Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, lukadd napisał(a):

Gwarancje? a co ja jestem sprzedawca samochodów :E?

Na obecną chwilę w przedpremierowym buildzie ta gra działa 2 x lepiej i jest 2 x lepiej zoptymalizowana niż np. taki Stalker :E gdzie nawet grama RT nie ma.

Co tam jeszcze wyjdzie w praniu się okaże. No, ale patrząc jak to działa już na wcześniejszym buildzie to wygląda wyjątkowo dobrze w porównaniu do większości innych gierek w okolicach premiery.

W silent Hill 2 miałbyś nawet dziś już po patchach co najwyżej stutter i na pewno 2x mniej fps z RT off bo z RT to 3x+ mniej :E

Do poniedziałku będą zachwyty a potem wypłaszczenia:hihot:

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
16 minut temu, bbandi napisał(a):

Skyrim Vanilla :D

Bez kitu 8:E

12 minut temu, PaVLo napisał(a):

Gra na którą czekasz, biorąc ją za pełną cenę :lol2:

Dla klimatu starych filmów i Harrisona Forda a nie grafiki 😉

Opublikowano

Ja również, chociaż akurat oprawa w takiej grze MUSI być dobra, aby robić klimat. Zobaczymy co doda oprócz PT, poniedziałkowy pacz :)

Czekam na jakieś presety Reshade, aby jeszcze zrobić lepszy klimat :)

Opublikowano
10 godzin temu, STALKER napisał(a):

Ktoś już gra? Jak to śmiga bo widzę że torrenty się uginają 😂

Śmiga bardzo dobrze póki co ;) Na tyle, że podniosłem rozdziałkę do 5160x2160, bez DLSS, natywne TAA ;) Lock na 72 fps

TheGreatCircle 06.12.2024 19_24_41.png

TheGreatCircle 06.12.2024 19_24_19.png

Opublikowano

Mam za sobą pierwszych kilka godzin. Pierwsze emocje jakie się pojawiły to: Uncharted! Boziu jak ja uwielbiam takie klimaty! Szkoda, że znowu tyle lat trzeba było czekać na takie uniwersum...

Czuć tutaj zew przygody i Indiana żywcem wyjęty z dużego ekranu! Gram z PL dubbingiem i wiem, że wielu generalnie narzeka na te dubbingi w grach ale mi zawsze tak gra się przyjemniej. Co do kamery też miałem obawy ale jak chwyci się pada w dłoń to czuć, że solidnie jest to zrobione. Nawet ta walka na pięści razem z kontrami jest bardzo miodna. Czuć przy uderzeniu, że kości pękają. ;)

Masa przedmiotów, które możemy użyć od butelek, kije, laski, dzwony czy miotły. Jest tego naprawdę od groma. Świetny patent z tym znajdźkami gdzie za każdą jedną dostajemy XP i można to wydawać na nowe umiejętności. Do tego muzyka, praca kamery i zero jakichkolwiek ekranów ładowania! Jest naprawdę filmowo...

Gram na DLSSQ i FG nie wiem dlaczego ale natywna czy DLAA ma jakieś dziwne mikro przycinki niby bardzo delikatne ale nie jest idealnie płynnie. Nie wiem z czego to wynika. Wszystkie detale na full i jest 120FPS. 

Na koniec mam też mały problem z padem. Mianowicie jak wychylę prawą gałkę tak mega delikatnie to nie ma reakcji. Mogę do końca jechać i dopiero załapie przy mocniejszym szarpnięciu. Spotkał ktoś się z czymś takim?

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, STALKER napisał(a):

Ktoś już gra? Jak to śmiga bo widzę że torrenty się uginają 😂

Wersja dla lamusów biorąc pod uwagę to że jest w GP za grosze 

4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Mam za sobą pierwszych kilka godzin. Pierwsze emocje jakie się pojawiły to: Uncharted! Boziu jak ja uwielbiam takie klimaty!

Dobra przekonałeś mnie aż mi dygnął :lol2:😉

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Mianowicie jak wychylę prawą gałkę tak mega delikatnie to nie ma reakcji. Mogę do końca jechać i dopiero załapie przy mocniejszym szarpnięciu. Spotkał ktoś się z czymś takim?

Martwe strefy w ustawieniach masz powyłączane?

Opublikowano
38 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Do poniedziałku będą zachwyty a potem wypłaszczenia:hihot:

Od poniedziałku dopiero zabawa się zaczyna 8:E

A tak w ogóle jeśli chodzi o płaczków, że gra za dużo zajmuje.
Nie wiem czy było wcześniej czy nowa opcja się pojawiła specjalnie dla tych co grają w niższych rozdzielczościach typu 1080p. To już nie musicie ściągać 113 GB gry :E Wystarczy odznaczyć textury wysokiej rozdzielczości i prawie 41GB mniej ;)

fVVtEpx.png

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Tak mam bazowo ustawione. Próbowałem tam coś zmieniać ale bez efektów. 

IMG_8377.jpeg

Kamil. Jak podoba ci sie gra. Czy dobrze dziala na 4090 + Oled w zaciemnionym pokoju na padzie i na sofie?

Czy jest to najladniejsza gra w jaka grales w tym tygodniu?

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Wszystko na zero i wtedy sprawdzić czy cos sie zmienilo.

Ok zrobiłem ale gałka dryfuje teraz przy ruchu. Co ciekawe znowu jak minimalnie wychylę w prawo czy w lewo to jest zero reakcji do oporu. 

Opublikowano
13 minut temu, lukadd napisał(a):

Od poniedziałku dopiero zabawa się zaczyna 8:E

A tak w ogóle jeśli chodzi o płaczków, że gra za dużo zajmuje.
Nie wiem czy było wcześniej czy nowa opcja się pojawiła specjalnie dla tych co grają w niższych rozdzielczościach typu 1080p. To już nie musicie ściągać 113 GB gry :E Wystarczy odznaczyć textury wysokiej rozdzielczości i prawie 41GB mniej ;)

fVVtEpx.png

Fayn9961qF.gif

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, lukadd napisał(a):

Ja rozgrzewam obecnie GPU przed Indi grając w DLC z Alan Wake 2 "PT" 8:E

Zobaczymy w poniedziałek co lepsze :E

Anal Woke 2 zjawiskowo jakoś nie wygląda z tym PT i nadal Cyberszrot 2077 gniecie wszystko inne ewentualnie jeszcze Metro Exodus Enhanced Edition z dokooptowanym RT dowiozło. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

PC to nie konsola  gdzie masz 2 tryby na krzyż, a czasami i jeden, tutaj możesz bardzo dużo ustawić, zmienić zoptymalizować, nieraz nawet poza oficjalnymi ustawieniami w .ini tak, aby pasowało :E

Podstawy pctowca od wieków, olbrzymie możliwości personalizacji gierek

Szczerze to od lat gram na ustawieniach domyślnych, bo mi się nie chce nic już grzebać. :E Chyba, że mocno chrupie to wtedy coś zmieniam.

p.s w niektórych grach masz nawet 6 trybów. :P

4 minuty temu, azgan napisał(a):

Ładnie chodzi na 7800XT, nawet w 4k daje radę. A takie obawy były po zobaczeniu tabelek z wymaganiami, a się okazuje, że zupełnie niepotrzebne.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Szczerze to od lat gram na ustawieniach domyślnych, bo mi się nie chce nic już grzebać. :E Chyba, że mocno chrupie to wtedy coś zmieniam.

p.s w niektórych grach masz nawet 6 trybów. :P

Jak przez lata ogląda się filmiki z zoomem +300% gdzie ktoś jeszcze palcem musi pokazywać na co zwrócić uwagę to ja się nie dziwię 🤭