GordonLameman 10 314 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja tylko postanowiłem nie milczeć gdy piszesz totalne głupoty. Błyszczysz wyliczeniami na 60m. @up Widze ze już nawet odkurzacz pomaga w dyskusji Edytowane 2 Września 2025 przez SylwesterI.
SuLac0 749 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 od kiedy sugerowanie "myslenia" jest obrazaniem? imo jest to bardziej forma troski, sugesti, dobrej rady i wydaje mi sie, ze tylko dzieci powinny tutaj reagowac forma buntu i negatywnym nastawienem z racji swojego poziomu rozwoju 1
GordonLameman 10 314 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Błyszczysz wyliczeniami na 60m. Przynajmniej nie uznaję bagażnika na rowery za śmiertelne zagrożenie
galakty 5 467 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 Wyliczenia wyliczeniami, ale przy uderzeniu to akurat lepiej siedzieć w cięższym aucie... Co z tego że nie wyhamujesz, skoro masa zrobi swoje i strefa zgniotu? Lepiej jechać lekką puszką która się złoży bo elektryk wjedzie Ci w dupę albo bok?
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Przynajmniej nie uznaję bagażnika na rowery za śmiertelne zagrożenie Braku myślenia też
GordonLameman 10 314 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 Teraz, SylwesterI. napisał(a): Braku myślenia też No, ale to ty nie wpadłeś na to, że lepiej jechać obciążonym Nissanem niż pustą Dacią
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 1 minutę temu, galakty napisał(a): Wyliczenia wyliczeniami, ale przy uderzeniu to akurat lepiej siedzieć w cięższym aucie... Powiedz to kirowcy tira na czołówce z drzewem
SuLac0 749 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 1 minutę temu, galakty napisał(a): Wyliczenia wyliczeniami, ale przy uderzeniu to akurat lepiej siedzieć w cięższym aucie... w punkt a najlepiej miec przy tym baterie w podlodze 2
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 Teraz, GordonLameman napisał(a): No, ale to ty nie wpadłeś na to, że lepiej jechać obciążonym Nissanem niż pustą Dacią Tobie powiedzial to sprzedawca w salonie
galakty 5 467 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 Teraz, SylwesterI. napisał(a): Powiedz to kirowcy tira na czołówce z drzewem Po co wjeżdżać w drzewo? Mówimy o sytuacji gdy ktoś inny stwarza zagrożenie, a nie sam sobie. 1
Cappucino 545 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 3 minuty temu, galakty napisał(a): Wyliczenia wyliczeniami, ale przy uderzeniu to akurat lepiej siedzieć w cięższym aucie... Co z tego że nie wyhamujesz, skoro masa zrobi swoje i strefa zgniotu? Lepiej jechać lekką puszką która się złoży bo elektryk wjedzie Ci w dupę albo bok? Pod warunkiem, że trafisz na te lżejszą puszkę.
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 1 minutę temu, galakty napisał(a): Po co wjeżdżać w drzewo? Mówimy o sytuacji gdy ktoś inny stwarza zagrożenie, a nie sam sobie. Chyba że z naprzeciwka zjedzie ci inny tir
Cappucino 545 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) 3 minuty temu, galakty napisał(a): Po co wjeżdżać w drzewo? Mówimy o sytuacji gdy ktoś inny stwarza zagrożenie, a nie sam sobie. Owszem, ale gdy z czyjegoś powodu będziemy zmuszeniu do uniknięcia kolizji a na drodze będzie drzewo, większa masa tu nie pomoże, wręcz przeciwnie. Edytowane 2 Września 2025 przez Cappucino 1
GordonLameman 10 314 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Tobie powiedzial to sprzedawca w salonie Mnie to podpowiadają liczby, testy EURONCAP i testy, w których nowy Duster ma o 4,2m gorszy wynik hamowania niż stary X-trail NIE BOISZ SIĘ TAK JEŹDZIĆ?!
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 Tak widzielismy te liczby Ok wygrałeś, poddaję sie zanim sprowadzisz mnie do swojego poziomu, a potem wykończysz doświadczeniem Pa
GordonLameman 10 314 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a): Tak widzielismy te liczby Ok wygrałeś, poddaję sie zanim sprowadzisz mnie do swojego poziomu, a potem wykończysz doświadczeniem Pa 35,8m vs 40m --> to te liczby Oj, ty nigdy nie zbliżyłeś się do mojego poziomu nawet. Pukasz od dołu. Pa 1
Cappucino 545 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 1 minutę temu, marko napisał(a): Po to masz zachować odległość. Ja wiem, że to ciężko zrozumieć, ale to rozwiązuje większość sytuacji na drodze. Oczywiście, gdyby tak było to by nie było wypadków. Życie niestety pisze inne scenariusze. 1
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 2 minuty temu, marko napisał(a): Tylko to nie wynika z tego, że masz ładunek na aucie, tylko bo jedziesz jak debil... Tak samo jak jedziesz 130kmh z przyczepką. Twoja głupota, nie przyczepki Oj wynika wynika, potwierdzil to nawet forumowy myśliciel 8% wiecej , przy 35metrach to prawie 3 metry i mowimy o 100km/h co dla ciebie bylo pierwszym powodem na nie , przy 130 bedzie wiecej ja pusto, a co za tym idzie wiecej na pełno, nie mówiąc o zmianie charakterystyki auta 1
Tornado3 414 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): sterowanie momentem obrotowym i hamowaniem temat dotyczył tylko hamowania więc co moment obrotowy ma wspólnego z hamowaniem ?
galakty 5 467 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 20 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Chyba że z naprzeciwka zjedzie ci inny tir Serio? To teraz gadamy o sytuacji TIR vs TIR? Co ma do tego Dacia? 19 minut temu, Cappucino napisał(a): Owszem, ale gdy z czyjegoś powodu będziemy zmuszeniu do uniknięcia kolizji a na drodze będzie drzewo, większa masa tu nie pomoże, wręcz przeciwnie. Przecież on mówił o sytuacji hamowania bez unikania kolizji, wpadasz na auto z przodu bo 3 metrów zabrakło. Po co to dorabianie ciągłe? 2 minuty temu, Tornado3 napisał(a): temat dotyczył tylko hamowania więc co moment obrotowy ma wspólnego z hamowaniem ? Bo moment obrotowy też hamuje? Wiesz jak wyglądają wyścigi? Redukują biegi jak najszybciej się da bo to zmniejsza drogę hamowania. 1
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) @Tornado3 Nie wie , ale tak napisali w ulotce Edytowane 2 Września 2025 przez SylwesterI.
GordonLameman 10 314 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) W dniu 2.09.2025 o 12:29, SylwesterI. napisał(a): Oj wynika wynika, potwierdzil to nawet forumowy myśliciel 8% wiecej , przy 35metrach to prawie 3 metry i mowimy o 100km/h co dla ciebie bylo pierwszym powodem na nie , przy 130 bedzie wiecej ja pusto, a co za tym idzie wiecej na pełno, nie mówiąc o zmianie charakterystyki auta To wciąż zatrzyma się i metr szybciej niż Ty w dusterze. icoteras.jpg W dniu 2.09.2025 o 12:33, SylwesterI. napisał(a): Nie wie , ale tak napisali w ulotce Ty za to nic nie wiesz ..... Edytowane 23 Czerwca przez GordonLameman 1
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 2 minuty temu, galakty napisał(a): Bo moment obrotowy też hamuje? Wiesz jak wyglądają wyścigi? Redukują biegi jak najszybciej się da bo to zmniejsza drogę hamowania. Zalecasz tę technikę w awaryjnych sytuacjach?
galakty 5 467 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 W automacie? Tak. W manualu? Nie ma czasu. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi