Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Spokojnie Jensen doda w rtx'ach mydło mfg

Mfg nie robi mydła tylko co najwyżej pojawiają się artefakty.

Szkoda, że ta premiera tak odległa bo Ciri zapowiada się na godnego nastepce Geralta 

Opublikowano (edytowane)

Nie dziwne, że obraz jest taki rozmyty w tym Tech Demo skoro najpierw obraz jest renderowany w rozdzielczości zmniejszanej dynamicznie nawet do 800p, następnie skalowany za pomocą TSR do 1440p, później obliczany Post-processing i kolejne skalowanie z 1440p do 4K. Podwójne skalowanie i związany z tym post-processing w niższej rozdzielczości to optymalizacja, dzięki której obliczanie klatki trwa o niecałą 1 ms krócej. Oczywiście to dotyczy PS5.

W4TSR60FPS.thumb.png.7f35d33b63654a810034784b09fc5cc3.png

Edytowane przez SebastianFM
  • Upvote 3
Opublikowano
32 minuty temu, SebastianFM napisał(a):

Nie dziwne, że obraz jest taki rozmyty w tym Tech Demo skoro najpierw obraz jest renderowany w rozdzielczości zmniejszanej dynamicznie nawet do 800p, następnie skalowany za pomocą TSR do 1440p, później obliczany Post-processing i kolejne skalowanie z 1440p do 4K. Podwójne skalowanie i związany z tym post-processing w niższej rozdzielczości to optymalizacja, dzięki której obliczanie klatki trwa o niecałą 1 ms krócej. Oczywiście to dotyczy PS5.

Pierwszy filmik z tego pokazu jak odpaliłem to myślę, no 1080p dlatego taki obraz miękki.
Potem odpalam 4K i ... obraz taki sam. To już wiedziałem ze ten pokaz to chyba w 720p jest renderowany :E

1 minutę temu, Tomek_ITH napisał(a):

Ileż można tego geralta exploatować. Bardzo dobrze je już go nie ma, dostał godne pożegnanie i niech tak zostania, trzeba iść naprzód. 

Trzeba to przede wszystkim mieć z kim iść na przód ;)

Wiedźmin to przygody Geralta a nie Ciri czy kogoś innego.

Tak samo Jak Batman to Bruce Wayne i jego przygody

Czy Superman to Clark Kent (Kal-El).

Nikogo nie będzie interesował potem ktoś inny z tych universum.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, Kadajo napisał(a):

Pierwszy filmik z tego pokazu jak odpaliłem to myślę, no 1080p dlatego taki obraz miękki.
Potem odpalam 4K i ... obraz taki sam. To już wiedziałem ze ten pokaz to chyba w 720p jest renderowany :E

Teraz masz erę silnych kobiet. Ciesz się że biała jest:E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Myślę, że nie przekonam Ciebie, a Ty nie przekonasz mnie, ale...

Jestem fanem Wiedźmina, tapety na wszystkich kompach, figurki, bajerki (o włos od tatoo). ;)
Niemniej, mimo ogromnego przywiązania do postaci Geralta, to ja kocham to... universum.
Ten świat, historię, politykę postaci, miejsca, potwory = wszystko. Wiedźmin jest jego elementem, ale nie treścią kompletną.
Mało tego, jeżeli cały ten świat stoi Geraltem, a jego brak powoduje... pustkę (?), to co to za świat? Co to za uniwersum? :)

Ja mogę grać jakąkolwiek postacią sensownie zawieszoną w tym universum, jeżeli jej przygody będą dobre (no, może poza zawodnikami typu Janek z Krzywuchowych ;).
całą otoczkę w postaci "świata" mamy już zorganizowaną. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 2
Opublikowano

Może się uda ale nie jestem przekonany do Ciri. Wszystkie książki o wiedźminie to historie Geralta.

Z Władcą Pierścieni się udało np w shadow of war i shadow of mordor  ale książki to różne historie i opis uniwersum