Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, wallec napisał(a):

W iPhonie jest jeszcze ta część którą jest słaba ale prawdziwa.

Wchodzisz do knajpy, masz pro, dostajesz lepszy stolik i młoda kelnerka się uśmiecha.

Siadasz w poczekalni i dentysty masz pro dostaniesz kawę, wodę i gazetę.

Na spotkaniu w towarzystwie nikt nie pyta jaki masz telefon bo wszyscy wiedzą że jest drogi.

A z Androidem jesteś niewidoczny i nijaki bo nikt tego nie rozpoznaje.

Knajpa z iPhonem i Hądą:

images(25).jpeg.b41d8694951182a8922d3e89b93a4b78.jpeg

z Androidem jestem po prostu białym, heterosekaualnym mężczyzną który nie potrzebuje atencji i rozpoznawalności.

• Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, huudyy napisał(a):

XDDDDDDD 

wiesz @wallec nie musisz mieć iPhona, jak masz prezencję ;) 

Najlepiej mieć komplet bo jeżeli nie ma kompletu to wtedy nie pasuje i wpadasz w grono udawaczy.

W zeszłym tygodniu przejechał obok mnie i kilkunastu innych ludzi jakiś typ w mercu (nie mam pojęcia jaki model, taki z 10 lat) i losowe osoby, nie fani motoryzacji zdążyli zauważyć i na głos skomentować, że fura jedzie, koła się toczą a znaczki merca na dekielkach się nie obracają.

Tak samo jest z iPhone Pro - kelnerka się uśmiecha bo wie, że gość ma hajs lub udaje, że go ma tzn. da napiwek bo ma, albo da napiwek żeby udawać, że ma a w domu płacz ale i tak będzie się uśmiechać kelnerka.

Edytowane przez wallec
Opublikowano

Dokładnie tak to działa. W lepszych restauracjach kelnerzy mają nawet szkolenie z rozpoznawania iPhone’ów po liczbie aparatów.

iPhone Pro – stolik przy oknie, świeża serwetka, kelnerka się uśmiecha.
Zwykły iPhone – stolik normalny, obsługa neutralna.
Samsung S Ultra – chwilowa konsternacja, kierownik sprawdza cenę w Google i jednak pozwalają wejść.
Xiaomi – plastikowe sztućce i „toaleta tylko dla klientów”.

U dentysty podobnie. Pro Max dostaje kawę z ekspresu, Pro wodę gazowaną, zwykły iPhone Cisowiankę, a Android siedzi przy akwarium i czeka aż zwolni się krzesło.

• Haha 10
Opublikowano

@wallecIP od jakiegoś czasu ma 256 w standardzie, więc :E Druga sprawa, 17 a 13 Pro to przepaść jeśli chodzi o aparat i zdjęcia w nocy. Wymiana IP co 4-5 lat daje zdecydowanie największe uczucie solidnego upgradu, 18 a 13 Pro to będzie jeszcze większa przepaść, i dobry moment na zmianę, tylko problemem będą ceny. 

Opublikowano (edytowane)

Niestety tak to działa, nie jestem fanem ale tak jest. Najgorzej jak ogarniesz ten „prestiż” na zasadzie, że iPhone za 7000 w 350x24, do tego skoda octavia rs za 2800x36, dom za 4000x300, thermomix za 150x24, sprzęt AGD do kuchni drugi za 80% trzeci za 70% czwarty za 60% piąty za złotówkę 300 x48 i potem hardcore dziesiątego czy tam pierwszego :(

2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

@wallecIP od jakiegoś czasu ma 256 w standardzie, więc :E Druga sprawa, 17 a 13 Pro to przepaść jeśli chodzi o aparat i zdjęcia w nocy. Wymiana IP co 4-5 lat daje zdecydowanie największe uczucie solidnego upgradu, 18 a 13 Pro to będzie jeszcze większa przepaść, i dobry moment na zmianę, tylko problemem będą ceny. 

Dokładnie i to jest super że na trzynastce pro można było siedzieć do 18 i jeszcze ją sprzedać za 1500zl a te 5500 brakujące to uzbierałeś w pięć lat.

Ogólnie to Apple w swojej megafajnsoci designu zapędziło się w kozi róg robiąc wszystkie pro takie same od 12 do 16 bo ludzie przestali je rozpoznawać i rozróżniać i dłużej na nich siedzieli lub siedzą.

dopiero w 17 zmienili wyspę żeby znowu było łatwo rozróżnić kto ma najnowszy/najlepszy/najdrozszy

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wallec napisał(a):

13 pro można było siedzieć do 18 i jeszcze ją sprzedać za 1500zl a te 5500 brakujące to uzbierałeś w pięć lat.

Za 1500 to ja może sprzedam żony iP 16 dwuletniego, a nie trupa bateryjnego z lightningiem jak 13 Pro.

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano (edytowane)

Bo ip16 to kał z 60hz i ludzie to wiedzą, dlatego tanio.

Jeszcze pewnie 128gb itd.

Nawet teraz lepiej kupić używkę 13 pro niż 16 zwykły bo możesz udawać prestiż mówiąc że masz go od nowości i czekasz na 18.

16 zwykłą ma kiepska specke (będzie działał i tak super) ale prestiżu nie ma bo każdy iPhoneowiec wie że została kupiona bo brakło hajsu na 15 pro lub 16 pro

i mówię od razu, że ja tego nie lubię ale tak jest 

Edytowane przez wallec
Opublikowano
40 minut temu, Katystopej napisał(a):

Za 1500 to ja może sprzedam żony iP 16 dwuletniego, a nie trupa bateryjnego z lightningiem jak 13 Pro.

Z ciekawości wszedłem na olx i faktycznie IP 13 Pro 1100-1500 zł :E 

16 - 2000-2700 zł, także bez tragedii. 

Opublikowano
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Tak samo jest z iPhone Pro - kelnerka się uśmiecha bo wie, że gość ma hajs lub udaje, że go ma tzn. da napiwek bo ma, albo da napiwek żeby udawać, że ma a w domu płacz ale i tak będzie się uśmiechać kelnerka.

Gorzej jak ta sama kelnerka zauważy, że wysiadłeś ze starego Civica :(

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Może to?

Oto co można żartobliwie i pragmatycznie powiedzieć o profilu takiego kierowcy:

🛠️ Racjonalny pragmatyk z żyłką ekonomisty

Wybiera rozumem: Honda Civic IX w kombi (Tourer) to jeden z najbardziej pojemnych i funkcjonalnych kompaktów w historii (ogromny bagażnik, system składania siedzeń Magic Seats).

Mistrz niskiego spalania: Silnik 1.6 i-DTEC to legendarnie oszczędna jednostka. Ten kierowca uwielbia bić rekordy minimalnego zużycia paliwa na trasie (schodzi poniżej 4 l/100 km) i chwalić się tym znajomym.

Ceni bezawaryjność: Japońska mechanika połączona z dopracowanym dieslem oznacza, że ta osoba nie lubi niespodzianek u mechanika. Płaci za święty spokój.

📱 Paradoks "Premium kontra Budżet"

Kontrast finansowy: Telefon (iPhone Pro) potrafi być obecnie wart 1/4 lub 1/3 wartości całego samochodu.

Inwestycja w narzędzia: Smartfon to dla niego kluczowe narzędzie pracy lub rozrywki, na którym nie zamierza oszczędzać, podczas gdy auto ma po prostu bezbłędnie przemieszczać się z punktu A do punktu B.

Esteta w ukryciu: Civic IX ma bardzo kosmiczny, specyficzny design deski rozdzielczej (dwupoziomowe zegary). iPhone Pro idealnie pasuje do kogoś, kto lubi nowoczesne, wręcz gadżeciarskie środowisko, ale zamknięte w bezpiecznej formie.

📦 Styl życia

Gotowy na wszystko: Kombi sugeruje aktywne hobby (rower, narty), małe dzieci lub częste wyjazdy na działkę/remonty.

Brak potrzeby szpanu: Nie kupił starego premium (BMW/Audi) dla statusu. Woli młodszą, bezawaryjną Hondę i świetny telefon w kieszeni niż prestiżowy znaczek na masce i drogie wizyty w serwisie.

Opublikowano
2 godziny temu, dannykay napisał(a):

Coś mi się te ceny wasze nie zgadzają. 13 pro to dziś ze 6 stów i więcej bym nie dał :E 2k to bardziej 15 pro, 16 pro bliżej 3k

Wersje Pro znikają przy premierze kolejnej generacji, nie ma ich w sklepach, nie kupisz nowego oryginalnego. Dlatego ceny są wysokie. Czy są rozsądne? Nie, ale jest jak jest.

Opublikowano
5 godzin temu, Seeba03 napisał(a):

Gorzej jak ta sama kelnerka zauważy, że wysiadłeś ze starego Civica :(

I potwierdzam, że działa.

Zaparkowalem 50m od knajpy żeby nie było widać że tym razem fabia.

Położyłem telefon aparatami do góry (jak dasz do dołu to jakoś krzywo leży i dziwnie wygląda).

Mialem super stolik, dałem 15% napiwku i dostałem dwa kieliszki naleweczki na pożegnanie (z karty kosztują 16zl za szota).

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dannykay napisał(a):

Przejrzałem i oczywiście widzę oszołomów wystawiających 13 pro nawet za 1900, ale uważam to za myślenie życzeniowe. 2k dałem 3 lata temu i za tyle na luzie można kupić 15 pro z kondycją baterii w okolicach 90%.

Bateria 90% oznacza praktycznie wymianę za pół roku użytkowania. 
Kupiłem 17 Pro na premierę, mam już 95% baterii ;) A ten 1900 to pewnie po wymianie baterii i ma 100%. Spora różnica. 
Za 600-900 zł to możesz kupić mocno przechodzony, poniżej 80% baterii, ale jednak w sensownym stanie to 1k+ 

IMG_3560.jpeg

Edytowane przez TheMr.