Skocz do zawartości

Intel Raptor Lake - 13/14 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Pentium D napisał(a):

Wyżej przecież jest wyjaśnione co to ma robić i ma to tyle samo sensu co robienie testu 9950X3D2 po tygodniu od premiery :P 

Łatwiej przerobić zrzut na 10Ghz efekt ten sam :hihot:

Opublikowano
27 minut temu, Pentium D napisał(a):

Wyżej przecież jest wyjaśnione co to ma robić i ma to tyle samo sensu co robienie testu 9950X3D2 po tygodniu od premiery :P 

Nie wiem, jak odklejonym trzeba być, żeby porównywać test cpu w x grach i x programach, do cykania screenshotów niestabilnego cpu 

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Ta, oczywiście, że nie było sensu, skoro testów w necie jak na lekarstwo, a takich dogłębnych jeszcze mniej. Ty za to tylko przepalasz prąd.

• Upvote 2
Opublikowano

No ale chciałeś i zrobiłeś. Ja też chciałem i zrobiłem. Jeden przepala na granie inny pod OC i screenshoty.

2 godziny temu, sideband napisał(a):

Łatwiej przerobić zrzut na 10Ghz efekt ten sam :hihot:

A walidację w CPUz jak zrobić? :hmm:

Opublikowano

Robisz rzeczy, które nie mają żadnego sensu, a jak się Ci zwróci uwagę na ich kuriozalność, to łapiesz focha niczym dziecko, podobnie jak wcześniej chociażby z robieniem "testów CPU" na limicie GPU.

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Ale to Ty masz problem, że ktoś sobie proca bez sensu kręci. 

Ja z tym nie mam żadnego problemu, ja się tylko z tego śmieję. Ty natomiast z pytaniem, po co to robisz, masz ewidentny problem %-)

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, tomcug napisał(a):

Nie Pentiak, do tej pory nie wyjaśniłeś, po co Ci "test" stabilności, który nie testuje stabilności :P

Coś Ci się uroiło. Kawy się napij czy coś.

15 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Z dużą pomocą Claude AI "zrobiłem" taki programik do obciązania CPU. Generuje około 50W mniej niż test w CPU-z, jest koligacja i jest suwak obciążenia.

Opublikowano
1 minutę temu, wallec napisał(a):

To chyba po to żeby obciążyć cpu w tak lajtowny sposób żeby podniósł taktowanie do 6300MHz i żeby przeszło walidację cpu-z ?

Tak i już wczoraj to wyjaśniłem, ale jak widać nie każdy doczytał.