Kanzu 542 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Akurat RHI po to został stworzony jakoś w marcu, żeby zebrać na tamten moment w jednym miejscu Reshade i RenoDX a nie szukać po necie wszystkiego oddzielnie. Od wtedy go używam i rozwinął się na tyle, że zrobił się z tego mały ekosystem ze zbiorem wszystkich aktualnie pojawiających się rzeczy odpalanych przez Reshade. Teraz to taki menadżer. Ludzie sami sobie robią pod górę instalując po 5 różnych apek 2 1
JeRRyF3D 2 308 Opublikowano Sobota o 09:37 Opublikowano Sobota o 09:37 11 godzin temu, misieq napisał(a): z tego ktoś korzystał? https://github.com/NODIX-TECH/DLSS-5-MANAGER Wykrzaczył mi wszystko z DLSS5. - 25 fps.
DżonyBi 2 295 Opublikowano Sobota o 09:47 Opublikowano Sobota o 09:47 Wlacz MFGx6 i bedziesz mial ponad 100 👍
Reddzik 4 189 Opublikowano Sobota o 10:12 Opublikowano Sobota o 10:12 Widzę, że wydali streamline 2.14 coś to szybko zmieniają te cyferki. Nie wiem jak z kompatybilnością tego. Pewnie trzeba nowszą wersję moda na MFG. 1
Kadajo 10 373 Opublikowano Sobota o 10:16 Opublikowano Sobota o 10:16 U mnie wymuszenie z Nv app "rekomendacji" w ustawieniach wywala wszystkie mody. 1
jankooo 404 Opublikowano Sobota o 11:47 Opublikowano Sobota o 11:47 Gothic Remake z DLSS5 RenoDX profil natural Ustawienia wysokie FGx2 Ustawienia wysokie MFGx3 DLSS5 Lekko inny kadr bo najnowsza wesja RenoDX wymusza restart gry po wyłączeniu DLSS5, ale różnica jest duża na korzyść nowszego upscalera. Ustawienia wysokie FGx2 Ustawienia wysokie FGx2 DLSS5 Przygoda skończona ale aż ma się ochotę zagrać od nowa patrząc jak to wygląda
leven 998 Opublikowano Sobota o 12:24 Opublikowano Sobota o 12:24 2 godziny temu, Reddzik napisał(a): Widzę, że wydali streamline 2.14 coś to szybko zmieniają te cyferki. Nie wiem jak z kompatybilnością tego. Pewnie trzeba nowszą wersję moda na MFG. Streamline 2.14 jest w sterowniku, czy trzeba go pobrać i gdzieś wstrzyknąć ?
some1 732 Opublikowano Sobota o 12:44 Opublikowano Sobota o 12:44 Trochę pograłem z DLSS5. W Forzie Horizon 6 wyłączyłem po kilku wyścigach. Wzmacnia w ruchu artefakty tworzone przez FG (albo dokłada swoje), a obraz nie jest do końca stabilny. Przejeżdżając szybko przez zakręty albo sekcje gdzie na zmianę jest cień i słońce widać, że kolory i oświetlenie zmieniają się w zależności od tego co aktualnie jest w scenie i jak model to sobie zinterpretuje. No i gra jest za szybka, żeby docenić subtelne poprawki w grafice. Za to przechodzę teraz Deliver us Mars i tutaj DLSS5 jest jak znalazł. Gierka AA z obsługą DLSS, FG, RT, ale słabymi modelami postaci i takim sobie oświetleniem. Powolna przygodówka, więc mogę sobie włączyć FGx3 zamiast x2 i nie robi mi to różnicy. A wizualnie poprawa jest duża, jakbym grał w coś o znacznie wyższym budżecie. Widzę duży potencjał w poprawianiu starszych i niedofinansowanych gier 3
Reddzik 4 189 Opublikowano Sobota o 12:47 Opublikowano Sobota o 12:47 21 minut temu, leven napisał(a): Streamline 2.14 jest w sterowniku, czy trzeba go pobrać i gdzieś wstrzyknąć ? Tak powinno być w sterowniku, ale możesz dodać ręcznie albo jeśli używasz RHI- ReShade HDR Installer. Ja tego nie używam, zostaję przy 2.13 bo dla 2.14 być może potrzeba kolejnych fixów do modów na MFG. 1
leven 998 Opublikowano Sobota o 13:14 Opublikowano Sobota o 13:14 (edytowane) Jak jest w sterowniku, to nie grzebie. Dzięki EDIT: Znaczy, że do DLSS5 NR można stosować osobną kartę ? https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=dlss+5+tylko+dla+rtx+5xxx+%3F#fpstate=ive&vld=cid:86c3debe,vid:Ug6tOBUgPzs,st:0 Edytowane Sobota o 13:50 przez leven
leven 998 Opublikowano Sobota o 14:23 Opublikowano Sobota o 14:23 (edytowane) Swaper5 DLSS 2.2.1: https://github.com/rakanki911/DLSS5-Swapper/releases/tag/v2.2.1 EDIT: Borderlands 3 Wczoraj o tym pisałem. https://i.postimg.cc/s2mks3Lb/12.jpg Edytowane Sobota o 14:38 przez leven
jankooo 404 Opublikowano Sobota o 14:47 Opublikowano Sobota o 14:47 1 godzinę temu, some1 napisał(a): W Forzie Horizon 6 wyłączyłem po kilku wyścigach. Wzmacnia w ruchu artefakty tworzone przez FG (albo dokłada swoje), a obraz nie jest do końca stabilny. To ja tak miałem w "Clair Obscur". Pomimo włączonej synchronizacji obrazu miałem jakby tearing a mfg potęguje to zjawisko
leven 998 Opublikowano Sobota o 15:03 Opublikowano Sobota o 15:03 DLSS5 OFF: DLSS5 ON: Gdzie są moje FPS-Y ?
musichunter1x 1 665 Opublikowano Sobota o 15:15 Opublikowano Sobota o 15:15 (edytowane) Digital Froundry będzie miało kolejny pretekst, aby nagrać jeszcze jeden film o Arkhma Knight Na moje oko z DLSS5 bywa gorzej, bo klimat trochę traci. Na pewno nie warte osiągnięcia wydajności podobnej do gtx1660ti w 1440p, ale jest na zablokowanych 90fps, więc nie jestem pewien ile mocy zostało karcie. Edit. Oh, potem dodał nakładkę i GPU leci pod 100% Edytowane Sobota o 15:17 przez musichunter1x
aureumchaos 759 Opublikowano Sobota o 15:17 Opublikowano Sobota o 15:17 moje proby z DLSS5 i TPT resonance... Dla mnie technologia przyszlosci... az ciezko grac bez tego chociaz klatki spadly do 60 z 120... 3
musichunter1x 1 665 Opublikowano Sobota o 15:29 Opublikowano Sobota o 15:29 (edytowane) 42 minuty temu, aureumchaos napisał(a): moje proby z DLSS5 i TPT resonance... Dla mnie technologia przyszlosci... az ciezko grac bez tego chociaz klatki spadly do 60 z 120... Przypominam tylko, że wystarczy zainwestować w stworzenie BRDF pod swoje postacie i materiały, aby osiągnąć niemalże wierną kopię prawdziwego człowieka... Nie potrzeba do tego DLSS 5 i NR... Na dodatek praktycznie nie ma istotnego wpływu na wydajność... Temat olany przez studia i korporacje, może nawet na palcach 1 ręki policzymy gry z tej generacji które próbowały coś sensownie ustawić... W tym jest Gran Turismo. Edytowane Sobota o 16:00 przez musichunter1x 3 2
aureumchaos 759 Opublikowano Sobota o 17:12 Opublikowano Sobota o 17:12 Gramy tym co mamy, jak tylko pojawi się BRDF swapper to przetestuję 2
leven 998 Opublikowano Sobota o 17:16 Opublikowano Sobota o 17:16 1 minutę temu, aureumchaos napisał(a): Tak, już zrobią lepsze odbicia Ale tak, to dopiero początek.
Kanzu 542 Opublikowano Sobota o 17:31 Opublikowano Sobota o 17:31 2 godziny temu, aureumchaos napisał(a): Kominiarza z chłopa zrobiłeś 2
samsung70 493 Opublikowano Sobota o 17:32 Opublikowano Sobota o 17:32 hej, pdrzuci ktos te 3 pliki, nie mam discorda, a githuba jeszcze nie ogarniam Cytat renodx-dlss5.addon64 nvngx_dlssnr.dll nvngx_dlss.dll dziekuę
samsung70 493 Opublikowano Sobota o 17:40 Opublikowano Sobota o 17:40 która strona mistrzu, bo otwiera mi tylko pierwszą...
leven 998 Opublikowano Sobota o 17:44 Opublikowano Sobota o 17:44 9 minut temu, samsung70 napisał(a): hej, pdrzuci ktos te 3 pliki, nie mam discorda, a githuba jeszcze nie ogarniam dziekuę Pliki o których piszesz wykona apka DLSS5 Swaper. https://github.com/rakanki911/DLSS5-Swapper/releases/tag/v2.2.1
tomcug 4 076 Opublikowano Sobota o 17:45 Opublikowano Sobota o 17:45 4 minuty temu, samsung70 napisał(a): która strona mistrzu, bo otwiera mi tylko pierwszą... Musisz kliknąć w odpowiednią część okienka.
samsung70 493 Opublikowano Sobota o 17:50 Opublikowano Sobota o 17:50 już ogarnięte, ale dziekuje, sorry ja jak zawsze w gorącej wodzie. 1
Rekomendowane odpowiedzi