Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.07.2026 o 19:10, samsung70 napisał(a):

co się dzieje? ;o 

Kolejny serial będzie, więc ludzie wracają.

Cyberpunk przede wszystkim stoi miastem i napisaniem otoczki. Rozgrywka to taka komfortowa papka, jak hotdog z Orlenu. Ostatnio trochę pograłem przy testowaniu power limitu i chyba przejdę jeszcze raz kombinując hamowaniem i walka w zwarciu, bo strzelanie to kwestia czasu, a nie sprawności. Chcę sprawdzić jak podziała na 8GB z PT, gdy już wszystko optymalizację łącznie z systemem, aby potwierdzić stabilność w komputerze do 200W. :E

Choć pewnie oleje ten test, bo 4k 60fps z dlss działało już na rtx3070, więc 5060ti już zupełnie miałby z górki, zamiast 40fps , a jeszcze wcześniej mnie znuży.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Czy Yayba Semimaru i Caliburn Mordred to są jakieś nowe samochody? Bo jakoś nie trafiłem przy ostatnich przejściach, ze 2 lata temu, ani na te samochody ani na misje w których je zdobyłem.

A tak przy okazji, siadłem na parę godzin do GTA V, żeby wypróbować polskiego lektora - jest świetny. Ale strzelanie wymęczyło mnie niemiłosiernie a długie, nudne przejazdy między misjami wynudziły śmiertelnie. Siadłem więc do Cyberpunka żeby się zrelaksować i nie mogę się oderwać. A ponieważ wszystko mam od lat poczyszczone, jeżdżę po mieście i wyszukuję misje samochodowe. Kiedyś nie brałem się za nie, teraz robię z przyjemnością.

Edytowane przez tgolik
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, zozolek napisał(a):

Dziś zainstaluje bo muszę to DLSS 5 zobaczyć w akcji xD

Jak ci się uda z tym DLSS 5, to napisz jak to zrobiłeś. Mi z wiedźminem 3 na RTX 4090 na razie nie wyszło.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, co to znaczy nie podmieniaj Streamline. Nie ma tego folderu w oryginalnym katalogu z grą. Nie mam go tam w ogóle wklejać? Czy jest niepotrzebny? Trochę się pogubiłem. A na dokładkę nie mam w domu klawiatury z klawiszem Home, wymaganym przez Reshade.:/

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

@tgolik, biblioteki Streamline mają nazwę zaczynającą się od sl, np. sl.interposer.dll. Jeżeli ci nadal wywala ten błąd Nie znaleziono ..., to musisz przywrócić oryginalne pliki.

Na brak klawisza Home nic ci nie poradzę, sprawdź, czy ReShade nie ma opcji przypisania innego klawisza. W RenoDX można włączyć i wyłączyć NR za pomocą F6.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Całą podmianę plików ogarnia - DLSS5-Swapper.

U mnie, na 4080 Super, DLSS 5 w CP2077 trzyma 70 klatek przy łazikowaniu po mieście, z Path Tracingiem i HDR, w rozdziałce 3440x1440 z DLSS ustawionym na wydajność i FG. Nie jest najgorzej. Poprawia całe oświetlenie sceny i wygląd postaci, materiałów i tekstur. Testowałem kilka godzin, jest trochę problemów, ale nie są jakieś krytyczne. Crashy i dziwnych artefaktów nie zanotowałem.

b363wog.jpeg

7vS726q.jpeg

DjCYr3z.jpeg

pvmb04L.jpeg

TBgWJnp.jpeg

D5RhSRl.jpeg

p5b8939.jpeg

KWJ725o.jpeg

1GGyDjs.jpeg

ONHoLHW.jpeg

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 10
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie, LUT Switcher i Nova LUT 4 cośtam (nie lubię tego domyślnego "teal and orange"), plus parę efektów z ReShade, ale screeny z HDR, więc obrabiane w PS, bo inaczej wyglądają jak g...

Ustawiłem DLSS 5 tak, żeby za bardzo nie ingerowało w kolorystykę czy kontrast. Na tym przykładzie poniżej widać.

RenoDX, ta wersja z DLSS 5, ma zapis zrzutów pod F5, zapisuje się wersja z NR i dla porównania bez, w katalogu gry, ale one też wyglądają nie tak jak to co widzę na monitorze, bo zrzuty dokonywane są przed color gradingiem.

Tu masz przykład, ale coś jest z gammą nie tak przy robieniu zrzutów z HDR, no i ignoruje efekty ReShade, które są nakładane później:

NR_CAPTURE_1788391646400_4.thumb.jpg.11cad07cf6a4e71f534e25aaa8eb3652.jpg

NR_CAPTURE_1788391646400_4_NR_OFF.thumb.jpg.9e709b5e4f0c241cd9c7dd7fd199ef2e.jpg

Powinno wyjść coś takiego, bo to jest zbliżone do tego co widzę w HDR, tylko kolory trochę siadły podczas konwersji:
Cyberpunk2077-2026-09-03-01-27-37_282.thumb.jpg.8fbe09d08de784fd791e153846aa94f3.jpg

Zresztą ten ostatni screen doskonale pokazuje problem z NR i nieruchomą kamerą, został zrobiony kilka sekund później niż te u góry i NR zaczęło już dorysowywać odbicia na tym zielonym chodniku.

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 2