azgan 1 373 Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia W dniu 5.04.2026 o 14:39, Kadajo napisał(a): No jak półżartem to spoko, no ale tutaj na tej miniaturce to nie ma co porównywać jakości, bo jej tam po prostu nie ma. Natomiast jeśli spadek jakości tekstur przy tak wysokiej kompresji jest marginalny to jest to mega dobra wiadomość praktycznie dla każdej karty graficznej która będzie to obsługiwała. Z jednej strony będzie można podnieść jakość tekstur z drugiej niskiej jakości będą wyglądały nadal bardzo dobrze a będą zajmowały ułamek swojej pierwotnej pojemności. https://ithardware.pl/aktualnosci/nie_tylko_nvidia_intel_rowniez_chwali_sie_imponujaca_technika_kompresji_ogromne_oszczednosci_vram-49951.html
Above 15 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 2 godziny temu, azgan napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/nie_tylko_nvidia_intel_rowniez_chwali_sie_imponujaca_technika_kompresji_ogromne_oszczednosci_vram-49951.html Brawo intel, trzymam za Nich mocno kciuki. AMD leci trochę w kulki i dalej nie mają swojego MFG. NVIDIA sie ceni, a intel daje sporo technologii za jeszcze całkiem rozsądną cene. Jakby jeszcze ogarnęli nowszą wersję XESS tak aby mogła konkurować z FSR 4.1 to będzie piękna rywalizacja.
VRman 3 320 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia AMD nie ma MFG? A kogo to interesuje, jak Nvidiowe FG jest słabe, a AMDowe FG jest bezużyteczną katastrofą.
azgan 1 373 Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): czekolada 😉🤭 4
Phoenix. 6 093 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 5 godzin temu, Above napisał(a): Jakby jeszcze ogarnęli nowszą Jakby ogarneli implementacje w grach to by bylo spoko, a tak ....
Above 15 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Jakby ogarneli implementacje w grach to by bylo spoko, a tak .... Zgadzam sie, nadal brakuje XESS w wielu tytułach. Można też w teorii zagrać na FSR tam gdzie XESS brakuje ale to dużo gorsze doznanie. Co do MFG osobiście mogę grać na max x2, wszystko powyżej jest dla mnie nieakceptowalne. Ale minimalny fps żeby to mialo sens musi bazowo mieć około 70.
azgan 1 373 Opublikowano Czwartek o 13:26 Autor Opublikowano Czwartek o 13:26 https://www.gry-online.pl/newsroom/gracze-nie-chca-korzystac-z-technologii-dlss-5-firmy-nvidia-71-mo/z63097c
Dudzio 11 Opublikowano Piątek o 09:43 Opublikowano Piątek o 09:43 Podpowiedzcie nowicjuszowi w temacie tych wszystkich upłynniaczy - do tej pory nie brakowało mi mocy w PC, ale zmieniłem monitor na 1440p 120Hz i zauważyłem, że wydajność nie jest już nieograniczona Jeżeli chciałbym zwiększyć FPS powiedzmy z 90 do 120, to powinienem zmienić DLAA na DLSS Q, czy raczej włączyć Frame Generation x2? Które z nich daje mniejsze artefakty?
j4z 1 432 Opublikowano Piątek o 09:48 Opublikowano Piątek o 09:48 Dlss q jest bardzo ładne. Oczywiście najpierw Dlls q sprawdź.
WJ_PR 8 Opublikowano Piątek o 10:15 Opublikowano Piątek o 10:15 25 minut temu, j4z napisał(a): Dlss q jest bardzo ładne. Oczywiście najpierw Dlls q sprawdź. A jak jest ray reconstruction i ray tracing załączony to może być lepszy efekt z RR ale na starszym dlss? Pytam bo nie ufam swoim oczom
Phoenix. 6 093 Opublikowano Piątek o 10:34 Opublikowano Piątek o 10:34 RR zawsze poprawia jakość ale jest w modelu Transformer v1 póki co więc nie skorzystasz z dlss4.5 preset M/L jednocześnie z RR. Tylko preset K z DLSS 4.0 ale to w zupełności wystarczy
Kriso 7 Opublikowano Sobota o 10:37 Opublikowano Sobota o 10:37 Nie bardzo rozumiem, te presety, mam dwa pytania: 1. chciałbym ustawić w grze DLAA oraz Dlss 4.5 2. Dlss jakość i dlss 4.5 jak to ustawić w Nvidia App? 1
azgan 1 373 Opublikowano Sobota o 13:59 Autor Opublikowano Sobota o 13:59 https://www.eurogamer.pl/pierwsze-studio-odcina-sie-od-dlss-5-wizja-artystow-na-pierwszym-miejscu
cyborg 25 Opublikowano Poniedziałek o 18:20 Opublikowano Poniedziałek o 18:20 powiem szczerze że jak gram natywnie na Xe z ultra jakość plus to jest lepiej niż natywnie plus wiecej fpsów
Rekomendowane odpowiedzi