Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, znudziło mnie. Chciałe build Push dokoksić, ale sorry, paragon 225 a tu itemów pod build nie leci wcale, kostką się nie zrobi wszystkiego, war plans mam chyba 8/10 i dość, to już tak siermiężny grind jest żeby dalej pójść, a nagrody zerowe żeby był sens.

Wrócę w kolejnym sezonie i zrobię Warlocka.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Banda darmozjazdów z Blizzarda, usunęło mi nazwy filtrów...

image.thumb.png.d9e7b3bc392bea6a6ab7c960980b800e.png

Koledze co chwile coś usuwają jak nie controllsy w asseto to nazwy w diablo xD

Opublikowano

Z jednej strony wymagana zmiana, z drugiej jak pomyślę, że mając 2 affixy ofensywne i chcieć jeden wymienić, to może wymienić nam ten drugi, na pewno to dużo pomoże ale też będzie zabawa z losowaniem.

Opublikowano

@galaktyTy żyjesz w świecie BiS z poprzednich sezonów, nie masz 4 to trudno przecież przez to tracisz jakiś może 1% def/ataku. Tez nie mialem przy paragonie 247(3 affixy to byly) ale ja nie farmie bosow praktycznie wcale chyab ze w warplans sa bo nie lubie) 
Teraz i tak sety talizmanów i np + skillery na nich maja dużo większe znaczenie niż jakie masz affixy na unikacie (gdzie najważniejszy jest głównie ten unikalny affix - którego możesz rollować) 
No czasem jest inaczej wtedy wiadomo, ale farmienie bosów jest nudne  - ja takich buildów unikałem:)
Mam złoty teraz zestaw levelingu tyraell + chako + ‍Ring of Starless Skies, wypadł mi teraz ‍El'Druin, Sword of Justice a akurat mam spiritborna - gdzie się nie da użyć:) 
Gram autroskim buildem pod Stringer no i widze róznice jak te z Maxrolla, ale spokojnie da sie farmic t10, ale na S-tier z maxrolla tak samo szybko robilem t12:)
Ale nie wiem czy jakiegos builda pod  ‍El'Druin znow nie zagram zeby zoabczyc roznice z nim a bez no i 200 vs 247 parogona:)
Z tych dobrych ‍unkatow jeszcze Heir of Perdition nie mam - ale wiadomo ja nie farmie bosow:)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W żadnej grze randomizacja nie jest dobra, oczywiście mam na myśli te skrajne przypadki gdzie pierwszy random to drop przedmiotu, a jeszcze dochodzą do tego losowe affixy i ich przedział. Czasem za dużo losowych czynników nie jest dla gracza czymś przyjemnym, a może być czymś frustrującym. Samo trafienie na GA w dropie to już cud, a trafienie na idealny to już cud nad cudem. :wariat: Ta randomizacja może być mniej upierdliwa gdy gra się przyjemnie, jest jakieś urozmaicenie itd.  

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

I weź teraz zdobądź unikat 2GA, gdzie po pierwsze affixy muszą być OK, a po drugie mieć GA i nie możesz ich zmieniać.

W kolejnym sezonie będziesz mógł zmieniac, ale też randomowo i ten który był dobry i miał GA przy rolowaniu straci GA.

No ludzie kochani :E 

EDIT: Mi obecnie łatwiej jest dostać mityka, nic unikat. 

Edytowane przez galakty
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

ale też randomowo i ten który był dobry i miał GA przy rolowaniu straci GA.

Gdyby dało się go zablokować jak w przypadku rzadkich, to byłoby ok. Niestety tak nie będzie 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Nie no, pomysł z tym że unikaty mają randomowe affixy to bzdura. Wartości tak, ale nie baza. Ja jeszcze nie trafiłem na paragonie 225 żebym miał 4 pod build ;) 

I powstaje pytanie. Dlaczego to się nazywa nadal "unikatem", skoro nim nie jest? Ta gra, to jest koszmar koncepcyjny.

• Upvote 2
Opublikowano
56 minut temu, Sidr napisał(a):

I powstaje pytanie. Dlaczego to się nazywa nadal "unikatem", skoro nim nie jest? Ta gra, to jest koszmar koncepcyjny.

Jedynie aspekt jest unikalny, to tyle... Mi dropnęło pewnie łącznie z kilkaset unikatów, ale i tak nie trafiłem tego co potrzebuję finalnie :E 

D4 nie jest trudne, wręcz za proste, ale itemizacja zamiast iść ku lepszemu, to zaliczyła regres ponownie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Legendarny, który ma losowy aspekt + affixy wydaje się być ok, choć wiadomo, że nic nie zrobimy z nim w kostce bo nie da się edytować affixów, ale unikat sam w sobie czy mistyczny przedmiot powinien być w swoim rodzaju unikalny i mieć stałe affixy za którymi dążymy, a by każdy kolejny drop(przedmiot) był o te 5% lepszy. Według mnie jest to nie potrzebna zmiana. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

@galaktyWszystkim nie dogodzisz, moim zdaniem i chyba większości nie "niedzielnych" graczy akurat losowe unikaty to więcej funu i nie można na to patrzeć w oderwaniu od innych zmian.

Mythici to powinny być unikaty - nazewnicto to nie jest mocna strona itemizacji:)

Problem nie w tym właśnie że są losowe, ale że nie ma opcji żadnej craftingu tych affixów, ale to zmienią więc będzie lepiej

Opublikowano (edytowane)

Serio? Dla mnie jak wypadał unikat to liczyło czy się ancestral i ma GA, a tu zong bo jeszcze affixy się losują. To jest dramat, a nie FUN xD 

Ja bym poszedł krok dalej i mityczne też robił losowe, a co tam! Niech dropi idealny set raz na 5 milionów, YouTuberzy się ucieszą. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

@galakty - dla mnie osobiscie - idealnie byloby aby unikat mial unikalny aspekt, 1-2 affixy stale powiazane z aspektem. Reszta rng. Jednak poki co tak nie jest a jednak wole obecny stan rzeczy. Bardzo ulatwili kwestie legend (dzieki kostce) wiec chociaz niech te unikaty beda czyms za czym biegasz. Choc i tak uwazam, ze ogolnie, w kwestii przedmiotow - powinno byc to wszystko bardziej utrudnione. Drop mitykow dzielone przez 10, legendy moga pozostac ale zabawa kostka drozsza (lub rzadszy drop materialow), unikaty j/w

I zastanawiam sie czy aby nie za szybko chcialbys miec BIS itemy. Wpiles lekko ponad 220 para i Ciebie znudzilo. Spoko ale umowmy sie - 220 para to jest nic :) . Wydaje mi sie, ze jestes typem gracza ktory chcialby chwile posiedziec i miec wszystko.
Owszem, utrudnienie w kompletowaniu ekwpiunku schowane za RNG nie jest dobre ale tak juz jest i to nie tylko w D4. Albo farmisz i grindujesz albo masz to co Ci wypadnie + łut szczescia

Sam zrobilem 2 postacie (Sorc, Barb) przy czym w Barba zainwestowalem najwiecej czasu (70h) i majac 260para - dopiero w miare fajnie udalo mi sie ubrac go w dobre itemy ale droga jeszcze daleka (glownie transfiguracja).

W Diablo zawsze bylo RNG i albo sie lubi taki grind albo i nie

Sorry ale najpierw wysmiewanie D4 ze wzgledu na latwosc zlozenia postaci i ze "po 2 dniach skonczony sezon" + fontanna łupow. A za chwile "plaku plaku, nie moge znaleść fajnyh itemkuf" xD 

Jak dla mnie bardzo dobrze. Nawet gdyby mieli jeszcze bardziej utrudnic zdobywanie itemow, zwlaszcza BIS, nawet chowajac za RNG (z braku innych sensownych pomyslow) to jestem ZA

• Upvote 1
Opublikowano

D4 i tak mi się bardziej podoba niż D3, gdzie musiałem robić jakieś eventy za materiałami do kostki. Tutaj te materiały lecą w lepszy sposób, jakoś tak przy przyjemniejszym gameplayu niż ganianiu po mapie, czego nie lubiłem. 

Z tym blokowaniem 2 affixów na unikacie to też dobra opcja, wtedy przy wprowadzeniu losowania w kostce będzie wiadome, że nie zamieni nam głównego affixu.

Opublikowano
11 minut temu, Reddzik napisał(a):

D4 i tak mi się bardziej podoba niż D3

Mi rowniez ale lubie wracac do D3 na kazdy sezon :)

Swoja droga - jestem osoba ktorej D3 podobalo sie najbardziej na premiere. Gdy poziom trudnosci na Inferno byl wysrubowany, akty 2-4 praktycznie masochistyczne, malo kto tam dawal rade, drop to 1 na 1000 przedmiotów cos znaczyl, legende widziales 1 na dzien, setowy przedmiot 1 na tydzien
A jak juz cos dropnelo fajnego to najczesciej ze statystykami nie na Twoja klase (czyt. np. inteligencja na barbie) xD 

Tam to trzeba bylo zgranej ekipy, grindu, taktyk, skilla a i tak byles "szmatą do podlogi" i moby zamiataly Tobą cale sanktuarium :)

• Like 1
Opublikowano

Niestety nie było mi dane poznać tej gry, bo dopiero w późniejszym czasie kupiłem D3. 
Dziś poe2 to albo dziś albo jutro zacznę grać, a D4 to niech nadal patchują, może jeszcze wrócę w tym sezonie, a jak nie to w nowym sezonie wjadę z przytupem. 

• Upvote 1