Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

25 minut temu, DarkeVo napisał(a):

Polecicie mi jakąś dobrą gierkę, bo już nie chce zaczynać czegoś poraz któryś 😅 ograłem rdr2 bardzo spoko gra, dwie części horizon zero dawn, części CRYSIS młodość mi się przypomniała😅 cyberpunk z dodatkiem trzy razy grałem i ostatni raz wszystko wymaksowałem. SOTR też dobry wszystkie części ograne. Farcry też wszystko. Metro też  czy sniper ghost. Last of us też spoko. Uncharted.Najlepiej coś z dobra fabuła i jakaś strzelanka

Banishers. to fabuła.

Strzelanka Rage 2.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, DarkeVo napisał(a):

Polecicie mi jakąś dobrą gierkę, bo już nie chce zaczynać czegoś poraz któryś 😅 ograłem rdr2 bardzo spoko gra, dwie części horizon zero dawn, części CRYSIS młodość mi się przypomniała😅 cyberpunk z dodatkiem trzy razy grałem i ostatni raz wszystko wymaksowałem. SOTR też dobry wszystkie części ograne. Farcry też wszystko. Metro też  czy sniper ghost. Last of us też spoko. Uncharted.Najlepiej coś z dobra fabuła i jakaś strzelanka

Chyba polecałbym Indianę Jonesa. Ale bez skradania i lizania ścian. Przypasowało mi połączenia fabuły z rozwałką.

Opublikowano

Będę musiał spróbować jak to rage 2 bo widziałem że jest tam dobra jazda😅 pozatym też ograłem dishonored czy resident evil Village też spoko. Kurcze niby sprzęt jest do grania ale takich super gier już coraz mniej😅

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DarkeVo napisał(a):

Prey (2017) - mocno nieliniowa rozgrywka, eksploracja, survival, walka z obcymi i fabularnie także bardzo dobra.

Titanfall 2 - krótkie to, ale kampania jest świetna

Control -  jeśli lubisz metroidvanie. Jest sporo backtrackingu, sekretów i eksploracji. Świetna jest tu walka i zabawa z fizyką. Można podnosić i ciskać czymkolwiek: biurkami, gruzem, nawet ciałami wrogów.

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 3
Opublikowano
17 godzin temu, DarkeVo napisał(a):

Będę musiał spróbować jak to rage 2 bo widziałem że jest tam dobra jazda

Ta gra jest moim zdaniem średniakiem. Najlepszym elementem gry jest strzelanie - czuć w nim rękę twórców Dooma. Mimo dużego arsenału najlepiej wypadają karabinek i strzelba. Gdy już je odblokujesz, nie potrzebujesz niczego więcej. Gunplay to jedyna mocna strona tej gry. 

Reszta jest bardzo przeciętna - otwarty świat wydaje się pusty i niezbyt angażujący, a rozgrywka często sprowadzała się do powtarzalnych aktywności - jeżdżenia od obozu do obozu i eliminacji przeciwników. Fabuła jest słaba - szybko zapomniałem, o czym właściwie była ta gra.

Opublikowano

Zależy kto czego oczekuje. Tak jak wyżej: samo strzelanie jest spoko. Mi to wystarczyło żeby ograć z przyjemnością. Czy średniak? Pewnie tak jest. 

Ja ogrywam teraz indyka za 16zł (key shop) i też bawię się dobrze. 

Titanfall i Control również bardzo mi się podobały. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Ta gra jest moim zdaniem średniakiem. Najlepszym elementem gry jest strzelanie - czuć w nim rękę twórców Dooma. Mimo dużego arsenału najlepiej wypadają karabinek i strzelba. Gdy już je odblokujesz, nie potrzebujesz niczego więcej. Gunplay to jedyna mocna strona tej gry. 

Reszta jest bardzo przeciętna - otwarty świat wydaje się pusty i niezbyt angażujący, a rozgrywka często sprowadzała się do powtarzalnych aktywności - jeżdżenia od obozu do obozu i eliminacji przeciwników. Fabuła jest słaba - szybko zapomniałem, o czym właściwie była ta gra.

Ale właśnie jest to bardzo wciągające, tylko trzeba sobie dawkować,bo faktycznie później brakuje różnorodności misji. Ale jest ok, DLC też mi się podobało w wieży.
Ja już bardzo nie gram w strzelanki bo jakieś cody, badziewia, to jest generyczne. Rage trochę emocji dodał do tego.

Opublikowano

No prędzej grałem w CS aż wkoncu mi to zbrzydło, teraz czasem pogram w fortnite z młodym czy szwagrem ale to już też mi po malu bokiem wychodzi😅 lubię na spokojnie sobie ogrywać single player. Mam też awatara ale to jakoś do mnie nie przemawia choć grafika jest spoko, czy też starfield może godzinę pograłem i odłożyłem na kiedyś. Ogólnie to trochę lipa że człowiek musi ogrywać gry z młodzieńczych lat jak np. Mass effect bo nie ma nic godnego teraz.

Opublikowano
W dniu 24.02.2025 o 17:42, DarkeVo napisał(a):

No prędzej grałem w CS aż wkoncu mi to zbrzydło, teraz czasem pogram w fortnite z młodym czy szwagrem ale to już też mi po malu bokiem wychodzi😅 lubię na spokojnie sobie ogrywać single player. Mam też awatara ale to jakoś do mnie nie przemawia choć grafika jest spoko, czy też starfield może godzinę pograłem i odłożyłem na kiedyś. Ogólnie to trochę lipa że człowiek musi ogrywać gry z młodzieńczych lat jak np. Mass effect bo nie ma nic godnego teraz.

Daj znać po Rage. Ale szczerze? Jak nie grałeś w jedynkę też dobre.

Opublikowano
3 godziny temu, Keller napisał(a):

Daj znać po Rage. Ale szczerze? Jak nie grałeś w jedynkę też dobre.

@DarkeVo

Potwierdzam, Rage jedynka świetna, choć nie wiem, jak gra się zestarzała. Choć może się ładnie zeskaluje do 4k@120 i będzie dobrze wyglądać?

Opublikowano (edytowane)

A Plague Tale Innocence, jestem po 7 rozdziale. 
Przypomniał mi się tytuł w czasie dyskusji i już wiem dlaczego wcześniej w to nie grałem...
Grafika w 4k jest naprawdę ładna i widać ręczne dopracowanie lokacji, zamiast tych generycznych otwartych światów, ale historia jakby zrobiona na siłę, a rozgrywki jest tyle, że lepiej byłoby z tego zrobić film... Ale film też byłby pewnie słaby..., bo postacie też takie "drewniane".  
Nie wiem, może nie robi to na mnie wrażenia po przeczytaniu i odsłuchaniu historii Yeonmi Park, gdzie szczury jadły ludzi w szpitalu, a dzieci polowały na szczury... Było nawet parę pięknych prawd życiowych i piękna przebijających się z tej okropnej historii, a tutaj fabuła jest jakby dla samej fabuły. :E 

Chyba to porzucę i w końcu wezmę się za oryginalne RE3, bo pewnie zajęłoby niewiele więcej czasu... Z resztą można by kilka filmów obejrzeć w trakcie tego trzymania gałki i klikania zagadek, które zajmują co najwyżej czas. 

Edit późno w nocy... Skończyłem na obejrzeniu tej serii z YouTube, bo stwierdziłem, że coś takiego nie odbiłoby się echem, więc coś w tym musi być... No i jest, tylko że w drugiej części,bo w pierwszej tematy "idei" tej serii nie m okazji być naświetlona.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Cześć,

Ograłem właśnie Metro Exodus, myślę nad czymś nowym w klimacie PostApo (STALKER 2 czeka na kolejne patche). Pytanie czy ktoś grał w Chernobylite? Czy możecie to polecić, czy raczej meh?

Opublikowano
42 minuty temu, damianKr napisał(a):

Pytanie czy ktoś grał w Chernobylite? Czy możecie to polecić, czy raczej meh?

Grał. Czy polecam? W sumie tak. Bardzo dobra fabuła z wyborami naprawdę wpływającymi na jej przebieg i rewelacyjny, melancholijny klimat. Bardziej to taki walking simulator, za dużo się nie strzela i ledwo kilka lokacji na krzyż, które zwiedza się po kilkanaście razy, ale warto ograć, historia wciąga jak bagno. Nie jest za długa, przejście z wykonaniem wszystkich side questów i zdobyciem wszystkich aczików zajęło mi lekko ponad 20h. 

Opublikowano
11 minut temu, Lypton napisał(a):

Grał. Czy polecam? W sumie tak. Bardzo dobra fabuła z wyborami naprawdę wpływającymi na jej przebieg i rewelacyjny, melancholijny klimat. Bardziej to taki walking simulator, za dużo się nie strzela i ledwo kilka lokacji na krzyż, które zwiedza się po kilkanaście razy, ale warto ograć, historia wciąga jak bagno. Nie jest za długa, przejście z wykonaniem wszystkich side questów i zdobyciem wszystkich aczików zajęło mi lekko ponad 20h. 

20h to przyzwoity czas, tyle samo chyba zajęło mi ukończenie STALKER SoC. Co do ilości strzelania to właśnie widziałem na filmikach, że głównie to się biega z detektorem ;). Na drugą część czekasz, planujesz ograć, czy raczej podchodzisz to niej obojętnie?

Opublikowano
1 godzinę temu, J4Z66 napisał(a):

Coś z "gatunków" platformowe 2d/3d, shootem up, beatem up ktoś by coś polecił? Właśnie jestem po Soda Crisis i bardzo mi się podobało, ale krótkie... 😔

Z platformówek 2D:

Hollow Knight (2D) - metroidvania z elementami soulslike, piękną grafiką i świetnym klimatem.

Ori and the Blind Forest / Ori and the Will -  jak wyżej, ale dużo łatwiejsze.

Dead Cells - połączenie platformówki z roguelike

Z platformówek 3D:

Psychonauts 1 & 2 - obie bardzo dobre, ale jedynka moim zdaniem lepsza.  Bardzo kreatywna platformówka z ciekawą fabułą i unikalnym designem poziomów.

Szukasz platformersów to polecam Nintendo Switch - tego tam jest od zatrzęsienia. ;) 

Beat 'em up:
TMNT: Shredder’s Revenge -  beat 'em up z Wojowniczymi Żółwiami Ninja. Można grać w coopie do bodajże 6 graczy. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@damianKr

No druga część na trailerach wygląda jak zupełnie inna gra, dla mnie fatalnie. Widok z trzeciej osoby, walka wręcz jakimiś wielkimi młotami, rolowanie jak w soulslajkach, przeciwnicy wielkości domku jednorodzinnego. 

Update: hmmm, z okazji Steam Next Fest wjechało demo. 

Edytowane przez Lypton