Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

No i początkowy zachwyt gry opadł jak wodospad, po weselu okazało się że jest mandatory skradanie I lockpicki... Nie nawidzę skradania sie i do tej pory nie musiałem tego robić w tej grze no ale po weselu okazało się, że nie da się przejść bez tego dalej... Nie mam cierpliwości do skradania się a gra i tak jest mega powolna, szkoda bo na początku wyglądało, ze włamania i skradanie jest opcjonalne. Poczekam na moda jakiegoś na to a na razie leci na półkę. Ahoj. 

Chłopie, to mandatory skradanie (co mnie z równowagi wyprowadziło bo byłem przeładowany i nie mogłem po prostu tematu przebiec) jest jednorazowo. Lockpick też jest mandatory ze dwa może trzy razy. Nie panikuj :) 

Opublikowano
48 minut temu, voltq napisał(a):

Tak to jest jak się chce zadowolić wszystkich, dla większości tutaj gra jest bardzo prosta i narzekają na uproszczenia, a część osób nie radzi sobie pomimo tego że uprościli maksymalnie gierkę 

Mogli wprowadzić odrazu dwa tryby na start hardkor mode trudniejszy niż w KCD 1 i drugi mod  tylko opowieść żeby inni poradzili sobie xD

Grę trzeba przejść dwa razy bo część wyborów się wyklucza jak w wiedźminie 

Ale mi nie chodzi że za trudne tylko ja nienawidzę się skradac, uważam to za stracony czas w grze, przedłużanie fabuly, nudne i nie mam cierpliwości do tego, dlatego nie gram w AC czy inne skradajki. Ta gra i tak jest przymulona i niektóre rzeczy jak noszenie worków prawie mnie rozerwały na strzępy ale reszta mi się podoba. 

Przeszedłem ten bije dzwon, wyrznalem wszystkich strażników, ukradłem potiony i poszło dalej.... 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

No i początkowy zachwyt gry opadł jak wodospad, po weselu okazało się że jest mandatory skradanie I lockpicki...

Nie pamiętam żeby na weselu było obowiązkowe skradanie i lockpiki. Mówisz o zdobyciu żarcia dla żebraków? Bo możesz po prostu pójść do zastawionych stołów w stodole i zebrać 40 sztuk żarcia stamtąd.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, mag_zbc napisał(a):

Nie pamiętam żeby na weselu było obowiązkowe skradanie i lockpiki. Mówisz o zdobyciu żarcia dla żebraków? Bo możesz po prostu pójść do zastawionych stołów w stodole i zebrać 40 sztuk żarcia stamtąd.

Przecież napisane, że Po weselu... Misja bije dzwon.... Ale już krwawo sobie z nią poradziłem... 

Opublikowano
14 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Misja bije dzwon

Rozumiem, że chodzi o dostarczenie lekarstwa dowódcy ?

Spoiler

Też tam wbiegłem na pałę z tym lekarstwem. Oczywiście pół zamku mnie ścigało. Wspominałem już tu wielokrotnie. Skrypty w tej grze są zwalone. Gdy dobiegłem odpaliła się scenka i już było dobrze :) Nic się przecież nie stało.

Opublikowano
23 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Przecież napisane, że Po weselu... Misja bije dzwon....

OK, mój błąd, ale w tej misji skradanie też nie jest potrzebne- wszędzie gdzie potrzebujesz wejdziesz za czyimś pozwoleniem:

- do górnego zamku za pozwoleniem kowala

- do zachodniej wieży za pozwoleniem podkomorzego jak obiecasz mu lekarstwo na żołądek

- do wschodniej wieży i kaplicy jak dostarczysz podkomorzemu lekarstwo na żołądek i powiesz że chcesz się pomodlić

- lekarstwo na żołądek znajdziesz w kiblu koło areny

- lek na gorączkę dla Tomasza albo zrobisz sam na stole alchemicznym (składniki w łatwej skrzyni obok), albo w składziku alchemika obok (trudny lockpick), albo w skrzyni u skryby - możesz mu ukraść klucze, albo go poddusić i zabrać klucz

• Like 1
Opublikowano

W nocy przeszedłem już całą grę i była to wspaniała przygoda, ale im bliżej końca gry, tym bardziej upierdliwe bugi się pojawiały albo częste crashe gry.

Między 3 a 4 w nocy kończyłem gierkę i w ostatnich cut scenach nie działało mi audio ludzi... godzinę próbowałem to naprawić - było już późno, chciałem skończyć grę, a wiedziałem, że to lada moment - zamiast tego męczyłem się, żeby to naprawić. Słabo, że wypuszczają grę szybciej niż zakładali pierwotnie, a później trzeba się mierzyć z niedociągnięciami.

image.png

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
22 minuty temu, mag_zbc napisał(a):

OK, mój błąd, ale w tej misji skradanie też nie jest potrzebne- wszędzie gdzie potrzebujesz wejdziesz za czyimś pozwoleniem:

- do górnego zamku za pozwoleniem kowala

- do zachodniej wieży za pozwoleniem podkomorzego jak obiecasz mu lekarstwo na żołądek

- do wschodniej wieży i kaplicy jak dostarczysz podkomorzemu lekarstwo na żołądek i powiesz że chcesz się pomodlić

- lekarstwo na żołądek znajdziesz w kiblu koło areny

- lek na gorączkę dla Tomasza albo zrobisz sam na stole alchemicznym (składniki w łatwej skrzyni obok), albo w składziku alchemika obok (trudny lockpick), albo w skrzyni u skryby - możesz mu ukraść klucze, albo go poddusić i zabrać klucz

Żaden dialog nie zadziałał na podkomorzego, za każdym razem mnie pogonił i nie można już było z nim gadac. Dzwon bil, krew mnie zalała więc albo bym wywalił z dysku albo brut force, poszedł brut force. 

• Confused 1
Opublikowano
58 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Ale mi nie chodzi że za trudne tylko ja nienawidzę się skradac, uważam to za stracony czas w grze, przedłużanie fabuly, nudne i nie mam cierpliwości do tego, dlatego nie gram w AC czy inne skradajki. Ta gra i tak jest przymulona i niektóre rzeczy jak noszenie worków prawie mnie rozerwały na strzępy ale reszta mi się podoba. 

Przeszedłem ten bije dzwon, wyrznalem wszystkich strażników, ukradłem potiony i poszło dalej.... 

U mnie odwrotnie noszenie worków jest ok , jak chce superbohaterów to program w Spidermana 

2 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Żaden dialog nie zadziałał na podkomorzego, za każdym razem mnie pogonił i nie można już było z nim gadac. Dzwon bil, krew mnie zalała więc albo bym wywalił z dysku albo brut force, poszedł brut force. 

Ja go wyleczyłem, widocznie coś źle zrobiłeś 

21 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

W nocy przeszedłem już całą grę i była to wspaniała przygoda, ale im bliżej końca gry, tym bardziej upierdliwe bugi się pojawiały albo częste crashe gry.

Między 3 a 4 w nocy kończyłem gierkę i w ostatnich cut scenach nie działało mi audio ludzi... godzinę próbowałem to naprawić - było już późno, chciałem skończyć grę, a wiedziałem, że to lada moment - zamiast tego męczyłem się, żeby to naprawić. Słabo, że wypuszczają grę szybciej niż zakładali pierwotnie, a później trzeba się mierzyć z niedociągnięciami.

image.png

Ja się zbliżam do 200h i nadal nie widzę końca 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, voltq napisał(a):

Ja się zbliżam do 200h i nadal nie widzę końca 

Jak XD Ja zrobiłem wszystko w tej grze co się dało :D

Chociaż, ja strasznie optymalizuje czas w takich gierkach, pełna chłodna kalkulacja w kolejności wykonywania zadań, może dlatego tak dużo czasu nas różni

Ciekawe :D Szkoda, że godzinka różnicy bo byłby punkt stylu :D

image.png.2e0b07b635dcae6a9af4e44c4d338dec.png

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja również właśnie skończyłem! Nie skończyłem gry, bo jeszcze zostało sporo do zrobienia. Ale główny wątek już za mną i jestem zadowolony. Oj będzie growy kac po tym. W ciągu kilku kolejnych lat pewnie nie przejdę nic lepszego. Zarówno gameplay jak i fabuła stoją tutaj na najwyższym poziomie.

Z tego co widzę to nabiliście o wiele więcej godzin ode mnie, mimo że grałem prawie codziennie :E Mam 75h na Steam i myślę że gdybym porobił wszystkie questy poboczne to może doszedłbym do nieco ponad 100.

Audentes fortuna iuvat!

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Isharoth napisał(a):

Ja również właśnie skończyłem! Nie skończyłem gry, bo jeszcze zostało sporo do zrobienia. Ale główny wątek już za mną i jestem zadowolony. Oj będzie growy kac po tym. W ciągu kilku kolejnych lat pewnie nie przejdę nic lepszego. Zarówno gameplay jak i fabuła stoją tutaj na najwyższym poziomie.

Z tego co widzę to nabiliście o wiele więcej godzin ode mnie, mimo że grałem prawie codziennie :E Mam 75h na Steam i myślę że gdybym porobił wszystkie questy poboczne to może doszedłbym do nieco ponad 100.

Audentes fortuna iuvat!

Nie potrafię grać dalej w gre, jak skończę główny wątek - dlatego zawsze pierw kończę poboczniaki przed finałem

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja całkiem zmieniłem swoje podejście do gier, a już szczególnie openworldów. Robię to na co w danej chwili mam ochotę, a i tak staram się robić jak najwięcej zadań pobocznych. Ale z zadaniami nie mam większego problemu. Za to porzuciłem już całkowicie tzw. maksowanie gier, czyli robienie achievmentów czy otwieranie każdej skrzynki i zbieranie wszystkiego co się da, nawet jeśli tego nie potrzebuję. Od momentu w którym się od tego odzwyczaiłem, gra mi się znacznie lepiej. W KCD 2 i tak niezbyt się śpieszyłem, więc myślę że jak ktoś będzie robić te zadania w szybszym tempie to spokojnie w 50h zdążyłby przejść grę. ;) 

Co do wyników bliskich 200h, jestem pełen podziwu że można w tej grze spędzić tyle czasu przy jednym podejściu. :) 

Btw. widzę że po przejściu gry naprawił mi się jeden z questów pobocznych, z tymi fałszywymi poborcami podatkowymi na drodze. Wcześniej ich w ogóle nie było tam gdzie był znacznik, a teraz już się pojawili. :D 

Edytowane przez Isharoth
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Btw. widzę że po przejściu gry naprawił mi się jeden z questów pobocznych, z tymi fałszywymi poborcami podatkowymi na drodze. Wcześniej ich w ogóle nie było tam gdzie był znacznik, a teraz już się pojawili. :D 

Bo oni z obozu wychodzą czasami i wtedy ich tam po prostu nie ma

Opublikowano
Godzinę temu, Isharoth napisał(a):

Ja całkiem zmieniłem swoje podejście do gier, a już szczególnie openworldów. Robię to na co w danej chwili mam ochotę, a i tak staram się robić jak najwięcej zadań pobocznych. Ale z zadaniami nie mam większego problemu. Za to porzuciłem już całkowicie tzw. maksowanie gier, czyli robienie achievmentów czy otwieranie każdej skrzynki i zbieranie wszystkiego co się da, nawet jeśli tego nie potrzebuję. Od momentu w którym się od tego odzwyczaiłem, gra mi się znacznie lepiej. W KCD 2 i tak niezbyt się śpieszyłem, więc myślę że jak ktoś będzie robić te zadania w szybszym tempie to spokojnie w 50h zdążyłby przejść grę. ;) 

Co do wyników bliskich 200h, jestem pełen podziwu że można w tej grze spędzić tyle czasu przy jednym podejściu. :) 

Jest to spowodowane napewno źle napisaną linijka i wiąże się z głównym zadaniem łatwo to naprawić 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, skypan napisał(a):

Rozumiem, że chodzi o dostarczenie lekarstwa dowódcy ?

Ukryj zawartość

Też tam wbiegłem na pałę z tym lekarstwem. Oczywiście pół zamku mnie ścigało. Wspominałem już tu wielokrotnie. Skrypty w tej grze są zwalone. Gdy dobiegłem odpaliła się scenka i już było dobrze :) Nic się przecież nie stało.

Hmmm nie do końca nie działają bo po cut scenkach każdemu z kim rozmawiałem musiałem zapłacić za szkody i nazywali mnie gnidą... 

Opublikowano (edytowane)

202 godziny i przeszedłem gierkę, zostały mi tylko ciekaw miejsca 

Widać gierka jest mocno niedokończona im dalej tym mniej to wszystko rozbudowane ostatnio tak się przejechałem na wiedźminie 2 ale tam była zapowiedź kontynuacji 

Spoiler

Po zabiciu istvana warto wrócić do zamku trosky i pogadać z Tomaszem który jest wyleczony 

Po wykonaniu zadania taniec z czartem warto iść spać bo filmik jest fajny

Jan ptaszek w KCD 1 pełna zbroję płytowa , w KCD 2 ma tylko napierśnik xD nie wiem czy to bug ale zapomnieli mu chyba dodać mateczki jakieś

W ogóle każdej cut scenie powinien być wyłączony hełm kaptur kolczy kołnierz kolczy itd bo to psuje immersję 

Powinni to szybko zmienić , często też w cut-scenkach jest krew na twarzy rozumiem po bitwie ale nic się nie działo a postacie mają krew na twarzy , albo brak pochodni w jaskiniach jak gra jest taka ciemna to też do naprawy 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano

Ja mam 33h i szczerze mówiąc zaczyna mnie ta gra męczyć. Robi się symulator chodzenia i powtarza w kółko tych samych zadań. 

• Idź tam
  • Idź tu
  • znajdź to
  • wykradnij tamto
  • wyzwij na pojedynek tego
  • a potem tamtego
  • ukradnij to
  • idź tam
  • pogadaj z tym

Nudne te poboczne, w jedynce lepiej się bawiłem... 

Opublikowano (edytowane)

@galakty jak kto lubi , mi się obie części podobały tylko w KCD 1 to taki miejscowy konflikt a tutaj mamy większy rozmach szlachtę królów itd ale i tak wg mnie gra powinna dostać jakąś edycję rozszerzona za dużo w miarę upływu gry jest jakby ucięte niedokończone 

Edytowane przez voltq