Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Krzysiak napisał(a):

ale to co piszesz każdy tu wie...

dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza,

a moze wiedza i kpia? no w kazdym razie maja problem z rzeczywistoscia ;)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, kubikolos napisał(a):

dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza,

Nikt nie kpi z tego... kpią z hipokryzji ;)

Tak w ogóle to @markopowoli jeździ z tymi rowerami i trumną. Akurat jechałem S7 tydzień temu i dużo takich wracało z wakacji... miałem tempomat na 130 a oni szli lewym i szybko znikali 😂😅

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
9 minut temu, kubikolos napisał(a):

Bzdura :) 

Kpimy z hipokryzji i bezsensownego ataku, który Sylwester zrobił. Kpimy z tego że jechał 9m za autobusem i dopiero przyparty do muru coś tam powiedział że to niebezpieczne - ale na początku szedł w zaparte. Wreszcie kpimy z tego że założył nieodpowiedni rozmiar opon żeby oszczędzić na kasie i … bezpieczeństwie. 

Gdyby nie jego swietojebliwy atak na marko nikt by nie zwrócił uwagi na bzdurki które sobie pisze. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Dobrze ze nie kpią ile stluczek narobili %-)

Już o tym pisaliśmy wczoraj... nijak to nie świadczy umiejętnościach ;) jeden będzie robił 100k rocznie a drugi 1k, pierwszy będzie miał 3 stłuczki w ciągu 10 lat a ten drugi 1. Powiesz że ten drugi jest lepszym kierowcą? 😂😅

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No trzebaby mieć mega pecha żeby na 1300km tylko po 2 pasach, mając po drodze dosłownie kilka/kilkanaście zjazdów z autostrady mieć stłuczkę 😂😅

Ciągle wszystko traktujesz 0-1...w sumie nie dziwne że zgadzasz się z gpt który też tylko tak działa 😂😅

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

1997-2004 pracowalem w serwisie stacji bezynowych, jeździliśmy po calej polsce, 200k km rok, nie bylo autostrad, kierowcy wyprzedzali na 3, czwartego, co dzień w innym miescie, 0 gps i zero zdarzeń,

o km mowi mi stacjonarny pracownik SKP %-)

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

w sumie nie dziwne że zgadzasz się z gpt który też tylko tak działa 😂😅

o AI mozna wiele powiedziec ale jeszcze nie slyszalem zeby dzialalo 0-1 XDDDDDDDD

12 minut temu, Krzysiak napisał(a):

nijak to nie świadczy umiejętnościach ;)

to sa tzw przeslanki a nie: swiadczy (1) / nie swiadczy (0) panie 0-1 :D

Edytowane przez kubikolos
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, kubikolos napisał(a):

o AI mozna wiele powiedziec ale jeszcze nie slyszalem zeby dzialalo 0-1 XDDDDDDDD

Tu mi bardziej chodziło o podejście, gpt przeliczył że ze 100 szybciej zahamujesz niż ze  130, więc 130 jest niebezpieczne. Wystarczyło odpowiednio sformułować pytania by taki a nie inny przekaz był.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, kubikolos napisał(a):

to sa tzw przeslanki a nie: swiadczy (1) / nie swiadczy (0) panie 0-1 :D

Napisałem wyżej czemu nie są to żadne przesłanki, jeden jeździ więcej, drugi mniej, jeden jeździ tylko po autostradach, drugi po ciasnych zakorkowanych miastach i jeszcze można pewnie wymieniać.

Sam znam ludzi którzy nie mieli nigdy stłuczki, ale za każdym razem gdy wsiadam do nich jako pasażer na każdym skrzyżowaniu śmierć w oczach, od samych stłuczek uratowały ich umiejętności innych a nie swoje 😅😂

• Upvote 1
Opublikowano

z cala pewnoscia ilosc stluczek to jakas przeslanka, niekoniecznie doskonala ale niezla, szczegolnie na uogolnianych przypadkach a nie badaniu kto jak, gdzie jezdzi ;)

3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Tu mi bardziej chodziło o podejście, gpt przeliczył że ze 100 szybciej zahamujesz niż ze  130, więc 130 jest niebezpieczne. Wystarczyło odpowiednio sformułować pytania by taki a nie inny przekaz był.

a to pelna zgoda, z tym ze to nic zlego bo to normalne ze odpowiedz zalezy od pytania i takie niuanse powinny byc analizowane tylko w parze pytanie-odpowiedz a poza takimi niuansami to 130 zawsze bedzie mniej bezpieczne od 100, nie trudno sobie wyobrazic pytanie na ktore padloby ze 130 to niebezpieczna predkosc

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Takie tlumaczenia zawsze u wypadkowców, jeżdżę bezpiecznie, wypadki same sie robią %-)

A kolejny przyklad, ilość km/wypadek też z czapy, moze to miec znaczenie jak ktos w ciebie wjedzie, ale przeciez bardziej doświadczony kierowca robi wiecej stłuczek, to logiczne 🤣

Opublikowano
26 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

1997-2004 pracowalem w serwisie stacji bezynowych, jeździliśmy po calej polsce, 200k km rok, nie bylo autostrad, kierowcy wyprzedzali na 3, czwartego, co dzień w innym miescie, 0 gps i zero zdarzeń,

o km mowi mi stacjonarny pracownik SKP %-)

Też w okolicach 2000 jeździłem...na drogach był taki ruch że Kraków - Kielce wielu robiło z prędkością 170km/h zwalniając tylko w kilku miejscach 😅

Który przed skp był kierowcą zawodowym i właśnie głównie ćwiczył PL-NL 😅

Opublikowano
36 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

No i widać, odcisnęło się na psychice. Tyle lat w takim stresie. 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

O tak, lekcja na całe życie, myśleć i jeździć bezpiecznie, nie ufać nikomu na drodze.

Jeden kolega inwalida, drugi na cmentarzu. Obydwu się wydawało, bez przekraczania limitów = bezpiecznie. 

Ja po 6 latach miałem dość, potem tylko praca stacjonarna 8h, w cieplarnianych warunkach.

Opublikowano
W dniu 6.09.2025 o 07:34, GordonLameman napisał(a):

Meh, wątpię. 

Wykazalem to co sugerowałem od początku - atak na marko to była tania hipokryzja i taka typowa „świetojebliwosc”. A, że nie jeździ tak jak pisał że jeździ to wiedzieliśmy wszyscy. Teraz sam to napisał. Jakieś bzdury o płynnej jeździe w manualu to już w ogóle pomijam, bo nie ma co się kopać z koniem. ;) 

Mówiłem... jedynie o 24h się pomyliłem 😂😅

• Haha 1