musichunter1x 1 699 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca (edytowane) W dniu 4.07.2026 o 19:10, samsung70 napisał(a): co się dzieje? ;o Kolejny serial będzie, więc ludzie wracają. Cyberpunk przede wszystkim stoi miastem i napisaniem otoczki. Rozgrywka to taka komfortowa papka, jak hotdog z Orlenu. Ostatnio trochę pograłem przy testowaniu power limitu i chyba przejdę jeszcze raz kombinując hamowaniem i walka w zwarciu, bo strzelanie to kwestia czasu, a nie sprawności. Chcę sprawdzić jak podziała na 8GB z PT, gdy już wszystko optymalizację łącznie z systemem, aby potwierdzić stabilność w komputerze do 200W. Choć pewnie oleje ten test, bo 4k 60fps z dlss działało już na rtx3070, więc 5060ti już zupełnie miałby z górki, zamiast 40fps , a jeszcze wcześniej mnie znuży. Edytowane 6 Lipca przez musichunter1x
azgan 2 143 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Jak nadrobie to co mam do ogrania to i ja chętnie wrócę
tgolik 899 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Czy Yayba Semimaru i Caliburn Mordred to są jakieś nowe samochody? Bo jakoś nie trafiłem przy ostatnich przejściach, ze 2 lata temu, ani na te samochody ani na misje w których je zdobyłem. A tak przy okazji, siadłem na parę godzin do GTA V, żeby wypróbować polskiego lektora - jest świetny. Ale strzelanie wymęczyło mnie niemiłosiernie a długie, nudne przejazdy między misjami wynudziły śmiertelnie. Siadłem więc do Cyberpunka żeby się zrelaksować i nie mogę się oderwać. A ponieważ wszystko mam od lat poczyszczone, jeżdżę po mieście i wyszukuję misje samochodowe. Kiedyś nie brałem się za nie, teraz robię z przyjemnością. Edytowane 10 Lipca przez tgolik
zozolek 476 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Dziś zainstaluje bo muszę to DLSS 5 zobaczyć w akcji
tgolik 899 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) 6 godzin temu, zozolek napisał(a): Dziś zainstaluje bo muszę to DLSS 5 zobaczyć w akcji Jak ci się uda z tym DLSS 5, to napisz jak to zrobiłeś. Mi z wiedźminem 3 na RTX 4090 na razie nie wyszło. Edytowane 1 Września przez tgolik 1
samsung70 534 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 20 minut temu, tgolik napisał(a): Jak ci się uda z tym DLSS 5, to napisz jak to zrobiłeś. Mi z wiedźminem 3 na razie nie wyszło. fajnie to wyglada w gta4 1
zozolek 476 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 11 godzin temu, tgolik napisał(a): Jak ci się uda z tym DLSS 5, to napisz jak to zrobiłeś. Mi z wiedźminem 3 na RTX 4090 na razie nie wyszło. Nie trybi, w sensie nie odpala sie. 1
tgolik 899 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) 8 minut temu, zozolek napisał(a): Nie trybi, w sensie nie odpala sie. Mi wyświetla taki komunikat w Wiedźminie 3: A użyłem takich plików: Edytowane 2 Września przez tgolik
zozolek 476 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Panie, pobierasz apke RENO DX i tam wszystko z buta sie robi samo. Wiekszosc gier działa ale cyber nie chce.
tomcug 4 136 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 44 minuty temu, tgolik napisał(a): A użyłem takich plików: Wrzuć tylko dwa pierwsze pliki, nie podmieniaj streamline. 1 1
tgolik 899 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) @tomcug @SebastianFM Zawartość Streamline wrzucam do głównego folderu z : "F:\GOG Galaxy Biblioteka\The Witcher 3 Wild Hunt GOTY\bin\x64_dx12" Wrzucam tam też te dwa pozostałe pliki. Edytowane 2 Września przez tgolik
SebastianFM 539 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września @tgolik, nie podmieniaj bibliotek streamline. 1
tgolik 899 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) Nie wiem, co to znaczy nie podmieniaj Streamline. Nie ma tego folderu w oryginalnym katalogu z grą. Nie mam go tam w ogóle wklejać? Czy jest niepotrzebny? Trochę się pogubiłem. A na dokładkę nie mam w domu klawiatury z klawiszem Home, wymaganym przez Reshade. Edytowane 2 Września przez tgolik
SebastianFM 539 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września @tgolik, biblioteki Streamline mają nazwę zaczynającą się od sl, np. sl.interposer.dll. Jeżeli ci nadal wywala ten błąd Nie znaleziono ..., to musisz przywrócić oryginalne pliki. Na brak klawisza Home nic ci nie poradzę, sprawdź, czy ReShade nie ma opcji przypisania innego klawisza. W RenoDX można włączyć i wyłączyć NR za pomocą F6. 1
Ryszawy 958 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Całą podmianę plików ogarnia - DLSS5-Swapper. U mnie, na 4080 Super, DLSS 5 w CP2077 trzyma 70 klatek przy łazikowaniu po mieście, z Path Tracingiem i HDR, w rozdziałce 3440x1440 z DLSS ustawionym na wydajność i FG. Nie jest najgorzej. Poprawia całe oświetlenie sceny i wygląd postaci, materiałów i tekstur. Testowałem kilka godzin, jest trochę problemów, ale nie są jakieś krytyczne. Crashy i dziwnych artefaktów nie zanotowałem. Edytowane 3 Września przez Ryszawy 10 1
Kadajo 10 728 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września To czysty CP2077 ? Bo color grading nawet jak na NR jest przesadzony.
Ryszawy 958 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Nie, LUT Switcher i Nova LUT 4 cośtam (nie lubię tego domyślnego "teal and orange"), plus parę efektów z ReShade, ale screeny z HDR, więc obrabiane w PS, bo inaczej wyglądają jak g... Ustawiłem DLSS 5 tak, żeby za bardzo nie ingerowało w kolorystykę czy kontrast. Na tym przykładzie poniżej widać. RenoDX, ta wersja z DLSS 5, ma zapis zrzutów pod F5, zapisuje się wersja z NR i dla porównania bez, w katalogu gry, ale one też wyglądają nie tak jak to co widzę na monitorze, bo zrzuty dokonywane są przed color gradingiem. Tu masz przykład, ale coś jest z gammą nie tak przy robieniu zrzutów z HDR, no i ignoruje efekty ReShade, które są nakładane później: Powinno wyjść coś takiego, bo to jest zbliżone do tego co widzę w HDR, tylko kolory trochę siadły podczas konwersji: Zresztą ten ostatni screen doskonale pokazuje problem z NR i nieruchomą kamerą, został zrobiony kilka sekund później niż te u góry i NR zaczęło już dorysowywać odbicia na tym zielonym chodniku. Edytowane 3 Września przez Ryszawy 2
tgolik 899 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Intrygujący ten mod. Fajny patent z przejściem z widoku trzeciej osoby w czasie przemieszczania się na fpp w czasie strzelania.
Ryszawy 958 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września W Crimson Desert mnie to wkurza, ale tam jest odwrotnie. Niby można zwiedzać świat w pierwszej osobie, ale jakakolwiek interakcja przełącza na trzecią.
Ryszawy 958 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 4080 Super, MFGx3, DLSS 5, 80-100 klatkek w 3440x1440. Da się grać. Gamma padnięta bo nagrywane z HDR: 4 1
samsung70 534 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września cb i bez dlss5 jest wymagajacy i piekny
Rekomendowane odpowiedzi