JeRRyF3D 595 Opublikowano Poniedziałek o 19:41 Opublikowano Poniedziałek o 19:41 Wkurza mnie maniera typa, ale...
Vulc 627 Opublikowano Poniedziałek o 22:05 Opublikowano Poniedziałek o 22:05 Witamy w Himalajach. 😎 Spoiler Trochę rozczarowany jestem tym, że żadna misja nie poprowadziła nas do środka którejś z wielkich piramid. Co najwyżej w jej podziemia. Oczywiście nie ma tam zbyt wielu pomieszczeń, ale jednak po cichu na to liczyłem. Niezmiennie jestem oczarowany tą produkcją, tym bardziej że nie była przeze mnie oczekiwana. Tytuł który się przewijał gdzieś w tle, wyrasta na jeden z lepszych w ostatnich latach. 2
JeRRyF3D 595 Opublikowano Poniedziałek o 22:06 Opublikowano Poniedziałek o 22:06 A ja jestem rozczarowany brakiem... Spoiler ... puknięcia lalki przez Indiego - póki co!
Vulc 627 Opublikowano Poniedziałek o 22:14 Opublikowano Poniedziałek o 22:14 Oj, coś mi mówi, że możesz się nie doczekać.
JeRRyF3D 595 Opublikowano Wtorek o 00:48 Opublikowano Wtorek o 00:48 (edytowane) Do znudzenia będę się powtarzał. Top topów przygodówek dla mnie realizacyjnie i prywatnie GOTY. Nie sądziłem, że królową przygodówek (Larę), ktoś wyrzuci z siodła, niż ona sama to zrobi, i to tak nieoczekiwanie. Pierwsza osoba - w punkt. Graficznie sztos. Zagranie na nostalgii - choć i bez niej byłby to czadowy tytuł - idealnie. Ta cała muza, dęciaki, oboje... poezja. Do tego immersja. Absolutny odjazd. NAPRAWDĘ się jest w tych rewelacyjnie zaprojektowanych miejscach. 9,8 / 10. Co do poprawy? Są miejscówki, że nie wiedzieć dlaczego, cut sceny z masła spadają na 40-45 fps. Zaburza to odbiór. Do tego jest cała masa "filmowych" ujęć, najazdów kamery, zbliżeń, itp. i czasami brakuje mi odrobiny detalu w teksturze w tych ujęciach. Ale obie te kwestie, to myślę, jakiś pacz ogarnie. I będzie ode mnie 10/10. Na ten moment 41h, 55% (ale końcówka fabuły czuję). R E W E L A C J A! Edytowane Wtorek o 00:49 przez JeRRyF3D 2 1
seba842005 57 Opublikowano Wtorek o 13:18 Opublikowano Wtorek o 13:18 Było miło, ale się skończyło. Została jedna notatka do zebrania, która się zbugowała poza mapą. Ponad 60h gry. 1
Vulc 627 Opublikowano Wtorek o 13:30 Opublikowano Wtorek o 13:30 Zaraz, to Himalaje nie są ostatnią lokacją? 1
JeRRyF3D 595 Opublikowano Wtorek o 13:31 Opublikowano Wtorek o 13:31 Dla mnie Sukhothai wymiata lokacyjnie.
ODIN85 652 Opublikowano Wtorek o 14:05 Opublikowano Wtorek o 14:05 Szanghaj najlepszy. Szkoda że tam tak krótko jesteśmy.
userKAMIL 228 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Jestem już po Himalajach i dotarłem do Szanghaju. Kapitalnie zrealizowane przerywniki na tym statku. Czuć tam w tym śniegu ducha Uncharted! Czarny koń tego roku bez dwóch zdań i w swoim gatunku od lat nie było już tak widowiskowej przygody!
PaVLo 407 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Shanghai świetnie zrobili i jest tam co najmniej jedna lokacja, do której można wrócić po zdobyciu pewnego przedmiotu Ale powrót do klimatów z początku gry, zabił mi mojego RTXa ... momentami 35fps Edytowane 17 godzin temu przez PaVLo 1
JeRRyF3D 595 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Rozumiem, że grasz bez FG ? Ja jednak wolę mieć te 80 fps.
PaVLo 407 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Gram bez, bo u mnie FG powoduje opóźnienie w ruchu kamery, a w Obecnej lokacji dodatkowo mocne rwanie obrazu. Zainstalowałem nawet najnowsze stery (FIX) ale to nie pomogło.
J4Z66 27 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu A czy ktoś mi powie, dlaczego jak włączę generowanie kl. dlss, nie mogę włączyć synchronizacji pionowej? W innych grach chyba mogłem. Proszę o łaskawość, to mój pierwszy kąkutr. 4070s, 5700x3d
sideband 157 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Da się włączyć tylko będziesz miał takiego turbo laga, że głowa mała. Także jak nie masz wyświetlacza z Gsync to sobie odpuść FG
userKAMIL 228 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 minutę temu, sideband napisał(a): Także jak nie masz wyświetlacza z Gsync to sobie odpuść FG Z ciekawości w jaki sposób to pomaga?
sideband 157 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Taka jest różnica, że Gsync sam w sobie marginalnie podnosi input lag, a Vsync z FG to już masz lag w setkach ms. FG bez żadnej synchronizacja to tearing, brak płynności + większy input lag nawet pomimo dużo większej liczby klatek nie odczujesz żadnej poprawy płynności. 1 1
userKAMIL 228 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Powiem szczerze, że nigdy jakiś opoznien nie czułem w związku z FG. Mam g-sync ale tez nad tym jakoś bardziej się nie zastanawiałem. Dotarłem na bagna... Czuję, że powoli kończy się ta przygoda. Edytowane 10 godzin temu przez userKAMIL 1
PaVLo 407 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu "Liżę ściany" i natrafiam na ciekawe rzeczy, między innymi buta bez tekstur Czy na przykład dziura w podłodze do ... nieba? Ale to wszystko niknie przy klimacie tej gry
J4Z66 27 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Gram na TV LG C2. Mam gsync. Co to jest FG? Sry za głupie pytania. Ogólnie to jak włączyłem gen kl i dlaa to jakby laga dostało.
Reddzik 595 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, J4Z66 napisał(a): Co to jest FG? Frame Generator czyli generator klatek 1
J4Z66 27 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Zacząłem tak podejrzewać. Z tym lagiem to faktycznie coś jest.
tgolik 107 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Żeby lag był akceptowalny warto mieć wyjściowo 40-60 fps i za pomocą FG podwoić to do 80-120 klatek.
JeRRyF3D 595 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu raczej dodać 1/3 - czyli zrobić 60 - 90 fps. 1
bbandi 144 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Właśnie ukończyłem Egipt, pokonałem tego czuba pod piramidą, musiałem szukać rozwiązania bo zużyłem na niego 3 drągi i myślałem że trzeba coś innego zrobić ale nie ... trzeba go bić nadal nieskończoną ilość razy, potem odkryłem że mam zepsuty pistolet ale mogę naprawić i po paru strzałach padł. W sumie to broni do tego momentu nie użyłem wcale.
Rekomendowane odpowiedzi