Fabułę dwójki można porównać do cliffhangerów z telenoweli brazylijskich:
-Ach Eduardo zabiję Cię - stwierdza Ana Maria zamachując się nożem.... pod koniec odcinka 2345
Odcinek 2346
-a nie, jednak się rozmyśliłam.
Chłopie zacytowałem Twoją konkretną wypowiedź o alternatywnym źródle ciepła czyli kominku z płaszczem wodnym, pracy grawitacyjnej i pompce obiegowej. Do tego tyczyła się moja odpowiedź a nie do całej dyskusji więc skończ dopowiadać sobie i zacznij myśleć nad tym co czytasz!
Jeśli chcesz znać moje zdanie w dyskusji to tak jestem całkowicie za tym by mieć alternatywne rozwiązania!
Dłuższy brak prądu czy nawet awaria samej pompy mogą być problematyczne dlatego warto mieć w zapasie inne źródło ciepła!
Ja w życiu nie postawił bym tylko na jedno źródło dlatego w domu po za PC, która jest głównym źródłem ciepła mam alternatywnie kominek z płaszczem wodnym i całość jest spięta pod UPS z akumulatorem. W razie braku prądu czy nawet awarii samej pompy ja mogę sobie palić w kominku i mieć ciepło w całym domu. Mam wywalone na awarię czy brak prądu. Mam 2 akumulatory, które wystarczą razem na 5 dni ciągłej pracy pompek obiegowych.
Dodatkowo mam również klimatyzację, która w razie awarii pompy ciepła może mi służyć jako ogrzewanie domu.
Rekomendowane odpowiedzi