Kadajo 10 373 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Ciekawe, że Smooth Motion tak dobrze działa. To teoretycznie pokazuje ze Loosles Scaling tez moze kiedys dosc do tego poziomu.
sideband 3 243 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Działanie SM jest dość zależne od samego dociążenia GPU. Jak Lossless działa podobnie to i tak z dokładanie drugiej karty to głupota.
galakty 5 330 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 8 godzin temu, Kadajo napisał(a): Ciekawe, że Smooth Motion tak dobrze działa. NV ma jednak wiedzę i zasoby, a Losless to robi chyba jedna osoba? I tak fajnie że takie coś powstało, bo ludzie na SteamOS mogą używać i grać komfortowo.
Kadajo 10 373 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia https://videocardz.com/newz/dlss-swapper-adds-dlss-4-5-ray-reconstruction-files-preset-f-can-be-enabled-manually
Ryszawy 841 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Dobra, podmieniłem w Crimson Desert, 310.7.128, RR preset F. Jest nieźle.
sideband 3 243 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 25-tego wlecą oficjalnie biblioteki i stery także nie ma co kombinować
Ryszawy 841 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 5 minut roboty a nie dwa dni czekania A z tymi nowymi sterami od zielonych to ostatnio trochę loteria... Edytowane 23 Sierpnia przez Ryszawy
sideband 3 243 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Pewnie wlecą nowe biblioteki tak czy inaczej od NV nawet na starszych sterach będzie wszystko działać bez kombinowania. Podejrzewam, że będą to nowsze biblioteki. 1
Ryszawy 841 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) Coś tam mi mignęło, że to nowe RR można dostosować do konkretnej gry, więc i tak wypadałoby czekać na oficjalną implementację pod dany tytuł. Edytowane 23 Sierpnia przez Ryszawy
Ryszawy 841 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) W CP2077 też ładnie, właściwie nie ma już tego efektu "pływania" próbek. Edytowane 23 Sierpnia przez Ryszawy
Ryszawy 841 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Nie moje, z Reddit, porównanie w Crimson Desert, stare RR (góra), kontra nowe (dół). Ja tam co prawda nie pamiętam aż takiego mydła, jeżeli spojrzymy na detale na ścianie po prawej stronie, ale może to od rozdzielczości zależy. Edytowane 24 Sierpnia przez Ryszawy 1
Kadajo 10 373 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia W sumie ja największą różnicę jaka widzę to w ostrości obrazu. Ale tez nie nie wszędzie. W Cp2077 jest wyraźnie lepiej.
sideband 3 243 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Biblioteki są nowsze końcówka 129 czyli realnie są lepsze to nie wiem Wystarczy odpalić jakakolwiek grę z DLSS i ściągnie nowe biblioteki
Kadajo 10 373 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Hmm, dostpene sa tylko 128 https://www.techpowerup.com/download/?q=nvidia dlss dll https://www.techpowerup.com/review/nvidia-dlss-4-5-ray-reconstruction/
RTX4090 367 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia w sterowniku poprzez APP Nvidia zaciągnęły się.129
sideband 3 243 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Tego nie zaciąga App tylko poprzez NGX, który jest składowa sterownika łączy się z serwerem NV i je pobiera. Oczywiście pozostałe biblioteki streamline też zaktualizowało.
Kadajo 10 373 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Gdzie są te pliki DLL zlokalizowane po pobraniu ? Trochę grzebałem, ale ich nie znalazłem …
musichunter1x 1 666 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Trochę śmieszne, że w 4K DLSS P rtx5070ti nie trzyma 50fps z PT, a RE9 jest bardziej drewniany projektowo niż staruchy na MT Framework, gdzie szczytem silnika był Monster Hunter World..., który znowu jest lepszy od Wilds. Czyli z PT dalej lepiej czekać na rtx6xxx, bo dla takich gier nie warto płacić ponad półkę xx70... Tani plus że 720P z DLSS nie wygląda okropnie, więc w 1440p jeszcze da radę coś ugrać, ale znowu - po co? Niech jakieś sensowne gry powstaną z PT, a nie tylko odgrzewane kotlety - CP2077, W3 lub zastoje projektowe - RE9, SW:Outlaws, gdzie innowacją jest niszczenie szkła pod wrogami lub bieda skradanie. Eh, gdyby Crimson Desert nie był przerośniętym demem silnika to liczyłbym go. Nad Doomem można dyskutować, ale kupię go dopiero za grosze, przez to jak potraktowano twórcę muzyki Eternala, jeśli w ogóle, bo przekombinowali serię. Niech Capcom zrobi reboot Lost Planet na PS6. Tam PT byłoby całkiem fajne z tym całym śniegiem, rdzeniami wrogów, destrukcją itd. Edytowane 25 Sierpnia przez musichunter1x
sideband 3 243 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Gdzie są te pliki DLL zlokalizowane po pobraniu ? Trochę grzebałem, ale ich nie znalazłem … Znajdź folder NGX na dysku systemowym tam znajdziesz wszystko łącznie z listą plików. 1
Rekomendowane odpowiedzi