kubikolos 1 324 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 13 minut temu, Krzysiak napisał(a): ale to co piszesz każdy tu wie... dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza, a moze wiedza i kpia? no w kazdym razie maja problem z rzeczywistoscia 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Ważne że trzymasz się 8.5m za autobusem przy 100 😅😆 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 37 minut temu, galakty napisał(a): To ma sens jak możesz wliczyć w koszty i masz JDG, bez JDG albo na skali/liniowym to jednak taniej kupić używkę za gotówkę Tylko problem w tym, że coraz mniej porządnych używek jest. Ja mam JDG od prawie 10 lat
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) 15 minut temu, kubikolos napisał(a): dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza, a moze wiedza i kpia? no w kazdym razie maja problem z rzeczywistoscia Nikt nie kpi z tego... kpią z hipokryzji Tak w ogóle to @markopowoli jeździ z tymi rowerami i trumną. Akurat jechałem S7 tydzień temu i dużo takich wracało z wakacji... miałem tempomat na 130 a oni szli lewym i szybko znikali 😂😅 Edytowane 7 Września przez Krzysiak Ort 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 7 minut temu, Krzysiak napisał(a): Ważne że trzymasz się 8.5m za autobusem przy 100 😅😆 Trzymałem i wiecej nie będę, ale jak sie rozwalisz to pomyśl, tamten jechal za autobusem, mnie to uratiwalo życie
marko 714 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Gdzieś kiedyś kogoś w internetach opieprzyłem za to, to mi odpisali, że przecież fizyka! Szybciej -> lepszy docisk trumny do dachu!
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 8 minut temu, Krzysiak napisał(a): Nikt nie kpi z tego... kpią z chipokryzji Dobrze ze nie kpią ile stluczek narobili
GordonLameman 8 432 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 9 minut temu, kubikolos napisał(a): dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza, a moze wiedza i kpia? no w kazdym razie maja problem z rzeczywistoscia Bzdura Kpimy z hipokryzji i bezsensownego ataku, który Sylwester zrobił. Kpimy z tego że jechał 9m za autobusem i dopiero przyparty do muru coś tam powiedział że to niebezpieczne - ale na początku szedł w zaparte. Wreszcie kpimy z tego że założył nieodpowiedni rozmiar opon żeby oszczędzić na kasie i … bezpieczeństwie. Gdyby nie jego swietojebliwy atak na marko nikt by nie zwrócił uwagi na bzdurki które sobie pisze. 1 2
serwal4 162 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września A myślałem, że tylko temat polityczny generuje listę ludzi do dorzucenia do Ignorowanych... 1 2
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a): Dobrze ze nie kpią ile stluczek narobili Już o tym pisaliśmy wczoraj... nijak to nie świadczy umiejętnościach jeden będzie robił 100k rocznie a drugi 1k, pierwszy będzie miał 3 stłuczki w ciągu 10 lat a ten drugi 1. Powiesz że ten drugi jest lepszym kierowcą? 😂😅 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Gorzej jak ten bez stluczek jezdzi regularnie na trasach pl-nl, jezdzi od 30 lat i stluczki nie mial.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) No trzebaby mieć mega pecha żeby na 1300km tylko po 2 pasach, mając po drodze dosłownie kilka/kilkanaście zjazdów z autostrady mieć stłuczkę 😂😅 Ciągle wszystko traktujesz 0-1...w sumie nie dziwne że zgadzasz się z gpt który też tylko tak działa 😂😅 Edytowane 7 Września przez Krzysiak 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) 1997-2004 pracowalem w serwisie stacji bezynowych, jeździliśmy po calej polsce, 200k km rok, nie bylo autostrad, kierowcy wyprzedzali na 3, czwartego, co dzień w innym miescie, 0 gps i zero zdarzeń, o km mowi mi stacjonarny pracownik SKP Edytowane 7 Września przez SylwesterI.
kubikolos 1 324 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) 5 minut temu, Krzysiak napisał(a): w sumie nie dziwne że zgadzasz się z gpt który też tylko tak działa 😂😅 o AI mozna wiele powiedziec ale jeszcze nie slyszalem zeby dzialalo 0-1 XDDDDDDDD 12 minut temu, Krzysiak napisał(a): nijak to nie świadczy umiejętnościach to sa tzw przeslanki a nie: swiadczy (1) / nie swiadczy (0) panie 0-1 Edytowane 7 Września przez kubikolos 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Jak fakty sa niewygodne, to gorzej dla faktów
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Teraz, kubikolos napisał(a): o AI mozna wiele powiedziec ale jeszcze nie slyszalem zeby dzialalo 0-1 XDDDDDDDD Tu mi bardziej chodziło o podejście, gpt przeliczył że ze 100 szybciej zahamujesz niż ze 130, więc 130 jest niebezpieczne. Wystarczyło odpowiednio sformułować pytania by taki a nie inny przekaz był. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) Nie,chodzilo o to ze jak by zwolnil z 130 do 100 był by bezpieczniejszy, ale on sie smieje z 100 a ty piszesz o czyms z czym sie nie zapoznałeś Czat przynajmniej sie zapoznał. Edytowane 7 Września przez SylwesterI.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 5 minut temu, kubikolos napisał(a): to sa tzw przeslanki a nie: swiadczy (1) / nie swiadczy (0) panie 0-1 Napisałem wyżej czemu nie są to żadne przesłanki, jeden jeździ więcej, drugi mniej, jeden jeździ tylko po autostradach, drugi po ciasnych zakorkowanych miastach i jeszcze można pewnie wymieniać. Sam znam ludzi którzy nie mieli nigdy stłuczki, ale za każdym razem gdy wsiadam do nich jako pasażer na każdym skrzyżowaniu śmierć w oczach, od samych stłuczek uratowały ich umiejętności innych a nie swoje 😅😂 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września z cala pewnoscia ilosc stluczek to jakas przeslanka, niekoniecznie doskonala ale niezla, szczegolnie na uogolnianych przypadkach a nie badaniu kto jak, gdzie jezdzi 3 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Tu mi bardziej chodziło o podejście, gpt przeliczył że ze 100 szybciej zahamujesz niż ze 130, więc 130 jest niebezpieczne. Wystarczyło odpowiednio sformułować pytania by taki a nie inny przekaz był. a to pelna zgoda, z tym ze to nic zlego bo to normalne ze odpowiedz zalezy od pytania i takie niuanse powinny byc analizowane tylko w parze pytanie-odpowiedz a poza takimi niuansami to 130 zawsze bedzie mniej bezpieczne od 100, nie trudno sobie wyobrazic pytanie na ktore padloby ze 130 to niebezpieczna predkosc 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) Takie tlumaczenia zawsze u wypadkowców, jeżdżę bezpiecznie, wypadki same sie robią A kolejny przyklad, ilość km/wypadek też z czapy, moze to miec znaczenie jak ktos w ciebie wjedzie, ale przeciez bardziej doświadczony kierowca robi wiecej stłuczek, to logiczne 🤣 Edytowane 7 Września przez SylwesterI.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 26 minut temu, SylwesterI. napisał(a): 1997-2004 pracowalem w serwisie stacji bezynowych, jeździliśmy po calej polsce, 200k km rok, nie bylo autostrad, kierowcy wyprzedzali na 3, czwartego, co dzień w innym miescie, 0 gps i zero zdarzeń, o km mowi mi stacjonarny pracownik SKP Też w okolicach 2000 jeździłem...na drogach był taki ruch że Kraków - Kielce wielu robiło z prędkością 170km/h zwalniając tylko w kilku miejscach 😅 Który przed skp był kierowcą zawodowym i właśnie głównie ćwiczył PL-NL 😅
marko 714 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 36 minut temu, SylwesterI. napisał(a): 1997-2004 pracowalem w serwisie stacji bezynowych, jeździliśmy po calej polsce, 200k km rok, nie bylo autostrad, kierowcy wyprzedzali na 3, czwartego, co dzień w innym miescie, 0 gps i zero zdarzeń, No i widać, odcisnęło się na psychice. Tyle lat w takim stresie. 1 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) O tak, lekcja na całe życie, myśleć i jeździć bezpiecznie, nie ufać nikomu na drodze. Jeden kolega inwalida, drugi na cmentarzu. Obydwu się wydawało, bez przekraczania limitów = bezpiecznie. Ja po 6 latach miałem dość, potem tylko praca stacjonarna 8h, w cieplarnianych warunkach. Edytowane 7 Września przez SylwesterI.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września W dniu 6.09.2025 o 07:34, GordonLameman napisał(a): Meh, wątpię. Wykazalem to co sugerowałem od początku - atak na marko to była tania hipokryzja i taka typowa „świetojebliwosc”. A, że nie jeździ tak jak pisał że jeździ to wiedzieliśmy wszyscy. Teraz sam to napisał. Jakieś bzdury o płynnej jeździe w manualu to już w ogóle pomijam, bo nie ma co się kopać z koniem. Mówiłem... jedynie o 24h się pomyliłem 😂😅 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Niektórzy nie ogarniają manuala, nawet biegi za nich zmienia komputer
Rekomendowane odpowiedzi