Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Instaluję to tylko jak mam voucher na grę a potem leci z dysku:E

Pierwszy raz to zainstalowałem przy okazji aktywacji Wukonga i .... zostało ;)  Nawet stery przez tą aplikację aktualizuję, póki co nic się nie wykrzaczyło jeszcze :) Np. tego całego Geforce Experience nigdy nie instalowałem ;) Do Nvidia app poniekąd zostałem zmuszony, ale jakoś mi nie przeszkadza, a że nieraz lubię też coś sobie nagrać.... :)  Wcześniej używałem Action! 

Opublikowano (edytowane)

bede wymieniał swojego leciwego 1060 6gb na 4070 (cały pc nowy). mam do wydania około 2500

wolałbym zostać przy złączu 8pin. pytanie który będzie w miarę dobry w tej cenie?

myślę nad windforce 3x, inno3d twin x2, zotac edge

jeszcze takiego cudaka przed chwilą znalazłem. na stronie inno jest że miedziana podstawa na gpu i vram

https://www.x-kom.pl/p/1177926-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-4070-twin-x2-oc-white-stealth-12gb-gddr6x.html

Edytowane przez krzysiek_1990
Opublikowano (edytowane)

@Radio Tirana Jedyny zarzut to kiepska pasta, pół roku i wymiana na termopad obowiązkowo. Ale producent w przeciwieństwie do innych zezwala i nie traci się przez to gwarancji. Jak wiadomo większość producentów kart zielonych daje kiepską pastę, nawet ASUS w najwyższych modelach.

Po zmianie na termopad temperatury, kultura bardzo dobra, cewki nie piszczą. W tym pieniądzu myślę, że ok

EDIT: Kolega wrzucił 4070 non-SUPER, w tym pieniądzu szukać 4070 SUPER. 2,5k za zwykłego 4070 to jakieś nieporozumienie...

Edytowane przez Lameismyname
  • Upvote 3
Opublikowano
8 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Ale producent w przeciwieństwie do innych zezwala i nie traci się przez to gwarancji.

A co na to sklep ? Chyba że Inno3D przyjmuje RMA bezpośrednio od klienta indywidualnego 

Opublikowano

@maras2574 Inno3d Poland i Inno3d Europe potwierdzają, że pastę można wymienić na własną rękę.
                          A co mnie obchodzi sklep z którego się kupiło? Leci do nich karta która łapie na HS ~100*C, a oni dalej ślą do centrum Inno3d w Europie. Inno nie ma serwisu w PL więc nikt łap nie będzie pchał.
                          A jeżeli chodzi o niestandardową plombę, po jej przerwaniu da się skręcić kartę tak, że praktycznie na pierwszy rzut oka nie wygląda jakby ktoś łapy pchał, a plomba się "schodzi".
                          Co ciekawe z tydzień temu wymieniałem pastę na termopad w karcie kolegi (RTX 2060) i tam da się radiator odkręcić bez przerwania identycznej plomby.

To plombowanie kart to jakiś komunistyczny archaizm.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.12.2024 o 14:29, Lameismyname napisał(a):

@Radio Tirana 

EDIT: Kolega wrzucił 4070 non-SUPER, w tym pieniądzu szukać 4070 SUPER. 2,5k za zwykłego 4070 to jakieś nieporozumienie...

Nie ma innych cen

Najtanszy 4070 super jest w cenie 2700-2800.

A co do ceny za zwykłego 4070 to ostatnio była promka w xkom gainward ghost za 2350. Ceny gołego 4070 to zazwyczaj 2499

Ale finalnie nie kupiłem, a może w święta lub po swiętach się coś trafi

Wolę kupić np zwykłego 4070 zotac trinity niż 4070 super gainward ghost. A cena prawie ta sama ...

Edytowane przez krzysiek_1990
Opublikowano
W dniu 7.12.2024 o 10:36, Lameismyname napisał(a):

Inno3d Poland i Inno3d Europe potwierdzają, że pastę można wymienić na własną rękę.

Tak samo jak ASUS

W dniu 7.12.2024 o 10:36, Lameismyname napisał(a):

A co mnie obchodzi sklep z którego się kupiło? Leci do nich karta która łapie na HS ~100*C, a oni dalej ślą do centrum Inno3d w Europie. Inno nie ma serwisu w PL więc nikt łap nie będzie pchał.

A to Cię obchodzi, że reklamację przyjmuje sklep i po oględzinach ich wewnętrznego serwisu karta idzie dalej do producenta. 100st to jednak nie 105 :E Reklamowałem kiedyś MSI 3080 i dopiero po oględzinach serwisu sklepowego wysłali kartę na serwis MSI.

Zobacz co mi odpisał ASUS: 

Zrzutekranu2024-12-02171909.png.4a0622d55e961dd76f0d50e26d4035de.png

Opublikowano

Pitolą głupoty, za gwarancje jest odpowiedzialny producent i nie ma wcale żadnego obowiązku kontaktować się z nimi poprzez sklep.
Można tak zrobić, ale wcale nie trzeba. Najważniejsze, aby mieć dowód zakupu urządzenia ktory jest podstawą gwarancji.

Żaden sklep nie będzie w stanie sprawdzić karty serwisowo skoro i tak musi to zrobić autoryzowany serwis np. Asusa wiec karta i tak jest wysyłana.

Bo co w przypadku gdy sklep, w którym kupiliśmy urządzenie zwiną się z rynku ?

Wyjątkiem może tutaj być sklep, który jest jednocześnie autoryzowanym serwisem producenta.

Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Można tak zrobić, ale wcale nie trzeba

W przypadku ASUSA trzeba. Dla nich klient detaliczny nie jest stroną biznesową. 

W przypadku roszczenia na formularzu gwarancyjnym widnieją dane sklepu, a nie Adama Kowalskiego. 

• Like 1
  • Upvote 1