Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałem wrócić do gry żeby popykać na OLEDzie w 4K. Zainstalowałem od nowa, na domyślnych ustawieniach działa, jak tylko włączę DLSS/RT/PT/FG to od razu się wywala na etapie wczytywania gry, a po tej wywałce przy kolejnym uruchomieniu już na intro zanim w ogóle dojdzie do menu - crash. Nie da się nawet dojść do ustawień, trzeba kasować plik UserSettings.json. Próbowałem różnych sterów Nvidii, ustawiłem kartę na stock zegary i napięcie i dalej to samo.

Opublikowano

Takie rzeczy się dzieją przy nowych sterach i pozostawieniem ustawieniach stare krzywej w MSI AF.

Najlepiej wyczyścić całe MSI AF i zainstalować najnowszą wersje jaka jest. Poza tym ta gra z DLSS v4 potrzebuje wyższego napięcia na GPU inaczej sypie się na starcie lub po chwili w grze ;)

• Upvote 1
Opublikowano

No ja pykam aktualnie, też na 4080 Super i Oledziku, PT/FG/DLSS, rozdziałka trochę niższa, napięcie 925mV i pamięci +1000 do tego kilkanaście modów i właściwie jest super stabilnie (poza trybem photomode, do którego wejście powoduje świrowanie FG). Jedyne poważniejsze wykrzaczenie zaliczyłem na początku rozgrywki i od tej pory spokój.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bleidd napisał(a):

Tyle, że mi wywala na karcie ze stockowymi ustawianiami. Sprawdzę ten DLSS transformer, może to to. 

Wyłącz jedynie RR (rekonstrukcję promieni) resztę zostaw na ultra z włączonym path trecingiem.

Albo zostaw rr ale wtedy przy wyborze dlss użyj modelu CNN, bo na transformer wywala. 

Przynajmniej u mnie tak to wygląda.

Wątek z wywalaniem gry po włączeniu rr

https://steamcommunity.com/app/1091500/discussions/7/603020878754680624/?l=english

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Thanks 1
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 09:10, Tomek_ITH napisał(a):

Wyłącz jedynie RR (rekonstrukcję promieni) resztę zostaw na ultra z włączonym path trecingiem.

Albo zostaw rr ale wtedy przy wyborze dlss użyj modelu CNN, bo na transformer wywala. 

Przynajmniej u mnie tak to wygląda.

Wątek z wywalaniem gry po włączeniu rr

https://steamcommunity.com/app/1091500/discussions/7/603020878754680624/?l=english

Gra powinna normalnie działac na kazdych ustawieniach. Z tym, ze Cyberpunk to taka gra na której np. ja sprawdzam czy jest stabilnie szczegolnie po instalacji nowych serownikow. Ta gra po prostu dosc szybko wychwytuje niestabilnosc rdzenia, szczegolnie z powłączanymi wszystkim opcjami FG, RR, Path tracing, DLSS Q i duzą rodzielczoscia.

Ale nawet na sporym UV nic nie powinno wywalac, ewentualnie np. po 30-1h czasu gry przez zbyt wysoką temperature, ale to co innego. 

Na najnowszych sterownikach 576.88 z msiafterburner nagrywaniem, z rivatuner serwer wszystko działa bezproblemowo.

Opublikowano
31 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Dlss masz na trasformer czy cnn? 

Sciagnij sobie te video jak nie dizała te 3 kropki download tam sa ustawienia. Transformacyjny model zawsze uzywam, dzieki temu nie ma ghostingu :D i zauwazyłem, ze z path tracing nie mozna uzywac : ziarna filmowego, głębi ostrosci, aberacji chromatycznej, ani odblaskow i najlepiej wylaczyc motion blure -ale tylko przy PT, obraz jest wtedy zdecydowanie ładniejszy i czystrzy

• 2 tygodnie później...