Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eeeee nie? Różnica jest duża, a konkurencja daje 120Hz w telefonach za 1000 zł. To było skąpstwo Apple i tyle. No ale fanatycy będą bronić, zawsze i wszędzie bo w iPhone to różnicy nie robi. EOT bo o faktach nie ma sensu się kłócić. 

Opublikowano (edytowane)

No dokładnie. 

Podobnie jak szybkie ładowanie. Co z tego, że 100W albo i więcej, jak jest to "zamknięty" ekosystem i działa tylko z kostką, kablem danego producenta i tylko z jedną marką smartfonów. 

Zdecydowanie wolę otwarte USB PD. 25-45 W też uzupełni dość szybko baterię do 50% a działa obecnie prawie wszędzie. Już kilka razy ratowałem się portem USB-C w laptopie i działa tam szybkie ładowanie.

Edytowane przez kapcer
Opublikowano
7 minut temu, dannykay napisał(a):

Też widzę, ale kurła to tylko telefon :E 

VW Polo 1.0 75KM też da się jeździć, a jednak masz Passata z mocnym dieslem :P kurła, to tylko auto :E

5 minut temu, dannykay napisał(a):

W telefonie 60hz wypala oczy, a potem siadasz przed TV, włączasz satelitę, IPTV czy nawet youtube'a albo streamy i co tam widzisz? Ile klatek? :E 

To jest zupełnie co innego, na tv nie przewijasz góra/dół tekstu.

• Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, kapcer napisał(a):

No dokładnie. 

Podobnie jak szybkie ładowanie. Co z tego, że 100W albo i więcej, jak jest to "zamknięty" ekosystem i działa tylko z kostką, kablem danego producenta i tylko z jedną marką smartfonów. 

Zdecydowanie wolę otwarte USB PD. 25-45 W też uzupełni dość szybko baterię do 50% a działa obecnie prawie wszędzie. Już kilka razy ratowałem się portem USB-C w laptopie i działa tam szybkie ładowanie.

Ale co z tego że telefon działa tylko z ładowarką jednego producenta? Kupujesz telefon dokupujesz kostke za 80-100zł a czasem w promocjach sa dodawane i cieszysz sie szybkim ładowaniem i jeb*** jakieś śmieszne 25 -40w. Supervooc oneplusa działa także z realme i oppo także można używać z innymi smartfonami (praktycznie ten sam producent ale nadal inne marki i dostajemy inne specyfikacje).

Tylko chińczyki na tan czas korzystają z baterii krzemowo węglowej która jest game changerem jeśli chodzi o komfort użytkowania.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, ja mam Motke, Żona Galaxy S24 i działa u niej szybkie ładowanie z moją ładowarką... Nie z taką mocą jak u mnie no ale to Samsung :D Ile on tam maksymalnie przyjmie, 40W?

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
1 minutę temu, Grexons napisał(a):

Ale co z tego że telefon działa tylko z ładowarką jednego producenta? Kupujesz telefon dokupujesz kostke za 80-100zł a czasem w promocjach sa dodawane i cieszysz sie szybkim ładowaniem i jeb*** jakieś śmieszne 25 -40w. Supervooc oneplusa działa także z realme i oppo także można używać z innymi smartfonami (praktycznie ten sam producent ale nadal inne marki i dostajemy inne specyfikacje).

Tylko chińczyki na tan czas korzystają z baterii krzemowo węglowej która jest game changerem jeśli chodzi o komfort użytkowania.

A w sytuacji awaryjnej/na wyjeździe/u znajomych/gdziekolwiek, gdy nie masz dostępu do tej kostki producenta swojego smartfona ładujesz się 10W (5V 2A). USB C z Power Delivery to obecnie standard i moje "wolne" 25-45W działa wszędzie.

• Upvote 1
Opublikowano

:dupa: porównanie. Wrzuć do polo dwa foteliki, dwa wózki i jeszcze rowerek dla starszej :E Mocny, to jest 3.0tdi 272. Poza tym w samochodzie wyższej klasy masz mnóstwo innych profitów jak np:

- lepsze wyciszenie

- bardziej komfortowe fotele

- lepsze audio

- często lepsze światła 

- więcej wyposażenia

i tak dalej, można długo wymieniać. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, lesiu155 napisał(a):

No nie wiem, ja mam Motke, Żona Galaxy S24 i działą u niej szybkie ładowanie z moją ładowarką... Nie z taką mocą jak u mnie no ale to Samsung :D Ile on tam maksymalnie przyjmie, 40W?

Możliwe, że Motorola oprócz swojego standardu wspiera też USB-C PD. Wtedy spoko. Aż tak się z tego nie doktoryzowałem.

Doczytałem. Motorola TurboPower to ich marketingowa nazwa. Pod spodem jest USB-C PD. :) 

Edytowane przez kapcer
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Grexons napisał(a):

Kupujesz telefon dokupujesz kostke za 80-100zł a czasem w promocjach sa dodawane 

Tu fajnie widać, jak przyzwyczaiłeś się, że producenci telefonów (wszyscy) nas dymają. Cieszysz się, że Ci w promocji ładowarkę dają, ale hurr durr zajebiście, bo masz ekran 120hz, ech :E 

Edytowane przez dannykay
Opublikowano

Whait

4 minuty temu, kapcer napisał(a):

A w sytuacji awaryjnej/na wyjeździe/u znajomych/gdziekolwiek, gdy nie masz dostępu do tej kostki producenta swojego smartfona ładujesz się 10W (5V 2A). USB C z Power Delivery to obecnie standard i moje "wolne" 25-45W działa wszędzie.

Nie wiem jaka to musiała by byc sytuacja awaryjna zeby ktos nie miał ladwoarki z pd 3.0 ktora laduje np. moj telefon z predkoscia 55w. pierwsze power delivery to przeciez jakis archaizm. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dannykay napisał(a):

Tu fajnie widać, jak przyzwyczaiłeś się, że producenci telefonów (wszyscy) nas dymają. Cieszysz się, że Ci w promocji ładowarkę dają :E 

Dla ciebie sie przyzwyczaiłem, a ja się po prostu dostosowałem do sytuacji bieżącej... Tak jak napisałem jak za dwa lata zmienie telefon na nowszy i zostane w "stajni" oppo realme to ładowarka nadal bedzie działać. Nie będe dla 80-100zł odbierał sobie korzysci z szybkiego ładowania żeby pokazać jaki jestem antysystemowy...

Mam dużą baterie ktora wydluza czas pracy mam swietny aparat ktory majac dzieci pozwala uchwycić fajne momenty... Przecież to mój wybór. Tobie wystarczy nokia 3310 ok, to twoj wybor.

Edytowane przez Grexons
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, dannykay napisał(a):

:dupa: porównanie. Wrzuć do polo dwa foteliki, dwa wózki i jeszcze rowerek dla starszej :E Mocny, to jest 3.0tdi 272. Poza tym w samochodzie wyższej klasy masz mnóstwo innych profitów jak np:

- lepsze wyciszenie

- bardziej komfortowe fotele

- lepsze audio

- często lepsze światła 

- więcej wyposażenia

i tak dalej, można długo wymieniać. 

Z dupy to ty teraz robisz porównanie :E może tobie 60hz starcza, spoko nikt nie neguje, ale nie narzucaj innym co jest dobre, a co nie. Ja mam sam tel z 60hz ekranem, moja kobita ma ze 120 I serio - różnica w płynności działania jest ogromna. 

Dla mnie to jak porównanie auta o mocy 60hp I 160hp - tym I tym da się jeździć, ale tym mocniejszym jazda jest zdecydowanie bardziej komfortowa i przyjemna. 

32 minuty temu, dannykay napisał(a):

Też widzę, ale kurła to tylko telefon :E 

Dla ciebie - dla innych to narzędzie pracy, rozrywki, czy brain rota. Ja korzystam z telefonu 3-4h dziennie ze względu na pracę i wiem, że następny telefon musi mieć lepszy refresh rate. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, kapcer napisał(a):

No dokładnie. 

Ale nikt nie każe kupować ekosystemu pod 100W, wystarczy 40-50W przez PD, Samsung nawet tyle dziś nie ogarnia, bo z ładowarką Anker pracuje na 20W.... 

Opublikowano
4 minuty temu, Grexons napisał(a):

Nie wiem jaka to musiała by byc sytuacja awaryjna zeby ktos nie miał ladwoarki z pd 3.0 ktora laduje np. moj telefon z predkoscia 55w. pierwsze power delivery to przeciez jakis archaizm. 

Biję się w pierś, przyznaję rację. Nie śledzę tego na bieżąco. Zatrzymałem się w czasie gdy chińscy producenci poza swoimi zamkniętymi standardami nie wspierali USB PD/PPS. 

Nie zmienia to mojego zdania, że nie robi mi różnicy czy telefon ładuje się do pełna w 20 czy 60 minut. Ale co człowiek to inne potrzeby.

• Like 1
Opublikowano

Co do ładowania, Mam Pixela 8 Pro, może i bateria nie bije rekordów wytrzymałości, ale szybko też się nie ładuje xD aczkolwiek te 28-30W które Toocki pokazuje w zupełności mi wystarcza, chociaż młody ma Redmi które z oryginalną ładowarką leci 120W, tam to 25min od 5% do pełna :E