sideband 1 785 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Przecież 2.x w tej grze to parodia poza tym nie tylko z DLSS był problem w tej grze. Dlatego powstał modzik, który wreszcie poprawił DLSS i HDR. Ale z tego co pamiętam przy 2.x i tak pisali, że jest lepiej od natywnej. Niedługo będą pisać, że ultra performance lepsze od natywnej
Kadajo 7 428 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 24 minuty temu, galakty napisał(a): To jaki przeskok zrobili to aż niebywałe. Pamiętacie pierwszy DLSS? 2.0? Masakra jakaś. Na DLSS4 ustawiamy Balanced i mamy wydajność DLSS3 Quality ze znacznie lepszą jakością. Ta a ekrany w MFS dalej rozmazane
galakty 3 356 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego @Kadajo coś jest nie tak z MFS, co ciekawe w VR DLSS4 ma ostrość bardzo zbliżoną do TAA.
leven 555 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Nvidia Profiler Inspektor 2.4.0.18: https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases/tag/2.4.0.18 1
MJRegul 495 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Panowie, macie pomysł co zrobić by w Eldes Scrolls Online móc zmienić DLSS na najnowszy? Głupi w tym jestem i nie wiem jak się za to zabrać
galakty 3 356 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca W grach multiplayer nie zrobisz tego "legalnie".
skypan 1 758 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Sam próbowałem podmienić DLSS w grach MP ale zawsze kończyło się brakiem wsparcie dla DLSS w grze albo gra się nie uruchamiała i kończyło się weryfikacją plików by ją "naprawić". Podmiankę robiłem DLSS dealerem bez żadnych magicznych sztuczek. Szkoda, że to nie działa bo niektóre tytuły mają dość leciwe biblioteki.
leven 555 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Gry MP ze wsparciem starszych DLSS powinny być z automatu aktualizowane do najnowszej wersji. Przecież to są 3 pliki do podmiany. 1
leven 555 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca FSR4 wygląda coraz lepiej, ale szkoda, że nie jest wspierane przez wcześniejsze serie kart.
sideband 1 785 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca To będzie decyzja AMD czy dostosują nowe FSR do starszych generacji. Na razie to sami nie wiedzą co chcą twierdzą co innego w zależności jak wiatr zawieje W przypadku NV to byłoby bankowo, że nie będzie wsparcia dla poprzedniej generacji jeżeli są zmiany w sprzęcie, ale AMD to jest pewna szansa.
leven 555 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Wklepią odpowiednie algorytmy, namieszają ludziom w głowach, wydoją kasę i się zobaczy EDIT: a kto wiedział mający np. serię 2xxx lub 3xxx, że zieloni, którzy od zawsze robili problemy z nowymi ficzerami, że od tak dadzą wsparcie dla starszych generacji kart ? Przecież pisane było, że sterowniki nvidii nie wspierają starszych generacji kart, tylko AMD to robi Kur.a robią z nami co chcą... aaa w ich mam. Edytowane 7 Marca przez leven
Sheenek 330 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 5 godzin temu, sideband napisał(a): To będzie decyzja AMD czy dostosują nowe FSR do starszych generacji. Na razie to sami nie wiedzą co chcą twierdzą co innego w zależności jak wiatr zawieje W przypadku NV to byłoby bankowo, że nie będzie wsparcia dla poprzedniej generacji jeżeli są zmiany w sprzęcie, ale AMD to jest pewna szansa. Tutaj tez nie bedzie, napisali ze jest ekskluzywne dla sprzetowej akceleracji z RDNA 4.
sideband 1 785 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Enables RDNA 3 GPUs to accelerate “FSR 4 Lite” model with their support for INT8 acceleration
maxmaster027 893 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca FSR 4.0 jest troche lepsze od DLSS 3.0 ale zauwazalnie słabsze od DLSS 4.0. Jednakże DLSS 4.0 pokazuje pazurki w trybie performance. Tam jest najwieksza roznica. Samo DLAA jest nieco za bardzo szczegolowe, TAA wyglada bardziej naturalnie
cichy45 607 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Entuzjaści znowu wyprzedzają korporacje. Lossless Scaling z nowymi ulepszeniami. 1 1
Phoenix. 4 734 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Nadal to gówno do kwadratu więc nie ma się czym podniecać. 🤣 1
galakty 3 356 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 12 godzin temu, cichy45 napisał(a): Entuzjaści znowu wyprzedzają korporacje. Lossless Scaling z nowymi ulepszeniami. Chyba w generowaniu artefaktów i input laga Znaczy super że LS istnieje, ale nie róbmy z tego nie wiadomo czego.
maxmaster027 893 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) 14 godzin temu, cichy45 napisał(a): Entuzjaści znowu wyprzedzają korporacje. Lossless Scaling z nowymi ulepszeniami. Do jakis wolnych gierek, typu heroes, albo Cities skyline, lub starszych tyt jak GTA IV gdzie nie bylo mozliwosci wiecej jak 60fps to ok. W reszcie to lepszy DLSS albo FSR FG Edytowane 9 Marca przez maxmaster027
Ryszawy 403 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Tylko, że LS to nie jest żadna konkurencja dla DLSS czy FSR. To tylko alternatywa w grach, które po prostu nie mają tych funkcji zaimplementowanych. LS ma przyzwoity upscaling i przyzwoity FG, i kilka unikatowych funkcji. Na Steam charts stabilne 10K użytkowników, więc raczej się przydaje. 1
cichy45 607 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Dzisiaj sprawdziłem ten adaptacyjny FG i muszę powiedzieć że działa naprawdę elegancko. Nie chodzi mi tutaj o samą jakość obrazu bo to każdy sobie sam przetestuje jeśli jest chętny, tylko fakt że na prawdę sobie elegancko radzi z fluktuacją FPS w trakcie grania.
dawidoxx 976 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Pobawiłem się troche tym MFGx4 na 5080 i szału nie ma żadnego, bardziej płynne i responsywne od tych 300 klatek jest już 90 natywnych Nawet kiedy odpaliłem MFG z bazowych 140 fps i tak czuć te opóźnienie, więc nie wiem jak niektórzy nie odczuwają róznicy.. Edytowane 10 Marca przez dawidoxx
samsung70 210 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca W dniu 8.03.2025 o 22:26, Phoenix. napisał(a): Nadal to gówno do kwadratu więc nie ma się czym podniecać. 🤣 zalezy jak na to patrzec, w Cities Skylines robi robote
Rekomendowane odpowiedzi