Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, sideband napisał(a):

W większości gier od razu widać to wyostrzenie tylko nie wiem po co :hihot:

Przecież to wygląda jak kupa ;) Muszą to poprawić ten chce robić sobie kupę na ekranie to niech się bawi paskiem od ostrości.

Ostra kupa :E 

To tak jak w starym żarcie, dlaczego mieszkańcy Wąchocka smarują TV musztardą? Żeby mieć ostry obraz! 

• Haha 3
Opublikowano
36 minut temu, sideband napisał(a):

W większości gier od razu widać to wyostrzenie tylko nie wiem po co :hihot:

Przecież to wygląda jak kupa ;) Muszą to poprawić ten chce robić sobie kupę na ekranie to niech się bawi paskiem od ostrości.

W sumie to zależy jaka gra.

Niektórym to wyostrzenie na dobre wychodzi.

Co jest dziwne ze to pisze bo ja ogólnie jestem przeciwnikiem agresywnego wyostrzania. ;D

Opublikowano
15 minut temu, galakty napisał(a):

Ostra kupa :E 

To tak jak w starym żarcie, dlaczego mieszkańcy Wąchocka smarują TV musztardą? Żeby mieć ostry obraz! 

Gorzej jak ktoś zje ostre papryczki :E

11 minut temu, j4z napisał(a):

To tę ostrość dlss bierzecie na zero? Ja zawsse zostawiam, jak jest w grze, że nie w każdej jest na zero. 

Od momentu kiedy wleciał transformer to najlepiej trzymać na zero. Chyba, że ktoś lubi ostrą kupę :E

14 minut temu, Kadajo napisał(a):

W sumie to zależy jaka gra.

Niektórym to wyostrzenie na dobre wychodzi.

Co jest dziwne ze to pisze bo ja ogólnie jestem przeciwnikiem agresywnego wyostrzania. ;D

Jeżeli TAA lub inne metody wprowadzały też mydło to ciężko żeby nie było mydła już pomijam idiotyczny post procesing, który też potrafi pięknie popsuć obraz, ale niektórzy tak lubią :E

Polecam każdemu podziałać dłużej z DLAA(nawet na presecie K), a później przeskoczyć nawet na Quality. Niektórzy twierdzą, że nowszy transformer w trybie performance generuje super obraz i jest blisko natywnej. Jak to czytam to mam wrażenie, że niektórzy mają denka od butelki na nosie ;)