Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja jestem ślepy, jakoś nie mogę znaleźć wiele tych negatywnych komentarzy, na pewno są, ale czy aż w takiej wielkiej ilości?? Na pewno dużo ma wątpliwości co do jej osoby, ale jest bardziej chłodny odbiór niż negatywny. 

Podejrzewam, że jest to bardziej efekt artykułów na temat tego, że CDPR stawia na DEI niż sam trailer

Opublikowano (edytowane)

Ludzie się zesrali na podstawie trailera, który tak naprawdę nie pokazuje nic poza faktem, że Ciri będzie główną bohaterką.

Jak ona będzie wyglądała to jeszcze może się zmienić w sporym stopniu i jakoś wątpię, że za powiedzmy 2-3 lata jak CDPR zacznie rzucać trailerami, prezentacjami generalnie ruszy marketingowa maszyna na dobre, to że większość jeszcze będzie pamiętała, czemu tak naprawdę była przeciwna czy sceptyczna względem produkcji. Jak pokazuje rzeczywistość - ludzie się rzucą jak reksio na szynkę i to nawet jeśli część z nich będzie miała w pamięci premierę Cyberpunk.

Mi kompletnie nie przeszkadza, że będę grał Ciri, a nie kolejny raz Geraltem, ważne aby dowieźli historią, możliwością wyborów, gameplayem, a raczej nie mam wątpliwości, że tak się stanie. Zupełnie mi bez różnicy czy Ciri jest lesbą, bi czy jeszcze inną/ym zaimkiem. Who gives a shit. To jest gra, mam się przy niej dobrze bawić, a nie oczekiwać zgodności z moją ideologią czy kogokolwiek innego.

Edytowane przez Imm
  • Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Imm napisał(a):

Ludzie się zesrali na podstawie trailera, który tak naprawdę nie pokazuje nic poza faktem, że Ciri będzie główną bohaterką.

Jak ona będzie wyglądała to jeszcze może się zmienić w sporym stopniu i jakoś wątpię, że za powiedzmy 2-3 lata jak CDPR zacznie rzucać trailerami, prezentacjami generalnie ruszy marketingowa maszyna na dobre, to że większość jeszcze będzie pamiętała, czemu tak naprawdę była przeciwna czy sceptyczna względem produkcji. Jak pokazuje rzeczywistość - ludzie się rzucą jak reksio na szynkę i to nawet jeśli część z nich będzie miała w pamięci premierę Cyberpunk.

Mi kompletnie nie przeszkadza, że będę grał Ciri, a nie kolejny raz Geraltem, ważne aby dowieźli historią, możliwością wyborów, gameplayem, a raczej nie mam wątpliwości, że tak się stanie. Zupełnie mi bez różnicy czy Ciri jest lesbą, bi czy jeszcze inną/ym zaimkiem. Who gives shit. To jest gra, mam się przy niej dobrze bawić, a nie oczekiwać zgodności z moją ideologią czy kogokolwiek innego.

A i tak finalnie walną downgreada i cały wygląd poszedł wizdu :)  

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Element Wojny napisał(a):

W Polsce Ciri przyjęto całkiem dobrze, za granicą już nie bardzo (co mnie dziwi, bo myślałem że będzie dokładnie odwrotnie). Druga sprawa jest taka, że ankieta mogłaby wyglądać zupełnie inaczej, gdyby był wybór Ciri albo strzelę Lambert.

Ale to właśnie ogólnoświatowy zwiastun ma 10- krotną przewagę łapek w górę nad negatywami i jest to najlepszy wynik spośród wszystkich materiałów z TGA.

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Eh, ode chciało mi się, chyba wracam do grania w Yakuzę bo jaja sobie z nas robią. 

image.png.4ac62bb2f8104feddf72d800ccc728aa.png

Tak to jest jak się pierwszy raz w życiu robi selfie i to nieujawnionym modelem Nokii z dwucalowym ekranem.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Niby człowiek wiedział, że będzie Ciri jako główna postać, ale kompletnie mi nie pasuję granie nią jako główną "wiedźminką" w kolejnym wiedźminie. Wolałbym preque i czasy młodego Geralta czy choćby  Vesemira. Dlatego powtórzę to co kiedyś pisałem, że tym bardziej po tym trailerze bardziej czekam na "rimejk" jedynki. Oczywiście grane będzie, ale zero hajpu jak to było, gdy zobaczyłem pierwsze trailery W3.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Pavel87 napisał(a):

No właśnie, jeżeli w czwartej części będziemy importować save z części trzeciej to ciekawe jak to wytłumaczą jak komuś Ciri zginęła...Pewnie będzie tak, że jednak udało jej się jakimś cudem uniknąć śmierci ;) 

Mogą wytłumaczyć się tym płótnem, gdzie widać, jak Jaskółka opuszcza wieże. 

wiedzmin-3-ciri-sekret-3.jpg?width=1200&

Szkoda, że nie Vesemir. Mogli też pokombinować z wiedźminem z innej szkoły np. Coenem. Ciri do mnie nie przemawia. 

Edytowane przez FerreroRoche
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

W sumie tutaj taka dyskusja jakby gra wychodziła na pół roku :D 

Połowa tutaj to już raczej dyskutuje i wyciąga wnioski jakby była w połowie rozgrywki albo i dalej. ;) 

• Confused 1
Opublikowano

Jakiś śmieszek pytał już czy jest preload. :E 

Sam liczyłem na oryginalną postać i historię, bo fanem białowłosej nie jestem. Potencjał był, ale Ciri to wybór zwyczajnie bezpieczny i wygodny. Nie trzeba wiele tłumaczyć, nie trzeba nic budować od zera. A że przy okazji wpisuje się w trendy, to akurat tutaj przeszkadza mniej niż w innych produkcjach.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Jakikolwiek nowy bohater musiałby zmierzyć się z Geraltem, a jego ciężko byłoby przebić. Mogłaby wyjść z tego druga Andromeda i ostatecznie byłoby to gorsze wyjście. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, FerreroRoche napisał(a):

Mogą wytłumaczyć się tym płótnem, gdzie widać, jak Jaskółka opuszcza wieże. 

wiedzmin-3-ciri-sekret-3.jpg?width=1200&

Szkoda, że nie Vesemir. Mogli też pokombinować z wiedźminem z innej szkoły np. Coenem. Ciri do mnie nie przemawia. 

Wspominałem o tym już wcześniej.

18 minut temu, tgolik napisał(a):

A tu macie selfie zrobione, kiedy obejrzała to pierwsze. Wg mnie wygląda świetnie.

Może ktoś znajdzie jeszcze lepsze?

Pozwoliłem sobie kilka wyciąć z materiału YT:heu:

ZmBHecA.png

VaS5rAG.png

b6FXirJ.png

LTOxxdM.png

7zXO6aB.png

ejzluOw.png

WOmrqrM.png

Edytowane przez PaVLo
  • Like 4
  • Thanks 1