Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.03.2025 o 16:43, J4Z66 napisał(a):

@Jaycob dzięki, wszystko znam, wszystko dobre. 

Jak coś, to lubię gry też à la Contra, czy takie samolociki co się leciało z dołu do góry w 2d, bullet hell.

Widzę że lubisz beatupy, to ostatnio wyszedł Power Rangers w stylu jak te Żółwie :) więc może Ci podejdzie. A do tych samolocików, to mieliśmy w robocie kiedyś manie na Galaxy Attack: Alien shooter na androida, jak to z mobilkami to p2w ale wkręcony byłem, ale w pewnym momencie wypierdzieliło mi postęp a że fb nie posiadałem to olałem już granie od nowa. 

A ja dalej walczę w Eldenie... już 80h nabite, a końca nie widać, nie mówiąc o dodatku :P 

Odstresowałbym się jakimś flipperem. Ktoś w jakieś gra i może coś polecić? Jest ten pinball fx ale jest tam tych stołów tyle nawalone że nie mam pojęcia co wybrać, i chyba sobie wrócę do Timeshocka lub Big Race USA

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Seven: The Days Long Gone - bardzo polecam gierkę, post apo, fajny klimat, dobry voice acting, trochę walki i skradania, różni przeciwnicy. Mało jest recenzji ale warte uwagi.

Wracam też do Callisto Protocol, bo czekałem na DLC, niedawno było po 18zł. Gierka z modem na FSR 3 bardzo dobrze w końcu chodzi i dobrze się gra, ja lubię takie powolne młócki. Ale oczywiście niektóre decyzje projektowe jak nagła walka z bossem by strzelać, a nie każdy to rozwijał było błędne.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

@Pavel87

Statystyki mówią, że 75% graczy (czy ileś tam) aktualnie gra w stare gry. Nowości to ułamek, z czego większość to kilkanaście hitowych tytułów. Pozostałe tysiące gier rocznie wydawanych na STEAM w ogóle się nie liczy.

Także Wiedźmin 3 (szczególnie, że gra została ulepszona pod kątem obecnego sprzętu a i premierowa wersja miała zapas jakości pod przyszłe generacje komputerów i konsol) to świetny wybór na 2025 rok.:glodny:

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Splinter cell conviction - pady wariują, poprzestawiane guziki. Dzisiaj będę próbował ze steam input. 

Split fiction - kolega już kupił. Ja na doczepkę. Spodziewam się świetnej zabawy. It Takes Two było rewelacyjne.

Opublikowano
10 minut temu, tgolik napisał(a):

@Pavel87

Statystyki mówią, że 75% graczy (czy ileś tam) aktualnie gra w stare gry. Nowości to ułamek, z czego większość to kilkanaście hitowych tytułów. Pozostałe tysiące gier rocznie wydawanych na STEAM w ogóle się nie liczy.

Także Wiedźmin 3 (szczególnie, że gra została ulepszona pod kątem obecnego sprzętu a i premierowa wersja miała zapas jakości pod przyszłe generacje komputerów i konsol) to świetny wybór na 2025 rok.:glodny:

Tylko pytanie ile z tych 75% tak naprawdę gra w gry usługi sprzed kilku lat a ilu w starocia single player

Opublikowano (edytowane)

@michaelius33

To co napisałem dotyczy gier singlowych.

W multi udział starszych pozycji jest jeszcze większy. No i nowe tytuły multi (poza pojedynczymi rodzynkami) praktycznie nie mają szans na sukces w starciu z behemotami pokroju CS, PUBG, Ligue of Legend czy Dota.

A tak w ogóle to większość rynku należy do Fortnite, Robloxa i Minecrafta - setki milionów młodych graczy uważa gry w które się zagrywamy za jakieś relikty przeszłości dla boomerów.

A już w absolutnej ogólności ponad połowa rynku to jakiś popierdółki na komórki.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
Godzinę temu, tgolik napisał(a):

A tak w ogóle to większość rynku należy do Fortnite, Robloxa i Minecrafta - setki milionów młodych graczy uważa gry w które się zagrywamy za jakieś relikty przeszłości dla boomerów.

A już w absolutenej ogólności ponad połowa rynku to jakiś popierdółki na komórki.

Mam podobne obserwacje... te 3 ww. gry to czysty biznes. zagrywają się w to od dzieciaka (<grubo poniżej 10 lat) do nastolatków i pewnie starszych. I wydają kasę mamusi / tatusia na to liczoną w grubszych PLN. Niby taki Fortnite darmowy, ale np. bez nowych "skinów" za PLN to nie podchodź ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, J4Z66 napisał(a):

Splinter cell conviction - pady wariują, poprzestawiane guziki. Dzisiaj będę próbował ze steam input. 

Split fiction - kolega już kupił. Ja na doczepkę. Spodziewam się świetnej zabawy. It Takes Two było rewelacyjne.

to czyli masz pada od PS ;) poprzednie części ograłeś od jedynki do Chaos Teory? Moim zdaniem ostatni fajny i prawdziwy skradankowy Splinter :) 

A ja cisnę w Timeshocka :D wczoraj już wynik na poziomie 300 mln :D ale muszę poprzypominać sobie co i jak, bo zapomniałem.

Kiedyś w jednym barze stał Demolition Man tam miałem rekorda na poziomie 8,5 miliarda, ponad godzina grania za 1 zł :D później mnie kumpel o 10 mln przebił... nawet gdzieś jeszcze mam zdjęcie z rekordem ;) 

Opublikowano

Udało się dziś w nocy ukończyć dodatek Phantom Liberty, ostatnio w ogóle zaliczam serie absolutnych bomb emocjonalnych, bo było RDR2, drugie podejście do W3 po latach ze szczęśliwym zakończeniem, i teraz PL ze swoimi odcieniami szarości. 

Niestety głupota i złudna nadzieja poprowadziła mnie do prawdopodobnie najgorszego zakończenia z wszystkich możliwych opcji, z perspektywy gracza natomiast narzekać się nie dało bo w zamian otrzymałem sporo dodatkowego contentu, włącznie z odblokowaniem alternatywnego zakończenia głównej fabuły (Hanako wciąż czeka na mnie w barze).

Spytam z ciekawości tych którzy mieli (nie)przyjemność przechodzić przez ten rollercoaster - Team So Mi czy Team Reed?

<opłaciło się nabyć OLED'a w ostatnim czasie>

Opublikowano
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

to czyli masz pada od PS ;)

Tak, Victrix od PS5, ale i od XSX podpiąłem i to samo. Wariowały tak, że np. strzelało się "selectem". :boink:Ale już ogarnięte za pomocą steam input. 👍

Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

poprzednie części ograłeś od jedynki do Chaos Teory?

Nie, tylko Blacklist, bardzo mi się podobał, choć fani chyba kręcili nosem podobnie jak przy Conviction.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zagraj sobie od prawilnego Sama, czyli od jedynki gdzie gameplejowo się to strasznie różni, w pierwszych częściach jest to typowy cichy eliminator, później to już bardziej podchodzi pod ramba emeryta ;P choć ogrywając może Ci się taki styl gry nie spodobać, Ja tak właśnie mam ze wszystkim co wyszło po Chaos Theory, nawet chyba Ty wczoraj na czacie wrzucałeś przecenę na serię Splintera to tam raczej też powinny być pierwsze części :)

23 lata temu potrafili takie rzeczy robić :) a teraz tego chyba się nie spotyka, niby pierdoła ale dodaje tego realizmu. Gdyby takiego remastera/remejka z RT/PT zrobili to bym się chyba pokusił o kartę ze stajni zielonych aby mi to na ultra w 4k śmigało. Właśnie te ficzery są stworzone do takie typu gier :) i by na pewno robiły mega robotę. 

Opublikowano
3 godziny temu, Marvf napisał(a):

Udało się dziś w nocy ukończyć dodatek Phantom Liberty, ostatnio w ogóle zaliczam serie absolutnych bomb emocjonalnych, bo było RDR2, drugie podejście do W3 po latach ze szczęśliwym zakończeniem, i teraz PL ze swoimi odcieniami szarości. 

Niestety głupota i złudna nadzieja poprowadziła mnie do prawdopodobnie najgorszego zakończenia z wszystkich możliwych opcji, z perspektywy gracza natomiast narzekać się nie dało bo w zamian otrzymałem sporo dodatkowego contentu, włącznie z odblokowaniem alternatywnego zakończenia głównej fabuły (Hanako wciąż czeka na mnie w barze).

Spytam z ciekawości tych którzy mieli (nie)przyjemność przechodzić przez ten rollercoaster - Team So Mi czy Team Reed?

<opłaciło się nabyć OLED'a w ostatnim czasie>

Wiem coś o tym, ograłem RDR2 potem Metro Exodus i Cyberpunka 2077 w takiej kolejności i kurde miałem kaca po tym wszystkim. Został mi dodatek do ogrania Widmo Wolności ale postanowiłem chwile odpocząć i wrzuciłem Avatara na odchamienie.  Z początku coś mi nie pasowało ale pewnie ze względu na przeskok z CP. Teraz gierka bardzo spoko, chwile dychnę od CP i ogram Widmo Wolności. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, J4Z66 napisał(a):

Wrzucałem. Tę paczkę kupiłem:

To jednak dobrze kojarzyłem że to Ty byłeś :) więc sprawdź sobie Splinter Cell 1, a jak się spodoba to koniecznie dokup Pandora Tomorrow abyś sobie ograł trylogię.

Plan na dziś to pół miliarda we fliperze :D 

Opublikowano
25 minut temu, Marvf napisał(a):

@Rico650mam nadzieję że do kaca jesteś już przyzwyczajony, bo dodatek klasuje się w tej samej półce jak nie wyżej :P 

Jestem jestem, największego kaca to miałem i tak po Wieśku 3. Kurde ta pustka na końcu jak wszystko zrobione, ech jak sobie przypomnę to łzy się cisną do oczu. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mafia 3 skończona. Końcówka bardzo fajna i w sumie super, że zakończenie zależy od nas :)

Teraz biorę się za drugie przejście Cp2077. Powinienem zdążyć zanim się dzieciak na świecie pojawi :E 

Myślisz, że będzie jak w tym memie, że młode ledwo oczy otworzy i już przy komputerze będzie siedziało? :E 

oczy-otworzy.jpg

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Pentium D napisał(a):

Myślisz, że będzie jak w tym memie, że młode ledwo oczy otworzy i już przy komputerze będzie siedziało? :E

U mnie się tak nie da bo musi "najść" internet z routera, 5 minut trzeba czekać 8:E

Opublikowano
W dniu 3.03.2025 o 15:49, Jaycob napisał(a):

Tak, możesz spokojnie pominąć Wasteland 2 i od razu zagrać w Wasteland 3, ja tak zrobiłem i nie czułem, że mnie coś omija. Co najwyżej poprzednie gry mogą dodać trochę kontekstu do niektórych postaci i smaczków fabularnych. Z tego co widziałem Wasteland 3 ma też bardziej dopracowaną mechanikę, lepszą grafikę i przyjemniejszą rozgrywkę.

Powiem Ci, że wsiąkłem na maksa... ciężko się od tej gry oderwać, chyba jedno z lepszych RPG jakie grałem. Świetny tytuł! 

• Upvote 1