Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Keller napisał(a):

Nie muszę, w Wieśku 4 się postarają i będzie tego więcej, traktowane jako oczywiście normalność. Bywa, miłość jest różna i ma różne wymiary. Każdy ma do niej prawo, mniejszości również. I bardzo dobrze. Tak ma być. Wtedy nie będzie 70% samobójstw w tej grupie społecznej, a statystyki są spowodowane takimi ludźmi jak powyżej, którzy zamiast traktować tych ludzi jak zwykłego człowieka, to traktują jak śmieci.

Kolejne bzdury. 99% ludzi ma gdzieś twoją orientację seksualną czy to za kogo się uważasz. Za to nikt nie lubi jak tego typu wątki są wciskane na chama gdzie popadnie (w filmach i grach) tylko po to aby można było zafajkować odpowiednie rubryki i spełnić wymagania DEI i innych tego typu tworów.

Z tym obwinianiem przypadkowych ludzi o przyczynę samobójstw to też widzę grubo pojechałeś. Szkoda że całkowicie pominąłeś fakt że wśród osób np zmieniających płeć dochodzi do wzrostu samobójstw min dlatego że żałują swojej decyzji ponieważ w niektórych krajach zamiast poprzedzić zabieg odpowiednimi badaniami i terapią psychologiczną są kierowani od razu na operację. Coraz więcej pozwów też wpływa w tych sprawach.

Ale nie, to przecież znów ci źli prawacy ludzi zabijają :heu:

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Ja tam już nie mam nic do dodania, tak, prawica i szczujący na te grupy społeczne są winni ich cierpień. Reszta to dorabianie ideologii, obwinianie ich o całe zło. Ot, demonizowanie. Tak to się nazywa. Jak ktoś jest emocjonalnie tak nastawiony to zostaje mu tylko szukanie sobie argumentów pod tezę. Wina jednak jest jasna - od wieków, poczynając od tego co religijne, kończąc na konstruktach prawnych i eksperymentach medycznych na czele z torturami, czy nagonką by stosować przemoc, ci ludzie mają pod górkę, więc należy im się współczucie, a przynajmniej neutralność, a nie agresywne wobec nich postawy. Nie chce mi się powtarzać, bo dobrze wiemy że każdy zostanie przy swoim. Mogę sobie być "odklejony", bo mówię prawdę, a prawak jej nie przyjmuje, bywa. Musk wam zrobi prawicowe gierki i sobie kupicie, a ja kupię nawet jakby Ciri miała mieć fioletowe, feministyczne włosy i wzruszę ramionami co najwyżej że inni się pieką o nic poważnego, a w poważnych sprawach ludzi cierpiących są tak infantylni.

https://www.facebook.com/DiabelskieWersety/posts/pfbid02Av2xxJUJtREL7LxGJYSw8vie99CSMBmTs12b971MwchC4mnR5yU1o9GK7ihxdvPsl?__cft__[0]=AZVVscvqTNVRXqnqaakpXpxUFhOPZyDziZ5N88yIQid3f6LQ04vr3gusqxdq1pxMajP-XviTb9N0b8FTVWfuvEvVxmYQ2wlq495pcqMJ80u2sfiLlG-h63zERkKEWPg3YrsJ8BtYbuI-pm0GxamhZdVF-VpCZsZwgFrpdkPP4UAlWjMHzjiE8_QXW4eS3Gmpstelh7AFWiRlOI_j1gGyZkk31bxWsEjd8WzLhywDFsLPlw&__tn__=%2CO%2CP-R-R

Edytowane przez Keller
  • Haha 2
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)

https://www.gry-online.pl/newsroom/nasze-ambicje-sa-wysokie-szalenie-wysokie-cd-projekt-red-nie-wyob/z22bd46

CD Projekt Red nie wyobraża sobie Wiedźmina 4 bez „bardzo znaczących romansów”. Biorąc pod uwagę potwierdzoną w książkach orientację Ciri, w „czwórce” nie powinno zabraknąć miłosnych uniesień głównej bohaterki zarówno z płcią żeńską, jak i męską. Na odpowiedź, kto skradnie serce Lwiątka z Cintry, musimy jednak jeszcze długo poczekać. 

Biorąc pod uwagę to co widziałem w CP2077, i jak zostały napisane romanse Judy/Panam, uważam że będzie ciężko zrobić to jeszcze lepiej, ale z drugiej strony to oni ustawili poprzeczkę aż tak wysoko.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie będzie osobnego tematu.

Jeśli dalej będą pojawiać się informacje o Veilguardyzacji tej odsłony, to będę je tu umieszczał.

A jak komuś to godzi w jego potrzebę ochrony mniejszości... 🤷🏿‍♂️ 

Po prostu nie będę się już wdawał w dyskusje z hipisami.

Edytowane przez crush
  • Upvote 3
Opublikowano

fajnie, że przez 30 stron nikt za dużo nie napisał o tym o czym była historia w trailerze, chociaż zapewne tym co twarz Ciri się nie podoba, napiszą, że była nudna ;D za to o woke, którego na nim nie widać jest tutaj naście stron wywodów. Niesamowity jest również fakt, że niektórzy wciąż niedowierzają, że głównym bohaterem będzie Ciri, chociaż wiadomo o tym od 10 lat i że Ciri zostanie wiedźminem w grze, która nosi tytuł "WIEDZMIN" - łał. 

Opublikowano

Ocenia się to co widać na pierwszy rzut oka. Ocenianie historii po jednym trailerze mija się z celem. 

Niedowierzają bo materiał źródłowy jasno nakreślił zasady. Mnie się nie podoba ta mania na "polepszanie" kanonu, bo zazwyczaj wychodzi z tego chłam.