Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, azgan napisał(a):

Indianę Jonesa według chronologii wydarzeń należy oglądać następująco:

„Indiana Jones i Świątynia Zagłady” (1984)

„Poszukiwacze zaginionej Arki” (1981)

jak już tak polecasz oglądać ( choć chyba nie ma takich osób które tego nie widziały ) i nie ma to po prawdzie żadnego znaczenia...

to Świątynia jest traktowana jako zakończenie serialu " Kroniki Młodego Indiany Jonesa " choć ten wiadomo powstał sporo później. Pamiętam jak szedł w tvp1 w niedziele wieczór, rodzice mi nagrywali żebym mógł spokojnie w tygodniu obejrzeć...  nigdy już później nie natrafiłem na niego w jakimś remasterze, pamiętam że niektóre odcinki były naprawdę dobre, widać tam było " piniądz" wsadzony w efekty, kostiumy itd

Na samej świątyni zagłady byłem pamiętam na prapremierze w kinie Kijów, co ciekawe było to sporo przed premierą oficjalną jeszcze, film nie posiadał napisów, ścieżkę czytał lektor, który siedział a małej kabinie na górze schodów, obok najwyższego rzędu. A film wtedy miał tytuł po prostu " Indiana Jones ". Młodzi nie znajo, ale takie filmy wchodziły wtedy do kin nawet 2 lata po premierze zachodniej ...

• Like 2
  • Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 godzin temu, Butcher358 napisał(a):

Siemka mam problem z grą , mialem 5 h przygody za sobą , dziś chciałem kontynuować odpalam grę i niestety nie ma opcji kontynuacji tylko gra startuje od początku wiecie co może być nie tak ? 

A masz wersje ze steam, gamepass czy recenzencka?

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, luk21pl napisał(a):

TAK

Może nie zaktualizowane sterowniki do wersji 566.36 czyli najnowsze ze wsparciem dla tej gry? Ewentualnie weryfikacja plików gry, bo może coś źle się pobrało i brakuje pliku z frame gen?

Opublikowano

Cena gry na Steam, to jakaś kpina. Ciekawe kiedy gracze w końcu sprzeciwią sie takim praktykom, że gry nie wychodzą w wersji BOX na PC, tylko dostajesz sam klucz elektroniczny. Stalker 2 pokazał, że się da i chwała im za to :toast:

Opublikowano
2 godziny temu, Alek_M napisał(a):

Cena gry na Steam, to jakaś kpina. Ciekawe kiedy gracze w końcu sprzeciwią sie takim praktykom, że gry nie wychodzą w wersji BOX na PC, tylko dostajesz sam klucz elektroniczny. Stalker 2 pokazał, że się da i chwała im za to :toast:

Nigdy... Do tego to nie jest Twoja gra, a tylko licencja... 

Opublikowano
12 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nigdy... Do tego to nie jest Twoja gra, a tylko licencja... 

Nigdy nie mów nigdy, dla mnie kupowanie licencji na coś, czego nawet nie można dotknąć, to nabijanie klienta w butelkę. Klient powinien mieć wybór, nawet Microsoft sprzedaje swoje produkty w kopertach/pudełkach.

Opublikowano

Niestety - karty graficzne posiadające 8 GB kompletnie tutaj poległy, bowiem gra działała fatalnie albo komunikowała błędy (żadna NVIDIA 8 GB VRAM nie chciała się uruchomić, reszta kuśtykała na jednej nodze)

Opublikowano

Fantastyczna przygoda nie spodziewałem się że będę się tak dobrze bawić przy tym tytule. Fajnie że nie kopiowali Uncharted tylko poszli własną drogą, MachineGames dowiozło i udowodniło że rozumieją materiał źródłowy. Miłe zaskoczenie na koniec roku - polecam "Robert Makłowicz" 😉🤭

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

~60% róznicy między 4080S, a 4090 :E

4 godziny temu, lukadd napisał(a):

W zasadzie to 69%.

Dla kart 16GB dali i tak bufor textur na High w teście, dla 24GB 4090 Ultra.

FG swoje vramu też bierze i wygląda, że to dusi 4080.

4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

z grubsza przeliczyłem low fps, ale tak jak piszesz, vram tutaj zdusił 4080, bo roznica do tej pory w grach wynosila ~30-35%

Oczyścicie ze to wina Vram którego po prostu zabrakło na 4080.

Ogólnie to tak naprawdę wina twórców gry bo do takiej sytuacji nigdy nie powinno dojść.

Opublikowano (edytowane)

No nie do końca do optymalizowali, albo raczej w ogóle nie skupiali się pod skalowanie do 4k + FG dla 4080.

FG tutaj pożera Vram nawet przy tym nastawie High dla bufora textur. Low bufor może by wytrzymał przy 16GB. Ale ciekawe czy tylko na test czy też na granie godzina-dwie+ :E

Edytowane przez lukadd