Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.09.2026 o 20:27, wallec napisał(a):

Chyba wpadłem w oko Panam, bo po akcji w transporterze opancerzonym chce przyjechać do mnie na chatę. Może się zgodzę, ale najpierw jadę do Takemury opowiedzieć mu o Alt i Silverhand.

Fajna ta gra.

Aż mam ochotę przejść jeszcze raz. Miłego ogrywania. ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To miasto nocą albo o zmierzchu, ale fakt, że wybrałem jakiś LUT co ma 8000K ale z RenoDX jest ustawiony na 50% intensywności i przesunąłem balans bieli w stronę trochę chłodniejszych kolorów w ReShade 

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz uzmysłowiłem sobie, że występował tam kultowiec Takeshi Kitano no i kitajec z Yakuzy powinien strzelić do Pana Mnemonica a nie jak debil wyciągać pomarańczową sznurówkę ;D

To jest DLSS5 x2, tak sobie eksperymentalnie sprawdzałem, ale z RayTracingiem zamiast PT. Inaczej niegrywalne u mnie. Tak mam coś koło 70-80 fps z MFGx3. O dziwo w CP277 nawet nie sieje ta opcja jakimiś strasznymi artefaktami, czasami trochę dodaje takiego efektu przepalonego HDR-a, ale to zależy od sceny.

azpHyvR.jpeg

R5e5thE.jpeg

3Vlefpm.jpeg

VbfgEFL.jpeg

8n5VCDC.jpeg

oSKL7UB.jpeg

0ZkEmiD.jpeg

9ArXa9Q.jpeg

MFynKzM.jpeg

1n84en5.jpeg

sZXlFeb.jpeg

7DrpFq4.jpeg

RPesYHw.jpeg

PuQlgi0.jpeg

mrQDGxx.jpeg

GYJgMDE.jpeg

dJcvvSG.jpeg

AENEjHS.jpeg

dJcvvSG.jpeg

1ZN3Qa6.jpeg

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
W dniu 22.09.2026 o 03:03, Ryszawy napisał(a):

gfql7m1.jpeg

XMPN1u5.jpeg

ZtkCffL.jpeg

daI7fNj.jpeg

mkO9SvQ.jpeg

tz2DmGW.jpeg

faZwehQ.jpeg

F67UcRy.jpeg

bXCWD0T.jpeg

Masakryczna strata, że musieli porzucić swój unikalny Red Engine.. Nadchodzący Wiesiek już wiele powie czy będą w stanie z UE wydobyć nieco własnego sznytu, czy nadchodzi zalew takich samych gier. Powyższe podrasowane fotki dosłownie zrywają beret z głowy i nie bardzo widzę / chciałbym aby gierka wyglądała ogólnie lepiej niż to. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, TmK napisał(a):

Masakryczna strata, że musieli porzucić swój unikalny Red Engine.. Nadchodzący Wiesiek już wiele powie czy będą w stanie z UE wydobyć nieco własnego sznytu, czy nadchodzi zalew takich samych gier. Powyższe podrasowane fotki dosłownie zrywają beret z głowy i nie bardzo widzę / chciałbym aby gierka wyglądała ogólnie lepiej niż to. 

To chyba splot różnych okoliczności. Nie wiemy co tam się wewnętrznie w studio działo, ale odeszło sporo ludzi i sporo z tych odchodzących, to byli goście od Red Engine. Niech zgadnę, pewnie chodziło o kasę, jak zawsze. W związku z tym, że pewnie nie chcieli płacić wysokiej klasy specjalistom, albo szkolić nowy narybek, to poszli po linii najmniejszego oporu i przeszli na UE, bo w UE to potrafi coś zrobić byle lebiega, no i jest milion assetów w FAB, których nie trzeba tworzyć od zera.

To samo dzieje się z Decima engine, to chyba najbardziej realistyczny silnik do gier o kurierach i świetnie zoptymalizowany. Po odejściu Kojimy od Sony zostanie pewnie schowany do szuflady.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

Tu mogło chodzić o to, że przy rotacji pracowników (a Cedep się z roku na rok bardzo rozrasta i dąży do możliwości prowadzenia równorzędne dwóch projektów) było ryzyko sporej straty czasu na wdrożenie nowych ludzi do swojego unikalne go (i podobno dość trudnego) silnika. UE jest na tyle powszechny, że ten problem przy jego zastosowaniu totalnie odpada. Podobno już przy Phantom Liberty mierzyli się z tym problemem, że trzeba było sporo nowych osób uczyć tego silnika. 

• Like 1
Opublikowano

I tego się właśnie obawiam 🤔 przywołana Decima to też jeden z moich ulubionych ogólnie silników, też ma bardzo unikalny sznyt. 

Ale najlepszy silnik na rynku to bez wątpienia arcydzieło Todda, Creation Engine. Jest perfekcyjny.