Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm... ostatnio podmieniałem DLSS w Wieśku na najnowszy. Zaraz wrzucę poprzednią wersję i zobaczę co jest grane :) 

27 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Weź wywal te nvidia app. Ja w ogóle z tego syfu nie korzystam. Czysty sterownk plus nvidia inspector.

Nie korzystam z NV App. Tylko sterownik + NPI.

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Weź wywal te nvidia app. Ja w ogóle z tego syfu nie korzystam. Czysty sterownk plus nvidia inspector.

Trochę chyba takie urban legends powtarzane dla zasady. Kto sprawdził realne wady tego? I kiedy? Mam zainstalowane. W autostarcie wyłączone. Odpalam raz na kwartał jako fanaberię. Nie zaobserwowałem obiektywnych minusów posiadania. Oprócz oczywiscie bycia lamą, bo prawdziwy pcmr przecież nie używa takich śmieci.  ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 1
Opublikowano

Może właśnie przez OC karty. Spróbuj zrobić drugi profil na nieco mniejszym OC i potestuj przez jakiś czas w Wiedźminie. Przy nowych sterownikach i DLSS 4 gry bywają kapryśne i może wydawać się że wszystko jest OK, ale coś się właśnie wykrzacza

Opublikowano

Obojętnie, czy gram na defaultowych ustawieniach karty, czy na UV/OC to ten strim jest zawsze aktywny.

No i dzisiaj mnie zszokowała ilość zajętej pamięci Vram w jaskini, gdzie zdobywa się set kota.

I to tylko w 1440p :E

2.jpg

Opublikowano

No to nie wiem, może cos jest skopane w sterownikach? Spróbowałbym jeszcze przywrócić domyślny profil dla Woedzima w Nvidia Profile Inspector, odinstalować sterowniki za pomocą DDU żeby wszystko wyczyścić i zainstalować na nowo. I bez zmieniania czegokolwiek w sterownikach pod Wiedzmina uruchomić wtedy (oczywiście wywalić też ten folder Streamline). 

Opublikowano (edytowane)

Ale nic nie jest skopane 5060ti to też nie jest jakaś super grafika. Są obszary gdzie gpu jest drenowane i nic z tym nie zrobisz bo już widzę tutaj idziemy w jakieś szaleństwo.

U mnie w 1440p  2560x1440p jest ciągle 99% użycia GPU.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano

Warto włączyć według Was zrobić 'RTX ON' w W3? Szykuję się do drugiego przejścia po latach.

W Cyberpunku dużo światełek to nawet mniej wprawne oko coś zobaczy.

Opublikowano
23 minuty temu, Jacob7 napisał(a):

Warto włączyć według Was zrobić 'RTX ON' w W3? Szykuję się do drugiego przejścia po latach.

W Cyberpunku dużo światełek to nawet mniej wprawne oko coś zobaczy.

RTX robi robotę w wiedźminie 3. Jednak w 4K nawet RTX 4090 klęka - bez FG maximum 90 klatek. 

Opublikowano (edytowane)

@tgolik U mnie przy 1080p i DLSS Quality 3060 Ti powinno dać radę. Nadal jest problem z wyciekiem vramu?

@galakty 3060 Ti w 1080p jeszcze sobie jakoś radzi pod warunkiem DLSS.

Ostatnio zdziwiłem się, że na High w Nobody Wants to Die 60 fps jest niemożliwe do uzyskania bez upscallera.

Edytowane przez Jacob7
Opublikowano
31 minut temu, Jacob7 napisał(a):

Ostatnio zdziwiłem się, że na High w Nobody Wants to Die 60 fps jest niemożliwe do uzyskania bez upscallera.

Nobody jest żarłoczne jeśli chodzi o VRAM. W zeszłym roku, w Mielnie, grałem sobie na lapku z RTX3050 ti w różne gry w tym w W3, AC : Mirage czy CP 2077. Nobody był jedyną niegrywalną grą, na jaką natrafiłem (2-5 fps w niektórych miejscówkach.)

Opublikowano
10 godzin temu, tgolik napisał(a):

RTX robi robotę w wiedźminie 3. Jednak w 4K nawet RTX 4090 klęka - bez FG maximum 90 klatek. 

możesz coś więcej gdzie według Ciebie robi robotę?, ja jakiś czas temu zacząłem grać wersję Next Gen na 3080 ale przestałem, ostatnimi czasy nabyłem nowe GPU, chyba robiłem dwa podjazdy, ale nie pamiętam gdzie ten RTX tam robi robotę. pozdr 

Opublikowano (edytowane)

Odważyłem się pyknąć w W3 w 4K z DLSS równowaga  + FG i ?  Jest ponad 60fps na 5060ti 16GB Vrqm :P

RT na max fkors. Przy 3060ti 8GB nie było mowy o graniu w 1440p z RT, a teraz 2160p z RT i lata jak ta lala.

Edytowane przez leven
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oby skośnooki szef zielonych nie popsuł nadziei graczy z średniej półki i nie wydał kart pokroju 6060ti 12GB :E Minimum 16GB+ nawet dla paździerza 6060ti.

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

16GB mało do 4K ? Szok i niedowierzanie :D

Ploty chodzą ze PS6 będzie miało 24GB pamięci, pewnie jakieś 20 będzie dla GPU ;)

24 GB do 2160p za niedługo będzie wymogiem, co by  dropów nie było przez zapchany Vram :E

Edytowane przez leven
Opublikowano

Ale to chyba na ostrych modach. Mam HD Reworked oraz 34 inne mody głównie na grafikę i tekstury i w 4K łyka mi 5.5 GB VRAM.

Gram w wersję old-gen.

2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

16GB mało do 4K ? Szok i niedowierzanie :D

Ploty chodzą ze PS6 będzie miało 24GB pamięci, pewnie jakieś 20 będzie dla GPU ;)

Pytanie kiedy PS6, albo bardziej kiedy gry z PS6 na PC. Stawiam, że wtedy nikt o 16 GB VRAM nie będzie nawet pamiętał :P