Kadajo 8 021 Opublikowano Niedziela o 14:27 Opublikowano Niedziela o 14:27 OK rozumiem, może mnie zmyliło to ze ostatnie presety dla 4.0 to J i K i takie Nvidia podaje.
Marvf 113 Opublikowano Niedziela o 14:33 Opublikowano Niedziela o 14:33 (edytowane) Phoenix ma rację z RR, ale u mnie to i tak nic nie zmienia. Nie ważne jakich nastawów używam to gra wygląda jak kupa tylko w innych odcieniach, chyba że naprawdę problem dotyczy mnie i to ma tak faktycznie wyglądać (w co wątpie) Pierwszy screen to PT / DLAA / bez RR i MFG , drugi to PT / DLSS Q / bez RR i MFG podmienię jeszcze biblioteki na 4.0 i zobaczę Jest też inna sprawa o której sobie przypomniałem, wczoraj spojrzałem na czujniki w hwinfo i moja kioxia exceira g2 na której siedzi cyberpunk osiągnęła niebagatela 72 stopnie podczas gry, cristaldiskinfo wypluł info o złym stanie dysku i wysokiej temperaturze, pojawiły się też wpisy w error log entries. Dzisiaj bez kwiatków, trzyma 50 stopni po całej godzinie grania, stan pokazuje na dobry (94%) Edytowane Niedziela o 14:44 przez Marvf
Kadajo 8 021 Opublikowano Niedziela o 14:41 Opublikowano Niedziela o 14:41 PT bardzo rozmywa obraz w CP2077, przełącz na RT i zobaczysz co się stanie
Marvf 113 Opublikowano Niedziela o 14:58 Opublikowano Niedziela o 14:58 RT / DLAA / bez RR / bez MFG RT / DLSS Q / bez RR / bez MFG PT / DLAA / bez RR / bez MFG
Kadajo 8 021 Opublikowano Niedziela o 15:06 Opublikowano Niedziela o 15:06 @Marvf faktycznie jakaś mała różnica jest u ciebie...
Marvf 113 Opublikowano Niedziela o 15:09 Opublikowano Niedziela o 15:09 Cieszę się że przynajmniej nie tylko ja to widzę, jak porównuję z jakością u innych to mam wrażenie że gramy w zupełnie inne gry, u nich wszystko jest ostre, barwne i z głębią a ja normalnie jakbym na wersji pre-alpha siedział
Kadajo 8 021 Opublikowano Niedziela o 16:11 Opublikowano Niedziela o 16:11 A jaka masz ostrość w grze ustawioną ? Domyślnie jest 0.50
Kadajo 8 021 Opublikowano Niedziela o 16:33 Opublikowano Niedziela o 16:33 To może przy uruchomieniu DLSS wskakuje na 0.50 1
caleb59 1 742 Opublikowano Niedziela o 17:11 Opublikowano Niedziela o 17:11 Tak, wartość wyostrzenia zmienia się automatycznie w momencie włączenia dopalaczy od Nvidii.
tomcug 2 797 Opublikowano Niedziela o 19:05 Opublikowano Niedziela o 19:05 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): To może przy uruchomieniu DLSS wskakuje na 0.50 Ja po usunięciu folderu z plikami konfiguracyjnymi mam automatycznie włączone DLSS z ostrością 0.
samsung70 217 Opublikowano Niedziela o 19:26 Opublikowano Niedziela o 19:26 4 godziny temu, Marvf napisał(a): RT / DLAA / bez RR / bez MFG RT / DLSS Q / bez RR / bez MFG PT / DLAA / bez RR / bez MFG hej, jaka rozdzielczość?
Kadajo 8 021 Opublikowano Niedziela o 19:46 Opublikowano Niedziela o 19:46 40 minut temu, tomcug napisał(a): Ja po usunięciu folderu z plikami konfiguracyjnymi mam automatycznie włączone DLSS z ostrością 0. A ok. Dzięki za sprostowanie wiec. Wydawało mi się ze 0.50 to domyślne ustawienie.
Fenrir_14 947 Opublikowano Niedziela o 20:03 Opublikowano Niedziela o 20:03 4 godziny temu, Marvf napisał(a): Cieszę się że przynajmniej nie tylko ja to widzę, jak porównuję z jakością u innych to mam wrażenie że gramy w zupełnie inne gry, u nich wszystko jest ostre, barwne i z głębią a ja normalnie jakbym na wersji pre-alpha siedział Może porównujesz z modowaną wersją gry ? Najbardziej podstawowy mod graficzny - HD Reworked Project by HalkHogan bardzo wyraźnie poprawia jakość tekstur i ogólny odbiór wizualny gry. Po dodaniu jeszcze kilku innych różnica jakościowa w oprawie graficznej jeszcze mocniej się uwydatnia.
Marvf 113 Opublikowano Niedziela o 20:31 Opublikowano Niedziela o 20:31 @samsung701440p @Fenrir_14na wszystkich screenach mam zainstalowanego HD texture packa Pełny reinstall w toku tak jak CDPR przykazał z usunięciem paru pochowanych folderów które pominąłem w poprzedniej próbie, mam wrażenie że coś mi mieszało po prostu w plikach konfiguracyjnych, zobaczymy
Mersedess 0 Opublikowano Niedziela o 20:35 Opublikowano Niedziela o 20:35 5 godzin temu, Marvf napisał(a): Phoenix ma rację z RR, ale u mnie to i tak nic nie zmienia. Nie ważne jakich nastawów używam to gra wygląda jak kupa tylko w innych odcieniach, chyba że naprawdę problem dotyczy mnie i to ma tak faktycznie wyglądać (w co wątpie) Pierwszy screen to PT / DLAA / bez RR i MFG , drugi to PT / DLSS Q / bez RR i MFG podmienię jeszcze biblioteki na 4.0 i zobaczę Jest też inna sprawa o której sobie przypomniałem, wczoraj spojrzałem na czujniki w hwinfo i moja kioxia exceira g2 na której siedzi cyberpunk osiągnęła niebagatela 72 stopnie podczas gry, cristaldiskinfo wypluł info o złym stanie dysku i wysokiej temperaturze, pojawiły się też wpisy w error log entries. Dzisiaj bez kwiatków, trzyma 50 stopni po całej godzinie grania, stan pokazuje na dobry (94%) 72 stopnie na NVMe to już faktycznie granica bezpieczeństwa, dobrze że dzisiaj spadło do 50. Kioxia G2 potrafi się zagrzać pod obciążeniem, więc jeśli nie masz na niej radiatora, to przy Cyberpunku i gęstym streamowaniu tekstur takie skoki mogą się zdarzać. Sam miałem podobną sytuację i na jakiś czas odpuściłem ciężkie tytuły, żeby nie dobijać dysku przed zakupem chłodzenia. W takich momentach, żeby się nie nudzić, przerzucam się na coś lżejszego w przeglądarce, co daje sporo emocji, a w ogóle nie obciąża podzespołów. Jeśli szukasz sprawdzonych i bezpiecznych opcji na taką 'emeryturę' od katowania hardware'u, to zerknij tutaj, gdzie masz zestawienie rzetelnych platform. Przynajmniej tam HWInfo nie wypluje żadnych krytycznych alertów o temperaturze. Powodzenia z tym dyskiem, oby to był tylko jednorazowy glitch! dziwne, że przy PT i DLAA u Ciebie to tak wygląda, może faktycznie te biblioteki 4.0 coś zmienią, warto pokombinować, bo Ray Reconstruction potrafi czasem nieźle namieszać w teksturach.
Marvf 113 Opublikowano Poniedziałek o 12:25 Opublikowano Poniedziałek o 12:25 PT w połączeniu z RR daje najlepszy efekt, graficznie gra jest momentami bardzo nierówna i nie do końca wiem po której stronie leży wina, ale postanowiłem się z tym pogodzić PT / RR / DLSS Q / MFGx2 1
Phoenix. 5 182 Opublikowano Poniedziałek o 13:27 Opublikowano Poniedziałek o 13:27 Łączymy się z tobą w bólu 🥱 Ekscytująca historia 😂 2
maxmaster027 1 047 Opublikowano Wtorek o 20:59 Opublikowano Wtorek o 20:59 (edytowane) @MarvfSorry, ale jednak DLSS 4.5 M Quality, i Path Tracing przy 3440x1440 daje jednak lepsza jakosc obrazu, anizeli DLSS 4.0 Q + ray renos. Powiedziałbym nawet porównywalna z DLAA 4.0. Brak ghostingu za jadacym samochodem itp jest jednak lepszy. Chociaz nie perfekcyjny. Ściągnałem twoje screeny, i nie wiem co Ty mialeś za DLSS, ale to wyglada bardziej jak FSR 2... Masz twoje po lewo a moje po prawo Twój DLAA (rzekomy 4.5) vs mój DLSS Q 4.5 A teraz na odwrót, twój DLSS Q (rzekomy 4.5) vs mój DLAA 4.5 Stałem nieco dalej, żeby nie było, że jest lepsza jakosc przez to. Rozdzielczosc co prawda inna bo 3440x1440, ale generalnie ostrosc powinna byc taka sama. Także DLSS 4.5 rzadzi. Szkoda, że nie ma ray reconstrucion. Generalnie najwieksza roznica jest w ruchu pomiedzy nowym a starym Screen oczywiście z path tracing, bez ray reconstruction bo by wyłaczyło nowy model Edytowane Wtorek o 21:37 przez maxmaster027
soundvibez 28 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Hej, tak z ciekawości wbiłem w ten wątek, czytając ostatnia stronę, bo sam akurat ogrywamy CP i sprawdzałem ten DLSS4.5 Jak ktoś ma beznadziejna jakość obrazu to wyłączcie sobie w opcjach graficznych Abberacje chromatyczna, jako postproces, bez tego jest totalnie bez porównania lepiej. Nie wiem czy włączyło mi się to przypadkiem czy co, ale po pierwszym odpaleniu gry na nowym DLSS miałem takie: " co to za gó**no" 😄 Gram w 1440p, wszystko wymaxowane z PT, RayReconstruction, DLSS Q i MFG x2. 1
Doamdor 2 231 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) W dniu 11.01.2026 o 15:41, Kadajo napisał(a): PT bardzo rozmywa obraz w CP2077, przełącz na RT i zobaczysz co się stanie Przy 32" 4K raczej nie powinieneś mieć problemu z ostrością, no chyba, że % wejdzie. Edytowane 2 godziny temu przez Doamdor
Rekomendowane odpowiedzi