Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze, to ten trailer raczej odbieram pozytywnie, choć zastanawia mnie bardzo kwestia "zwiedźminienia" Ciri. Jak to zostanie fabularnie rozwiązane, dlaczego, jak i po co. Przeczucie mi mówi, że możemy się zawieść w tej kwestii. Książkowo dziewczyna jak Dziecko Niespodzianki miała jakoby stać się wiedźminem bez mutacji, jednak książki już nie są wyznacznikiem, ponieważ gry piszą swoją historię, choć jakieś tam wątki z pierwowzoru są w grach i nawet grają ważne role.

Co do wyglądu Ciri, nie wiadomo ile lat po W3 to się będzie rozgrywać, po jakich przejściach - tu wygląda jak styrana życiem i eliksirami Karyna. :lol2:

Człowiek niby wiedzioł, że Geralt już głównym bohaterem nie będzie, powinien się łudzić, ale się nie łudził. Ciekawi mnie czy będzie ważną postacią drugoplanową czy epizodyczną (w to raczej wątpię).

W tej chwil informacji jest mało i ciężko cokolwiek konkretnego powiedzieć, choć mam nadzieję, że z wołkem nie pójdą za daleko. xD

Opublikowano
25 minut temu, misieq napisał(a):

Nową szkołą zapewne. Nie od parady pierwszą zapowiedzią był medalion.

Stawiam, że zmęczony życiem Geralt przejmie rolę Vesemira, a samo zapotrzebowanie na Wiedźminów powstanie przez ponowną koniunkcję sfer.

A ja mam nadzieję że sytuacja geopolityczna będzie tylko tłem. Dla mnie najlepsze w Wiedźminie, czy w grach czy opowiadaniach są kameralne historie a nie tematy polityczne.

Geopolityka jest jednym z ciekawszych wątków świata Wiedźmina, która krąży koło Geralta chociaż nigdy nie chciał w niej brać udziału, jak również nie chciał wpływać na świat. Jak się okazało, musiał podejmować decyzje, i nie mógł być obojętny, a polityka krążyła za nim za każdym razem, a każdy jego wybór miał wpływ na geopolitykę. Zapoczątkował to W2 w szerszym stopniu, było tego masa w W3, i jeśli CDPR znowu podejdzie do tematu tak samo jak przejście z W2->W3 to będzie kolejny zawód. Sytuacja polityczna kształtuje sporo, i jakby CDPR znowu to olał to było po prostu słabo. 

Zacznijmy od tego, że sama III wojna jest z dupy, a twoje decyzje z W2 kompletnie nie powinny doprowadzić do sytuacji w W3, ale CDPR potrafił nawet to spitolić. 

Opublikowano (edytowane)

Jak większość z nich nie widzi powodu wymiany PS5 na PS5pro, "bo przecież nie ma różnicy, gdyż tylko zamiast 30 w trybie grafiki będzie 60 fps z tą samą jakością.":boink:

15 klatek im więc wystarczy.;D

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
55 minut temu, Kakarotto napisał(a):

choć mam nadzieję, że z wołkem nie pójdą za daleko. xD

Dla części graczy na pewno puszczą z nerwów zwieracze jak zobaczą ze Ciri jest biseksualna co jest w zupełności zgodne z książkami.

Tylko czekam na reakcje.

• Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, Kakarotto napisał(a):

Szczerze, to ten trailer raczej odbieram pozytywnie, choć zastanawia mnie bardzo kwestia "zwiedźminienia" Ciri. Jak to zostanie fabularnie rozwiązane, dlaczego, jak i po co. Przeczucie mi mówi, że możemy się zawieść w tej kwestii.

Wiesz, zawsze mogą zrobić, jak w W3, gdzie używanie kuszy przez Geralta też zostało ładnie wyjaśnione:

A sam zwiastun, to powiedziałbym, że bardzo ekologiczny. Wykonany w większości z materiałów otrzymanych z recyklingu :E

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Dermi napisał(a):

A sam zwiastun, to powiedziałbym, że bardzo ekologiczny. Wykonany w większości z materiałów otrzymanych z recyklingu :E

A i to ludzie woleliby gameplay czyli 100% recyklingu.

Dla mnie to godne pochwały, że zwiastun został wyrenderowany z materiałów pochodzących z gry.

.

.

.

Pewnie część z Was pamięta, że Redzi skarżyli się, że Sapkowski nie ma mapy świata, wręcz z opisów w książkach i opowiadaniach część obszarów nakładała się.

Pierwszą mapę stworzyli Redzi i sądzę, że prawilne wiedźmińskie lore to to z książek ale i to z gier CDR.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
1 minutę temu, Frog67 napisał(a):

Dla części graczy na pewno puszczą z nerwów zwieracze jak zobaczą ze Ciri jest biseksualna co jest w zupełności zgodne z książkami.

Tylko czekam na reakcje.

W książkach były lesbomancje i inne, jeszcze zanim to było modne. W grze też to będzie, ale żeby nie przesadzili. Wiadomo jak to jest w tych sprawach obecnie.

Oczywiście będzie skowyt, ale zawsze o coś być musi. xD

1 minutę temu, Dermi napisał(a):

Wiesz, zawsze mogą zrobić, jak w W3, gdzie używanie kuszy przez Geralta też zostało ładnie wyjaśnione:

Są jednak pewne różnice między dodaniem kuszy, a zrobieniem z Ciri wiedźminki i jednym zdaniem mnie tego nie wyjaśnią. :lol2:

6 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Jak to było, najpierw gra, potem serial a na końcu Andrzej na podstawie serialu książki napisał?

I jeszcze gdzieś tam była wyprawa po pieniądze z góry. :smiech:

Opublikowano
19 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie pogardzą bazą graczy PS5 i Xboxa tej generacji.

Jakby to źle nie działało to wydadzą jeszcze przed końcem tej generacji konsol :E

Nie wydadzą tego na starocie bo nie chcą powtórki z Cybera na Ps4;)

Opublikowano (edytowane)

Reakcję rynku na trailer trzeba rozpatrywać w skali ostatnich 30 dni, bo tyle trwał wzrost pod trailer. Wręcz wydaje mi się, że rynek zareagował pozytywnie - tylko ponad 3% spadku, po wcześniejszym 19% wzroście. No i rzucane w rynek akcje wszystkie zostały zebrane przez cierpliwe ręce albo szorty przy gigantycznym obrocie ok. 200 mln zł w piątek.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie wydadzą tego na starocie bo nie chcą powtórki z Cybera na Ps4;)

Jasne, że wydadzą :E CP2077 sprzedał się w pierwszych 3 tygodniach na konsolach w ilości ponad 6 milionów :E jeszcze więcej poszło na PC.

Na konsolach nawet jak było 10-15% zwrotów to i tak reszta zagrywała się w tych 20 fpsach.

Lepiej tego nie dodawać ile skroili na konsolowcach grających w 20fpsach, ale z grubsza to było w okolicy premiery blisko miliarda pln 8:E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano

W 2020 roku problemem nie była moc konsol tylko zbyt wolny transfer z HDD. Teraz tego problemu nie ma i raczej da się, tnąc detale i rozdziałkę dopasować grę do mocy PS5. A dopychając kolanem, a później używając okularów dla niewidomych, da się i na XSS.

Opublikowano
58 minut temu, tgolik napisał(a):

A i to ludzie woleliby gameplay czyli 100% recyklingu.

Dla mnie to godne pochwały, że zwiastun został wyrenderowany z materiałów pochodzących z gry.

Nie doprecyzowałem. Chodziło mi o pomysł, a nie assety ;) Właściwie wszystko tam już gdzieś było, a walka w jaskini przypominała mi bardzo sceny z serialu z Cavillem (i to dosłownie z pierwszych minut S01E01) i intra do W1. Nawet ta Ciri ze zwiastuna to w znacznym stopniu bardziej Geralt niż Ciri, jeżeli chodzi o zachowanie i charakter.

54 minuty temu, Kakarotto napisał(a):

Są jednak pewne różnice między dodaniem kuszy, a zrobieniem z Ciri wiedźminki i jednym zdaniem mnie tego nie wyjaśnią. :lol2:

Bardziej miałem na myśli to, że wtedy też zapowiadali, że użycie kuszy będzie odpowiednio uzasadnione fabularnie, a wyszło, jak widać.

Opublikowano

To, że Gerwazy nie będzie główną postacią to dobry pomysł, z całym szacunkiem dla jednego z najlepszych protagonistów jakich prowadziłem padem. Zakończenie jego historii w winnicy Corvo Bianco na ławeczce z Yen było idealną klamrą jego historii i czas dać mu spokój. Wiem, że pojawi się w 4 ale oby tylko epizodycznie. Chłop już swoje zrobił, dajcie mu pić wino i chędożyć. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, koledzy, ile macie lat ale może niektórzy doczekają Trzeciej Sagi Wiedźmińskiej. Jeśli miałby w niej wrócić Geralt, to wcześniej musi odpocząć. Świat Sapkowskiego jest zbyt duży, żeby eksploatować tylko jednego bohatera. Choć Ciri jest tak blisko Geralta (bezpiecznie zagrali Redzi).... W następnej Sadze albo Geralt albo zupełnie nowe postacie.

Edytowane przez tgolik