Skocz do zawartości

Intel Raptor Lake - 13/14 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A się złamałem i wziąłem z x-komu za 630zł (w media expert już dawno niedostępny). Po sprzedaży starego i5 12600 kf i gry mam nadzieję, że wyjdzie ledwie 100-150zł dopłaty ostatecznie.

BTW jak ktoś chetny to będę miał nowego BF'a do pogonienia jak już cep przyjdzie ;)

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Z czego na co sie przesiadasz? ;)  

Stare podzespoły mi zostały z poprzedniego komputera, więc złożę sobie kolejny komputer, może wleci Oled 27" WQHD do lżejszych gierek, albo BF6. 

Opublikowano
34 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

No tak bo Ty myslisz ze nikt sie o promce nie dowie :D 

Nie myślę tak, chcę jak najszybciej pogonić i jestem świadom, że stracę na procku, ale może akurat trafi się kupujący, który nie chcąc się bawić w sprzedaż kodu przyjdzie i kupi taniej procek z 24m gwarancją. Zaryzykuję :)

Opublikowano
Godzinę temu, Tornado3 napisał(a):

15% nie da Ci żaden ddr5 vs ddr4

I co w związku z tym? Różnica między tymi procami będzie zależeć m.in. od doboru gier czy optymalizacji RAM, mnie wyszła mniejsza, jemu większa, nic dziwnego.

Opublikowano
34 minuty temu, wamak napisał(a):

Może być tak, że kod będzie uzyskiwany tylko z zamontowanym prockiem intela. Przy kodach z AMD tak było.

Na pewno tak jest, było tak z innymi kodami dodawanymi do Intel bundle.

Szukam więc życzliwego forumowicza z procesorem Intela, który po podesłaniu klucza puści apkę, która potwierdzi obecność sprzętu i przypisze grę do mojego konta.

Z góry dziękuję! :)

Opublikowano
39 minut temu, wamak napisał(a):

Może być tak, że kod będzie uzyskiwany tylko z zamontowanym prockiem intela. Przy kodach z AMD tak było.

Tak właśnie jest.

4 minuty temu, aetern napisał(a):

Szukam więc życzliwego forumowicza

Tu wszyscy są bardzo życzliwi.... Mam 14600 w drugim kompie, więc jakby co to pisz na priwa jak będziesz coś sobie życzył...

• Thanks 1
Opublikowano
45 minut temu, wamak napisał(a):

Zawsze można kogoś poprosić żeby to zrobił, sam kilku osobom jeszcze na labie ogarniałem gry dostarczane do CPU/GPU AMD ;) 

• Thanks 1