JeanPepin 565 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): Co steam jaki steam, o kochanym gogu zapomnieli? 1 2
Element Wojny 5 705 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 45GB remaster, gdzie stary complete edition na GOGu 56GB. Ciekawe. 1
Kyle 644 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 13 minut temu, Element Wojny napisał(a): 45GB remaster, gdzie stary complete edition na GOGu 56GB. Ciekawe. Nie widzę problemu, by ta łatka miała mniej niż 50 GB. Przecież 45GB to bezwzględnie duża ilość danych. 1 1
Zas 476 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Ale ch...o wygląda z tym DLSS 5 Jakbym oglądał randomowy AI slop. Edytowane 16 godzin temu przez Zas 1 1 2
azgan 2 073 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 3 minuty temu, Zas napisał(a): Ale ch...o wygląda z tym DLSS 5 Jakbym oglądał randomowy AI slop. Bo dokładnie tak jest 1
Zas 476 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): To... AI robi. No ja wiem, ale ludzie się zachwycają. Ten DLSS to chyba na razie tylko w samochodówkach daje radę, bo tam ma być symulacja realizmu + nie ma ludzi i twarzy. Co nie znaczy, że to g... AI należy promować i używać, nawet jeśli ostatecznie kijem Wisły się nie zawróci. 1 1
JeRRyF3D 2 370 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu A mi siedzi! Wciskam gdzie mogę. 2 1
Element Wojny 5 705 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu W niektórych grach siedzi, w innych nie. Zapewne w Wieśku 3R będzie to jakoś wyglądać, pod warunkiem że zachowa się pewien umiar - zresztą to samo było w Dawnwalkerze. Delikatnie podkręcony DLSS5 robił robotę, ale jak się suwaki waliło na prawo to wychodziła kaszana totalna. 1
Kadajo 10 639 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu NR robi robotę na obrazkach (jeśli tak można nazwać ten slop), w czasie gry szkoda na to czasu i mocy. 2 1 1
tgolik 884 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): w czasie gry szkoda na to czasu i mocy. Jak bardzo się mylisz...... 1
kptEnter 36 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Kadajo - dokładnie tak samo to odczuwam. Włączyłem to w paru grach i przy całej dynamice gier, takie szczegóły, które daje dlls5 po prostu umykają. Myślałem, że wrażenie będzie, że oto obcuję z grą z innego wymiaru, a tak nie jest. Ale nie chcę się mądrzyć, bo spróbowałem na razie "na szybko" i powierzchownie. Edytowane 2 godziny temu przez kptEnter
Kadajo 10 639 Opublikowano 56 minut temu Opublikowano 56 minut temu 1 godzinę temu, tgolik napisał(a): Jak bardzo się mylisz...... No tak bo twoja prawda jest tą jedyną objawioną Godzinę temu, kptEnter napisał(a): @Kadajo - dokładnie tak samo to odczuwam. Włączyłem to w paru grach i przy całej dynamice gier, takie szczegóły, które daje dlls5 po prostu umykają. Myślałem, że wrażenie będzie, że oto obcuję z grą z innego wymiaru, a tak nie jest. Ale nie chcę się mądrzyć, bo spróbowałem na razie "na szybko" i powierzchownie. Bo problem lezy w stabilności temporalnej. NR w ruchu rozmywa się i traci bardzo dużo z tego co jest "renderowane" jak tylko staniemy w miejscu. dotyczy to szczególnie tych "zoptymalizowanych" wersji. A to ze 99% graczy tego nie widzi bo sika w gacie ze się color grading zmieniał to nic nie poradzę. Nvidia nie bez powodu zaimplementowała NR w taki a nie inny sposób. Ale nie chce mi się tego po raz milionowy muchą jedzącym gówno tłumaczyć. Jak im smakuje to na zdrowie. Jedyny w miarę dobrze działający NR to ten który można uruchomić z oryginalnych plików Nvidii bez żadnego grzebania. On nadal ma problemy ale przynajmniej są zminimalizowane kosztem oczywiście wydajności. Ale jeszcze raz zwróćcie uwagę ze ludzie się podniecają w wiekszosci zrzutami ekranow z gier albo filmkami ze statyczna kamera ktora pokazuje efekt "on" i "off". A jak tylko ktoś zacznie grać to sorki ale uwno z tego NR zostaje poza color gradingiem. 1
Rekomendowane odpowiedzi