Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dannykay napisał(a):

Mikołów :E

No ale sam widzisz, że wszędzie tak jest i ja nie mówię, że to źle, bo przynajmniej dostaniesz namiastkę tego, co auto potrafi. Wybierając demówkę, trzeba mieć świadomość co się kupuje i tyle.

W Kato dokładają do tego naprawdę niezłą dupe :E 

Opublikowano

Pomyślałem, że namówię prezesa, żeby tam jechać przy okazji, ale biorąc pod uwagę, że obydwa ostatnie zakupy były raczej pechowe, to nie wiem, czy kupi kolejne BMW :E

X5 raz rozsadziło układ chłodzenia, wyrzygało cały płyn i auto lawetką pojechało do ASO przy przebiegu rzędu ~~5k km o ile dobrze pamiętam.  Za drugim razem przestały działać hamulce. Była na to jakaś gruba akcja serwisowa, bo nie mieli części przez kilka miesięcy i dali jakieś gorzej wyposażone auto w dieslu i to z wypożyczalni, bo swoich już nie mieli

M4 za to przy wyjeździe z salonu wywaliło błąd od lampy i musieli auto zatrzymać. Odbiór z pompą, wino, kwiaty itp, już pracownik wyjeżdżał z salonu a tu bach, błąd. I musieli wracać zastępczakiem :E

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, dannykay napisał(a):

Wątek budowlany - wczoraj kupiłem szyny magnetyczne, podtynkowe. Teraz będę cudował z zamontowaniem tego w sufitach. Już się boję :E

u mnie też update - gres w korytarzu wreszcie położony, jeszcze kuchnia i można zacząć stolarza zapraszać...

Opublikowano (edytowane)

Ja po ostatnich latach mam dość wątków budowlanych...choć jeszcze mnie czeka w przyszłym roku ocieplenie domu. Tak to jest, jak człowiek wiódł beztroskie, spokojne życie w bloku, myślał o nowym aucie z salonu...i se kupił dom do remontu w który od 4 lat inwestuje wszystko co odłoży i jedyne na co pozwala budżet to 9 letni francuz :rotfl:

Tak poważnie, to nie żałuję decyzji :P

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

jak mówi mój teść - dom to wspaniała inwestycja, która nigdy mu się nie zwróci :E ja to podziwiam ludzi, którym się chce robić przy domu - ja do tego bym nie miał cierpliwości.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam o tyle komfortową sytuację, że brat zajmuje się wykończeniówką od A do Z, więc poza "dachowcami" nie uganiam się z ekipami (skubańce mi robili 2 miesiące dach) :E  w gruncie rzeczy z pierwotnego domu (sprzed 4 lat) zostały tylko zewnętrzne ściany, cała reszta została rozwalona, wywalona i wybudowana/zrobiona od zera (włącznie z wszystkimi instalacjami).

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Że też Ci się chciało z tym bujać. Jeśli za zakupem takiego domu nie idzie jakaś głębsza historia, albo nie wiem, zajebista lokalizacja, lub cena = wartość tej działki, to nie rozumiem takich generalnych remontów, bo finalnie wcale nie wychodzi taniej, a jak budujesz od 0, to budujesz co chcesz i jak chcesz, a nie jak ściany nośne pozwalają.

Opublikowano (edytowane)

Cena i głównie lokalizacja (powiedzmy że dom przy tej lokalizacji miałem za darmo, obok stała do sprzedania sama działka za tę samą kwotę)  ;) Ściany nośne mnie nie trzymały, bo nie było stropu, tylko powała, że kształt domu odpowiadał, a same ściany zewnętrzne konkretne to zapadła decyzja że wylatuje wszystko poza nimi i mogłem robić jak chcę i co chcę ;) 

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 2