Skocz do zawartości

Intel Raptor Lake - 13/14 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, leven napisał(a):

Ten oszołom ? No dobra, z racji ciekawości spróbuję przetrzymać Jego recenzje. ale tylko dla tego, że jestem ciekawy. Stawiam na Ciebie i Twojego kumpla Walca :) 

Nawet jakby był dostępny to ja nie kupię bo do grania w Cinebencha są lepsze procki. 

Opublikowano
6 godzin temu, leven napisał(a):

Intelowska informacja. Temat Intela, po grzyba AMD tutaj Lise wrzucasz ? 

Sam przecież wrzuciłeś linka do przecieków o AMD :)

2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Znów piłeś? :rotfl2:

36 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Patrząc na posty, to nie wiem, czy on robi przerwy.

Nie potrzeba takich uwag.

Opublikowano

Kolejny przykład, jak miał problemy z obsadzeniem banków pamięci "bo tego nie ma w instrukcji", to zamieściłem obrazek z instrukcji, na co odpowiedział, że instrukcja jest po chińsku.

Potem odnosi się wrażenie, jakie się odnosi.

Opublikowano
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Sam przecież wrzuciłeś linka do przecieków o AMD :)

Nie potrzeba takich uwag.

Nie broń mietka bo to co on tu odwala było jeszcze śmieszne, ale na labie tutaj jest żenujące stąd przytyki o piciu skoro wiadomo jak jest. Jak głowa nie pracuje to czas coś z tym zrobić albo nie wchodzić na forum.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Z dużą pomocą Claude AI "zrobiłem" taki programik do obciązania CPU. Generuje około 50W mniej niż test w CPU-z, jest koligacja i jest suwak obciążenia. Może ktoś z innym procem zechce przetestować i pokazać jak u niego wygląda okno z tego programu :heu:

Jak się wyśpię i mi się free konto na Claudzie odświeży to planuje dodać jeszcze kilka opcji. Próbowałem to dodać na chatgpt ale ten to się potyka o własne nogi :boink:

image.thumb.png.7b582daf41811c57810d6e965b2fa30b.png

CPU_Loader.exe

Gdyby ktoś pytał po co niskie obciążenie

image.png.4c70f6f9a0fbe5a641077f76b71736b0.png

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
29 minut temu, Pentium D napisał(a):

@leven to pewnie potrzeba mieć te wszystkie pierdoły które musiałem pobrać aby stworzyć plik exe. Te pytony i inne takie. Później spróbujemy z AI ogarnąć tak aby chodziło bez takich problemów.

Mam pytona, ale nie wiem, jak to ogarnąć. Daj znać w temacie, jak to uruchomić - jestem ciekawy :) 

Opublikowano

Jesteś w stanie w ogóle uruchomić program OCTT na takich ustawieniach?

Jezeli tak, to bezpośrednio w programie w teście cpu możesz wybrać Core cycling i dać żeby obciążało tylko 1 rdzeń i 2 wątki przez np 15sekund i przetestuje Ci wszystkie rdzenie 

Opublikowano

@wallec właśnie to że się wywalił w OCCT skłoniło mnie do tego aby coś takiego zrobić. Tam nawet instrukcje SSE to trochę za dużo a w tym ustawiasz koligacje i obciążenie na ten jeden wysoko taktowany wątek. W programie obciążenie na 1% i cpuz już łapie core clock i można zrobić walidację.

Opublikowano

No ale to są i tak ustawienia tylko do screena i niczego więcej. To po co się bawić w jakieś lekkie testy stabilności, jak to i tak nie jest stabilne? Wypałowane ustawienia mają przejść na tyle, żeby sobie screena strzelić lub jakiś krótki benchmark do rankingu na bota. Po co jakieś chińskie kombinacje z gównotestem stabilności od Ej Aja?