy-wtryskiwaczy-mlot-cdi-dci-17026389068 ale na jeden raz to mi wystarczy, a te dźwigienki powinny się nadać z kompletu. Bardziej się boję tego co później - czyli tego syfu, który potencjalnie może wpaść do komory. 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galakty napisał(a):

Najpierw sprężarka, a potem odkurzacz z cienką rurą i wyciągnąć co się da. 

W podziemnym będzie o to ciężko - mam na myśli sprężarkę :D Ale jakoś będę próbował. 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

Właśnie o tej dmuchawie od razu pomyślałem :D 

@Gret - kiedy ja lubię kur*ić przy samochodzie :E  No i abstrachując - trochę sobie liczą za wyjęcie. Ale jeśli mi nie pójdzie to oddam, nie będę próbował w nieskończoność, żeby gdzie jeszcze nie urwać bo wtedy to już bieda. 

Dzięki berg za polecajkę, właśnie wygooglowałem sobie to przed chwilą ;) 

Edytowane przez lesiu155