Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

25mln pewnie preordery + 1 dzień sprzedaży

Ostrożnie z rekordami, baza użytkowników konsol jest sporo mniejsza niż w czasach GTA5. 

W dodatku większość bazy Xboxa to XSS, najprawdopodobniej użytkownicy segmentu najbardziej budżetowej konsoli nie kupują tak samo chętnie drogich gier na premiery. 

Z drugiej strony na rynku jest regres i w czasach GTA5 było więcej ciekawych gier.

Hype też na pewno sporo większy i GTA6 to będzie gra-event.

Myślę że premierowe liczby GTA5 spokojnie pobiją ale o gigantyczne rekordy może być ciężko.

Edytowane przez Wu70
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Wu70 napisał(a):

Ostrożnie z rekordami, baza użytkowników konsol jest sporo mniejsza niż w czasach GTA5. 

Nie ma to zadnego znaczenia.

45 minut temu, Wu70 napisał(a):

W dodatku większość bazy Xboxa to XSS

Nie rozsmieszaj mnie, PS5 to baza ok 90mln graczy i gta 6 bedzie glownie reklamowana na PS5 a ty sie przejmujesz jakims nic nie znaczacym XSS :hihot:

A to ze konsola jest tansza nic tak naprawde nie znaczy.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wu70 napisał(a):

I baza gier tez jest mniejsza. Ciekawe w co ludzie będą grać na tych konsolach? Nowy AC albo ponad pół roczny Crimson Desert? baza graczy obu konsol to ok 100mln. Jak gta wyjdzie w listopadzie to do końca grudnia pęknie 40-50mln sprzedanych sztuk. Licząc +/- 10mln nowych ps5 z bundlem gta 6 bo te będą schodzić jak szalone

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Raczej o sukces to nie ma co się martwić, kieszenie będą pełne 8:E

Mam tylko nadzieję że ten Online za bardzo nie "uszkodzi" głównego trybu :lol2: Ale to R*, raczej są świadomi filaru swojego sukcesu.

Opublikowano
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

I baza gier tez jest mniejsza. Ciekawe w co ludzie będą grać na tych konsolach? Nowy AC albo ponad pół roczny Crimson Desert? baza graczy obu konsol to ok 100mln. Jak gta wyjdzie w listopadzie to do końca grudnia pęknie 40-50mln sprzedanych sztuk. Licząc +/- 10mln nowych ps5 z bundlem gta 6 bo te będą schodzić jak szalone

Jak samych ps5 jest ok 92mln to gdzie reszta ? 

8mln Xbox tylko ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jak samych ps5 jest ok 92mln to gdzie reszta ? 

8mln Xbox tylko ? 

PS5 ok 92mln, Xbox ok 30mln - liczba sprzedanych sztuk nie odpowiada realnie "aktywnym" konsolom. Część się zepsuła, inne leżą gdzieś w pudle. Aż z ciekawości sprawdziłem z chatem gpt i ten mówi, że realnie aktywnych konsol jest 70-85% więc byłem blisko. Plus trzeba wziąć pod uwagę, że część należy do kompletnych dzieci więc też nie są targetem GTA.

Opublikowano
51 minut temu, galakty napisał(a):

W sumie z online to się zrobił Saint's Row :E 

No co Saint's Row umarło bo ostatnie było w 2022 roku ale jak widać ktoś musi podtrzymać tradycje padło na GTA V :) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

rrod był częsty tylko na pierwszych wersjach. mój falcon i jasper pewnie do tej pory gdzieś działają. 

jtag, rgh, lt to były piękne rzeczy. 

Byłem jak Wiedźmin. Jeden na single drugi na multi :bandyta:

Edytowane przez j4z
Opublikowano
36 minut temu, Fatality napisał(a):

PS5 ok 92mln, Xbox ok 30mln - liczba sprzedanych sztuk nie odpowiada realnie "aktywnym" konsolom. Część się zepsuła, inne leżą gdzieś w pudle. Aż z ciekawości sprawdziłem z chatem gpt i ten mówi, że realnie aktywnych konsol jest 70-85% więc byłem blisko. Plus trzeba wziąć pod uwagę, że część należy do kompletnych dzieci więc też nie są targetem GTA.

Wchodzenie we wróżenie czy ktoś odpala konsole czy nie nie ma sensu bo po prostu brak danych. A dla takiej gry wielu odkurzu konsole nawet jak nie gra.  Nie mówiąc już że do końca roku jescze kilka milionów sprzedanych konsol wpadnie więc samo ps5 spokojnie 100mln przebije. 

11 minut temu, galakty napisał(a):

XSS to do game passa chyba i dla dzieci, ani to exclusive nie ma ani mocy ani... W sumie nic, marka nie istnieje (tęsknię za x360 mimo death of ring). 

Przypomnę że na tej konsoli odpalisz te same gry co na XSX więc pisanie że to tylko do Game pasa jest to tak trochę cię fantazja poniosi.