Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, galakty napisał(a):

Ja pierdzielę a co ja napisałem? XDDDDD

Chodzi o to że hybrydy mają być do miasta i ekologiczne, a tu GPF się zapycha i masz podnosić obroty albo jeździć bez celu w trasę żeby wypalić. I wam to się klei? xD 

X-Trail ni cholery do miasta nie jest projektowany :) 

Opublikowano

Z jednym sie zgodzę że ta cała ekologia to nieporozumienie. Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz. Albo jeździsz sraszym autem albo sie na to godzisz. Tak samo te durne pikanie jak przekroczysz linie albo o 2km/h prędkość. Po ch.... to daja? 

Opublikowano
10 minut temu, Katystopej napisał(a):

Wcześniejnstoisz w kałuży ropy bo ktoś ropniaka tankował, a poźniej wchodzisz z tym do swojego auta na welurowe dywaniki, ha tfu! :E

tylko prime eva, dopóki się biedactwo-robactwo nie nauczy nie rozlewać  :E 

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Oj nie żartuj, znajdą się tacy. Koleżanka z pracy ma S60 w dieslu D5 i jeździ po mieście, po bułki itp. Trasy to auto nie widziało. 

I pytanie co ile ta trasa. Raz w miesiącu w wystarczy? 

Ale to problem koleżanki :E 

1 minutę temu, Gret napisał(a):

Z jednym sie zgodzę że ta cała ekologia to nieporozumienie. Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz. Albo jeździsz sraszym autem albo sie na to godzisz. Tak samo te durne pikanie jak przekroczysz linie albo o 2km/h prędkość. Po ch.... to daja? 

No to jest ciekawe, ale u mnie tylko miga na head-up. Nie ma żadnego dźwięku :) 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

tylko prime eva, dopóki się biedactwo-robactwo nie nauczy nie rozlewać  :E 

Ale to problem koleżanki :E 

No to jest ciekawe, ale u mnie tylko miga na head-up. Nie ma żadnego dźwięku :) 

To się cieszę. :E

Miało być ciesz, ale ja tez sie ciesze. 

Edytowane przez Gret
Opublikowano
5 minut temu, Gret napisał(a):

Nie masz wyjścia bo stare auta umierają ze starości. Mogłem jeździć starym dieslem ale już tak się zaczął sypać, że na dodatek części nie ma dostępnych od ręki. 

Na szczęście 2019 rok to jeszcze okres bez durnych pikadeł, bo zwariować idzie. 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Od któregoś roku każde auto musi pikać, da się wyłączć, ale w takiej Toyocie za każdym uruchomieniem trzeba przeklikiwać menu....

Mazda ma to fajnie zrobione. Jeden przycisk na desce i wywalone jaja. 

Opublikowano (edytowane)

Chyba większość marek ogarnęła jak to wyłączyć 1 przyciskiem, najczęściej na kierownicy, przynajmniej te co oglądałem - Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Lexus

od 4:00

sprostowanie: w Lexusie jest przycisk na ekranie głównym u góry, nie trzeba się przeklikiwać przez menu

Mercedes ma podobnie jak Lexus, ikonka u góry ekranu do odklikania:

system-isa-ograniczenie-predkosci-wylacz

W audi na kierownicy jest przycisk "*", który sobie można zaprogramować pod określony akcje w tym deaktywacje ISA

W volvo na kierownicy przytrzymuje się "strzałkę" w lewo kilka sekund

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
17 minut temu, Katystopej napisał(a):

Wcześniejnstoisz w kałuży ropy bo ktoś ropniaka tankował, a poźniej wchodzisz z tym do swojego auta na welurowe dywaniki, ha tfu! :E

no niesamowite rzeczy wypisujesz. jakie "kaluze" na stacji paliw nagle sie pojawily? o jakim "wnoszeniu" tego do auta piszesz ? przeciez pamietam, ze jeszcze nie tak dawno, jak jechalo sie tankowac, to wychodzac z domu nawet kapci nie trzeba bylo zdejmowac 

wiem, wiem...

image.png.9e29823e5af05cf81106b590d63d20f7.png

:hahaha: