Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.12.2024 o 15:03, zozolek napisał(a):

zobaczysz w 2027 jak świnia niebo.

W dniu 13.12.2024 o 15:07, xtn napisał(a):

Oczywiście, że tak będzie. Ustawili próg 4mld zysku dla wykonania programu motywacyjnego do 2028 roku. Żeby devi otrzymali premię gra musi wyjśc najpóżniej w 2027, inaczej nie uzbierają takiego zysku. 

NWZ CD Projektu przyjęło 4 mld zł jako warunek wynikowy w programie motyw. za 4 lata
ISBnews - Biznes
29 lis 2024, 8:06

Warszawa, 29.11.2024 (ISBnews) - Akcjonariusze CD Projektu przegłosowali na nadzwyczajnym walnym zgromadzeniu wyznaczenie warunku wynikowego na lata 2025-2028 w programie motywacyjnym B w wysokości 4 mld zł wyniku netto za 4 lata, podano w uchwałach NWZ. Ponadto akcjonariusze dokonali zmian w radzie nadzorczej, w tym powołali do niej ex-prezesa Adama Kicińskiego."Walne zgromadzenie spółki, działając na wniosek zarządu spółki, postanawia niniejszym, na podstawie § 3 ust. 5 Uchwały programu motywacyjnego B, wyznaczyć warunek wynikowy na lata obrotowe 2025-2028 w kwocie 4 000 000 000 zł. Warunek wynikowy odpowiada sumie skonsolidowanych wyników netto z działalności kontynuowanej grupy kapitałowej CD Projekt za wskazany okres 4 lat obrotowych" - czytamy w uchwale.W lutym br. walne zgromadzenie CD Projektu przyjęło uchwałę wyznaczającą warunek wynikowy w programie motywacyjnym na lata obrotowe 2024-2027 w wysokości 3 mld zł.

Pozwoliłem sobie odkopać wpis @xtn, chociaż szybciej by mi poszło ze znalezieniem tej informacji samemu 😂

Też spodziewam się nie później jak w 2027, RTX 6000 powinien być strzałem w dychę. Póki co trzeba się usunąć w cień i obserwować najbliższe eventy, Unreal showcase w czerwcu tego roku i 10lecie dzikiego gonu to będzie świetny moment na pchnięcie marketingowego wagonu

Edytowane przez Marvf
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Śmiać mi się chce z pewnej grupy pieniaczy na YT bo chyba nie można ich nazwać, jak to naginają pewne wydarzenia i fakty do swoich teorii jaki to CDPR nie jest zły i woke i próbuje ich tych krytykujących CDPR uciszyć. 

Najlepsze że nie ma żadnych faktów, dowody na zasadzie "trust me bro" jestem pewien

- jestem pewien że CDPR wynajął farme troli w hiszpanii aby nas krytykujących CDPR szkalowano

- nikt ze starej ekipy CDPR nie pracuje nad Wiedźminem4 

Tymczasem CDPR podaje w zespole jest setka developerów z długim stażem od czasu trójki, a niektorzy to i pracują od części pierwszej (Marcin Blacha główny pisarz chyba jest od samego początku) więc kolejny argument pada.

Najnowszy kwiatek z sprzed kilku dni 

Blood of the Dawnwalker, owi pieniacze już rozpuszczają plotki jakoby CDPR walczył zaciekle z byłymi twórcami, tymczasem realia 

https://www.gry-online.pl/newsroom/tworcy-wiedzmina-4-i-cyberpunka-2077-wspieraja-wampirze-rpg-od-re/z02c038

Rozbraja mnie ta grupka krzykaczy którzy naginają wszystko do swoich teorii.

Widze że nie tylko ja to zauwazyłem, nakręcane sztucznych afer i dopowiadanie teorii.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)

Dlatego współczuje CDP że musi się z tym mierzyć, chociaż z drugiej strony sami sobie tego piwa nawarzyli w pewnym stopniu. Desperackie próby naprostowywania każdej bzdury którą byle kto może puścić dzisiaj w obieg przyniosło by raczej odwrotny efekt od zamierzonego, więc zostaje im siedzieć cicho i skupić się na robocie. Tak jak pisałem wcześniej, zwykły niedzielny gracz będzie miał 2 prawdopodobnie świetne tytuły do ogrania a reszta będzie sączyć jad. To jest o tyle smutne, że przypuszczam nawet świetnie napisany Wiedźmin 4 nie pozwoliłby tym ludziom dobrze się bawić tylko zaciekle by szukali najmniejszego powodu do wylania pomyj. I tak prawdopodobnie będzie, niestety. Idealizować też nie mam zamiaru i nie o to mi chodzi.

@ W ramach odświeżenia sobie nieco uniwersum gry pozwoliłem sobie na kolejne podejście do dzikiego gonu i udało mi się wpaść na nowy quest który dodali po aktualizacji next-genowej (ten z kopalnią i Morem), nie miałem nawet pojęcia że update zawierał nowe zadania więc od razu się tematu podjąłem mimo niższego poziomu postaci niż sugerowany. Queścik bomba, uznaje to za rozgrzeweczke devów przed podaniem głównego dania :) 

Edytowane przez Marvf
Opublikowano
2 godziny temu, Frog67 napisał(a):

Śmiać mi się chce z pewnej grupy pieniaczy na YT bo chyba nie można ich nazwać, jak to naginają pewne wydarzenia i fakty do swoich teorii jaki to CDPR nie jest zły i woke i próbuje ich tych krytykujących CDPR uciszyć. 

Sam sobie odpowiadasz, pisząc o nakręcaniu sztucznych afer. To jest teraz gorący temat, wiec każdy próbuje ugryźć kawałek tortu. I dalej tak to będzie wyglądać, wraz z pojawianiem się kolejnych informacji o grze. Co nie znaczy, że trzeba to traktować poważnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z jednej strony wstyd się przyznać ale ogrywam właśnie Wiedźmina 3 po raz pierwszy i co tu dużo mówić, widać te 10 lat na karku, zwłaszcza jak się spojrzy na animacje twarzy. Przepaść między Wiedźminem 3 a Wiedźminem 4 może być IMO niemal tak duża jak między GTA V a GTA VI.

Opublikowano (edytowane)

Animacje twarzy to były akurat najlepsze na rynku, biorąc pod uwagę gry RPG z możliwością opcji dialogowych. Pamiętam jak był za to chwalony, porównując go do Fallouta 4 i inkwizycji. No ale teraz, to co innego. Dla mnie najbardziej zestarzał się bieg geralta, strasznie sztywno wygląda, jak czołg.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

sa jakies wiesci na temat DLSS4 do wiedzmina? az dziwne ze nic nie trabia ze day 1 50xx bedzie to dostepne 

Przy Wiedźminie 4 to będzie już DLSS 4.5 albo nawet 5.0. Ta gra wyjdzie dopiero za 2-3 lata. W ciągu 3 lat to NV zrobiła przeskok DLSS 1.0 -> 3.0. A niedaleko później DLSS 3.5. Także, nie ma co się zastanawiać. 

Opublikowano

Pomyliłem tematy. Oczywiście miałem na myśli W3 i premierę nowych kart i aż dziwota że nic nie ma na temat dlss 4.. 

3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

A co tu trąbić jak DLSS 4 to dodajesz sam podmieniając pliki :E

Oo dzięki. 

Opublikowano (edytowane)

Ciri główną bohaterką mi to nie przeszkadza, Najbardziej ciekawi mnie jaką historię opowie Wiedźmin 4. xD   

Do tego czasu na rynku pojawi się PS 6 i sporo nowych podzespołów do PC więc do tego czasu może dużo się wydarzyć.:cool:

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano (edytowane)

???

Jeśli dojeżdżasz samochodem, biegasz, jeździsz na rowerze, krótsze materiały jak 30 minut nie mają sensu. Takie na 60 minut są idealne. Szukam takich.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Streszczenia to macie w nagłówkach newsów na ppe.

To jest ciekawy wywiad, gdzie Radek Nałęcz zadaje mądre pytania a Kalemba wyczerpująco na nie odpowiada. Tego się nie streszcza tylko chłonie z przyjemnością.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...