MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego To ewidentnie trafiłeś trefną sztukę. Swoją drogą zamawiasz przez net, odbierasz w sklepie i dlatego nie ma problemu ze zwrotem, tak?
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Tak to działa. Totalnie głupie ale działa. 1
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Sprawdziłem, w mojej siedzi 7 rurek, pewnie stąd takie różnice temperaturowe 1 2
ShaDow_Pro 560 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, MJRegul napisał(a): To ewidentnie trafiłeś trefną sztukę. Swoją drogą zamawiasz przez net, odbierasz w sklepie i dlatego nie ma problemu ze zwrotem, tak? Dokładnie tak. No solid to gówienko w ładnym opakowaniu, strasznie okrojone chłodzenie, myślę że każda taka będzie mając tylko 4 heatpipe. Edytowane 5 Lutego przez ShaDow_Pro
MJRegul 495 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Wygląd dziwny ale ciekawy. Daj znać jak mają się temperatury i chałas. Tylko nie męcz jej w Furmarku XD
ShaDow_Pro 560 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Karta fajna po max OC Time Spy 70* rdzeń hot spor 88 niecałe 1300 rpm. Także o niebo lepsza od poprzedniej, jestem zadowolony i zostaje 2
Special-1 5 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Hejka.Chciałbym się spytać czy jak kupię nowy zasilacz atx 3.1 to ta wtyczka nowa będzie pasować do rtxa 4000 ? Trochę się pogubiłem z tymi wtykami od zasilaczy. W sumie to jaki model chłodzenia polecacie do 4070 ti super? I jaka waszym zdaniem cena będzie w miarę? Myślałem nad Pny XLR8 Gaming Verto EPIC-X RGB. Edytowane 6 Lutego przez Special-1
Boldwyn 119 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Będzie pasować, różnica jest tylko w gniazdach na GPU (są kompatybilne wstecz) a wtyczka jest taka sama.
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 4 godziny temu, Reddzik napisał(a): Pierwsze co mi się nasuwa to "Turbina" Wygląda jak taki uboższy Founders 1
ShaDow_Pro 560 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Trochę tak jest ale naprawdę ciekawa konstrukcja, temperaturowo nie jest to mistrzostwo ale jest w porządku. Po tym złomie co mi się wczoraj przytrafił to z tej jestem zadowolony, fajna sztuka bo pamięć kreci się niesamowicie + 2000 w MSI AB co daje 25 Gb/s. @Lameismyname Ty też chyba w sowim 4070S trafiłeś gold memory?
michaelius33 354 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Wuthering Waves dostaje Ray Tracing - na razie tylko na kartach serii 4000 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Z zakupu MSI 4070 Ti Super Slim Stalker Edition jestem ekstremalnie zadowolony. Karta naprawde zgrabna/chuda jak na dzisiejsze standardy, stosunkowo lekka, do tego przyjemne RGB. Obecnie ustawiona na 925mV przy 2780Mhz. Jest naprawde bardzo cicha (szczegolnie w porownaniu do wczesniej FE), do tego wysokiej jakosci chlodzenie (maksymalna temp. w grach do tej pory to 61C), a w grach sprawuje sie lepiej niz przewidywalem. Edytowane 10 Lutego przez Element Wojny
Kadajo 7 408 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Panie nie wygłupiaj się tylko zrób jej OC, szkoda takiego chłodzenia żeby się marnowało Albo chociaż żeby utrzymać porządne zegary w okolice 2950-3000 No i pamięci kręć.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Panie nie wygłupiaj się tylko zrób jej OC, szkoda takiego chłodzenia żeby się marnowało Albo chociaż żeby utrzymać porządne zegary w okolice 2950-3000 No i pamięci kręć. Pamiec juz na +1000. Co do OC... zobacze.
lukadd 2 908 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Zrób sobie profil UV na niższych zegarach i napięciu do mało i średnio wymagających gierek i profil OC jak będziesz chciał grać w coś mocnego gdzie każdy fps się liczy. Edytowane 10 Lutego przez lukadd
MJRegul 495 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Panie nie wygłupiaj się tylko zrób jej OC, szkoda takiego chłodzenia żeby się marnowało Albo chociaż żeby utrzymać porządne zegary w okolice 2950-3000 No i pamięci kręć. Nie drażnij ludzi, u mnie 2850MHz na stałe przy wysokim napięciu a full OC to max 2925-2950MHz (1090mV) bo wyżej wywala gry/benchmarki ale i tak karta zostaje do czasu zmiany platformy, choć mam wrażenie, że Zotac dostaje od NV jakies odpady. Nigdy nie trafilem na dobrą do uv/oc karte od nich Choc przyznam mem u mnie na +1700 idzie bez zająknięcia 👌🏻
ShaDow_Pro 560 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Za to na mojej spokojnie 2950-70 trzyma i pamięć +1850.
MJRegul 495 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego To u siebie memki jeszcze potestuje, rdzeń dalem 2850 i musi wystarczyć
ShaDow_Pro 560 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Dałem na początku pamięci +2000 i po dłuższej sesji był błąd, teraz jest stabilnie. W poprzedniej 4070S Aorus też spokojnie +1800/1850 mi robiły.
PepePanDziobak 105 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Panie nie wygłupiaj się tylko zrób jej OC, szkoda takiego chłodzenia żeby się marnowało Albo chociaż żeby utrzymać porządne zegary w okolice 2950-3000 No i pamięci kręć. Zależy czy chce mieć ciszę czy nagrzewnicę w pokoju Pamięci kręcicie do okolic 1800? Na moim wypasionym 4060 , 925mv, 2780 i pamieci +1000 póki co. Absolutna cisza w kompie przy graniu w stalka i wota. Temperatury mniejsze o 5stopni wzgledem stocka . No i pobór 95vvat.
Rekomendowane odpowiedzi