Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wróciłem ostatnio do Cyberpunka dokupiłem sobie dlc i przechodzę grę drugi raz. Ten system auto jazdy działa "cudownie" na kilkanaście prób pojazdowi udało się dotrzeć do celu z 2 razy :E 

• Confused 1
Opublikowano

Tak sobie pomyślałem, że obecna wersji gry pod względem cyferek czyli 2.30/2.31 wygląda słabo i coś mi się wydaje, że ostateczna wersja gry to będzie 2.7 lub 3.0 może z jakimś mniejszym lub większym dodatkiem.

Opublikowano
27 minut temu, MrKetiw napisał(a):

Np idziesz kupę, przychodzisz a auto już jest na miejscu gdzie trzeba misję zrobić. 

a nie prościej użyć jakiś mod typu fast-travel from anywhere? taka jazda bez nadzoru jest sama w sobie niebezpieczna, można przecież zostać napadniętym, czy jakiś inny losowy wypadek.. kurcze nie wiem, dawno nie grałem w sajberka 

Opublikowano
39 minut temu, samsung70 napisał(a):

w czym się przydaje ten autodrive?

Kiedy intensywnie grałem w CP nie raz robiłem przejażdżki po mieście wskakując na samochody NPC, żeby popodziwiać widoki. 

No i przerwa na zrobienie kawy - w AC też często z tego korzystam.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Zaczalem teraz ogrywac po raz pierwszy, ale bez jakiegos cisnienia - polecicie jakies dobre mody poprawiajace imersje? Przejrzalem pare filmikow na yt, ale tam co filmik to inny mod polecany, a moze macie cos sprawdzonego.

A po co chciałbyś zmieniać cokolwiek w cyberpunku? Gra jest spoko taka, jaka jest.

Włączyć 4k120, wszystko na ultra, do tego  PT+FG i DLSS - wystarczy balans a nawet  "wydajność" w trybie transformer. No i obowiązkowo HDR.

Edytowane przez tgolik
  • Like 2
Opublikowano

dzień dobry.

CB77 ogrywałem na premierę, kiedy to było w 2021? Wtedy też ukończyłem chyba po 50h. Czy teraz po kilku latach warto jest zrobić kolejne podejście? czy to jest już inna-lepsza gra? nie śledzę za bardzo tematu, ale słyszałem, że DLC do gry również wymiata i robi robotę. chyba nawet go nabyłem na steam, ale nigdy się nie zebrałem. jak lepiej się do niego zabrać najpierw ukończyć podstawkę a później misje z dodatku, czy można robić tak jak w W3?

pozdrawiam, 

Opublikowano

Jeśli ogrywałeś na premierę to warto zagrać łatka 2.0 wprowadziła duże zmiany. Zmienili drzewko talentów i ogólnie znacznie poprawili tę grę w porównaniu do wersji na premierę. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No nie, trochę chyba jednak można poprawić immersję. Po pierwsze wyłączanie HUD-a pod guzikiem, po drugie własne radia z ulubioną muzyką do szwendania się po mieście. Mody na Nexusie. Po trzecie, ale to już sprawa indywidualna, mod na HDR, bo ten dalej był skopany do wersji 2.21 (jak jest w nowszych to nie wiem) i wywalenie tej domyślnej "modern" kolorystyki.

Nie wiem jak tam w tych nowszych wersjach gry, ale w 2.21 to jeszcze trzeba było wrzucić trochę modów, które poprawiały błędy związane właśnie z PT. Więc "włączyć PT i grać" to tak nie do końca...

Dla mnie proces był prosty, odpalić grę, zobaczyć co cię wkurza, znaleźć mod, który to naprawia.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
14 godzin temu, samsung70 napisał(a):

dzień dobry.

CB77 ogrywałem na premierę, kiedy to było w 2021? Wtedy też ukończyłem chyba po 50h. Czy teraz po kilku latach warto jest zrobić kolejne podejście? czy to jest już inna-lepsza gra? nie śledzę za bardzo tematu, ale słyszałem, że DLC do gry również wymiata i robi robotę. chyba nawet go nabyłem na steam, ale nigdy się nie zebrałem. jak lepiej się do niego zabrać najpierw ukończyć podstawkę a później misje z dodatku, czy można robić tak jak w W3?

pozdrawiam, 

Jak teraz masz Oleda a wtedy nie miałeś to warto. W innym przypadku szkoda czasu.

Opublikowano
19 godzin temu, tgolik napisał(a):

A po co chciałbyś zmieniać cokolwiek w cyberpunku? Gra jest spoko taka, jaka jest.

Włączyć 4k120, wszystko na ultra, do tego  PT+FG i DLSS - wystarczy balans a nawet  "wydajność" w trybie transformer. No i obowiązkowo HDR.

Nigdzie nie pisalem, ze to musza byc mody wizualne.
Chodzilo mi o poprawienie imersji w gierce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja robię kolejne podejście do cyberpunka, teraz jak mam nową grafę to z PT. Zacząłem grać od nowa bo mam jakiegoś save z 2023 roku ale nie pamiętam co tam było w sumie :E

Z tym PT no gra lepiej wygląda ale nie jest to poziom żebym z krzesła spadł, obawiam się, że już nigdy nie doświadczę takiego efektu wow jak miewałem 15 lat temu kiedy to postęp graficzny pędził jak szalony :E

Spróbuję się jakoś zmotywować żeby dalej pociągnąć fabułę. Nie pasuje mi jakoś feeling broni a one same też bez szału. Czasami odpalam grę FPS i strzelanie daje satysfakcje, no tutaj tego nie mam.

Udźwiękowienie za to mi siadło, bardzo fajnie zrobione.

Ciekawi mnie ta historia i jak to się dalej rozwinie wszystko ale jak chodzi o sam gameplay to dla mnie tak średniawo :/

Opublikowano

Ta gra to głównie fabuła i bohaterowie oraz stworzony świat. Podobnie jak Wiesiek 3. Tam też kulał system walki. Nie był jakiś porywający i dający satysfakcję. Ja grając w Cyberpunk bawiłem się wyśmienicie,  a grałem pierwszy raz jakieś 2-3 miesiące temu.

• Upvote 1