Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Golf 7, 17r. 160kkm, odgłosy jak z Paranormal Activity xD

Niemiecka jakość :red:

Ja bym radził do serwisu z tym i rozebrać/nasmarować, bo ewidentnie coś tam ciężko mechanicznie zmienia swoją pozycję (silniki/siłowniki elektryczne, czy co tam to przemieszcza dostają przez to w tyłek).

Opublikowano

Witam zmotoryzowane grono PCL (tfu..ITH ;) )

Pytanie od totalnego laika samochodowego -> Jakiś czas temu dorobiłem się pierwszego "lepszego" (kwestia dyskusyjna, do tej pory jeździłem Ibizą 1.4 2007 :E)auta czyt, Hyuandai Elantra 1.6 2023. 

Czy ktoś doradzi jakie kupić klocki/tarcze hamulcowe (na przód oraz tył) do w/w dupowozu w sensownej cenie do tego auta. Jestem w tym kompletnie zielony, nie chce przepłacić (w końcu 1.6 to nie jest demon prędkości), ale też nie chce kupować kompletnego dziadostwa...innymi słowy co kupić żeby było sensownie cena/jakość do tego samochodu. 

Opublikowano
11 minut temu, Narsil92 napisał(a):

nie chce przepłacić (w końcu 1.6 to nie jest demon prędkości),

To nie "szkodzi". Nie warto (jak sam zauważyłeś) po prostu kupować dziadostwa. Ja bym kupił zgodne ze specyfikacją, sprawdzonego producenta (np. wymieniony wyżej ATE).

Opublikowano (edytowane)

Kierunkowskazy w zderzaku na dole? jechałem za czymś takim, ale to źle wygląda :P  pewnie w zimie albo jak pobrudzi to są bardzo widoczne.

image.thumb.png.e2a1f0422bcc179ac97b54e50c860b9d.png

edit o tego mi chodziło, ledwo widziałem jak je włączył

Edytowane przez bbandi
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, Gang napisał(a):

Obejrzałem uwagę na temat wypadku w Krakowie. 

Ciekawe ile on jechał, bo przy 30 czy nawet 50 to tak nie ma szans wypaść... Szkoda że tylko 8 lat mu grozi. 

Mi to nawet na 70 km/h o których mówią, nie wygląda (prędzej na 90).

• Upvote 1
Opublikowano

Ale dałem ciała na przeglądzie. Ford nie przeszedł przeglądu bo diagnosta zauważył z przodu krzywo osadzoną żarówkę i nie palące się światło stop na klapie. Mówił, że chyba urwane mocowanie mam w reflektorze bo lata luzem żarówka. Dziś zaglądam do żarówki i się okazało, że ktoś na odwrót ją wsadził więc nie wchodziła w mocowanie a stop na klapie Minnie działał bo automatycznie włączył się ręczny :E

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, KamcioGF napisał(a):

Większość to może zmusić co najwyżej na bilet MPK 

Ja od dłuższego czasu MPK, 16km do pracy tam i z powrotem, 125zl miesieczny, autem zazwyczaj w weekend ale w tygodniu i tak MPK oszczędniej, w korkach nie stoję bo buspasy 😙, i sadła trochę spadło bo na przystanek trzeba podejść 😁

• Haha 1
  • Upvote 1