Krzysiak 2 120 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Oni sami nie wiedzą czemu się palą, to co mają powiedzieć?
Fenrir_14 965 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 13 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Tak czytając wszelkie przecieki o barlecie...czyżby broń ostateczna na lga1700 mająca wedle niektórych tu na forum (oczekujących na cudy) pokonać w gamingu amd spaliła na panewce? Bartlett najprawdopodobniej nie wchodzi na podstawkę LGA 1700. Zresztą nawet, głównym wydarzeniem w tym roku jest i tak Nova Lake. Czekam z niecierpliwością na tego topowego behemota https://videocardz.com/newz/asrock-confirms-its-z790-and-other-lga-1700-motherboards-will-not-support-bartlett-lake-cpus Edytowane 5 godzin temu przez Fenrir_14
Kyle 318 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Jeśli chodzi o Bartlett, to jak ktoś miał AlderLake, to powinien te pół roku temu jak były promocje na 14 generację wymienić CPU a nie czekać na Barletta. 1
sideband 2 131 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 12 godzin temu, Pentium D napisał(a): Szkoda, że w przypadku palenia ryzenów nic ciekawego do powiedzenia nie mają. Mało realne, że to wina Asrocka Nawet nie wykluczam, że 9850x3d ma jakieś poprawki w tej kwestii i później pojawią się "poprawione" 9800x3d
Krzysiak 2 120 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Ja i tak sobie spokojnie czekam na swoim dziadku 7800x3d do zen 6 x3d (wtedy zdecyduję czy dalej AMD czy Intel). Swoją drogą "dziadek" to będzie chyba najdłużej przeze mnie trzymanym CPU bo już 2.5 roku 🤣 Edytowane 1 godzinę temu przez Krzysiak Literówka
sideband 2 131 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Też na obecnej platformie siedzę od końca 2021 nie pamiętam kiedy tyle lat siedziałem na jednej platformie. Ale skoro nie ma sprzętu, który spełniłby moje oczekiwania to nie ma zmiany. 1
Hard Reset 115 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 54 minuty temu, sideband napisał(a): Też na obecnej platformie siedzę od końca 2021 nie pamiętam kiedy tyle lat siedziałem na jednej platformie. Ale skoro nie ma sprzętu, który spełniłby moje oczekiwania to nie ma zmiany. A na czym siedzisz?
Kyle 318 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Czy ktoś z Was badał ile mocy przepuszczane jest przez pojedynczy Pcore w RaptorLake? U mnie przy 5300 MHz @ 1,3V idzie jakieś 20W przy Cinebench R23. Procedura testowa: odpalasz w Cinebench R23 obciążenie single core, patrzysz na pobór, gdzie w moim przypadku było to 38W, następnie odpalasz obciążenie 2 rdzeni, gdzie w moim przypadku dało to 58W, więc wnioskuję, że pojedynczy sam Pcore pobiera 20W przy 5300 MHz przy standardowym napięciu bez UV.
Doamdor 2 284 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Hard Reset Jedyna słuszna platforma blue team. 3
SebastianFM 391 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Kyle, pobór mocy zależy od napięcia ale też od częstotliwości, nawet jeżeli napięcie jest takie same. Ja mam ustawione UV, napięcie wynosi 1,25 V przy częstotliwości 5700 MHz. U mnie pierwszy około 25 W a następne po 18 W, przy 8 wątkach pobór mocy 153 W. Przy większej ilości wątków rdzenie E powinny być wyłączone lub po rozpoczęciu testu trzeba ustawić koligację tylko na rdzenie P. 1
Pentium D 1 455 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Kyle może sprawdzę to i siebie za jakiś czas.
leven 692 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 4 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a): Bartlett najprawdopodobniej nie wchodzi na podstawkę LGA 1700. Zresztą nawet, głównym wydarzeniem w tym roku jest i tak Nova Lake. Czekam z niecierpliwością na tego topowego behemota https://videocardz.com/newz/asrock-confirms-its-z790-and-other-lga-1700-motherboards-will-not-support-bartlett-lake-cpus Czytałem i jestem zdegustowany W poważaniu już mam Intela za te papierkowe zapowiedzi. Na razie wystarczy, co mam. Edytowane 1 godzinę temu przez leven
Pentium D 1 455 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu Na bank w Chinach procki wypłyną i na bank będą biosy. Skoro zrobili płyty z procki z laptopów to i to zrobią bo łatwiejsze.
leven 692 Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu W sumie tak, ale to jest kombinowanie na siłę
JacekRTX 280 Opublikowano 5 minut temu Opublikowano 5 minut temu Też mnie w sumie Bartlett już nie interesuje, jestem ciekaw co pokaże Nova Lake
janek25 232 Opublikowano 3 minuty temu Opublikowano 3 minuty temu Godzinę temu, leven napisał(a): Czytałem i jestem zdegustowany W poważaniu już mam Intela za te papierkowe zapowiedzi. Na razie wystarczy, co mam. czyli przez rok nam nawijałeś makaron na uszy
Rekomendowane odpowiedzi