Send1N 4 191 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Possum https://www.filmweb.pl/film/Possum-2018-813196 może wydawać się dla większości nudny ale klimat tego filmu miażdży mi się na tyle spodobał że oglądnąłem dwa razy, nietrzezwy i trzezwy Edytowane 6 Lutego przez Send1N 1 1
chrumcio 69 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Ultramarines Warhammer 40k... animacja może trochę odstraszyć, ale w dniu premiery też jakoś wyjątkowego efektu WOW nie robiła. Mimo to po tylu latach dobrze i przyjemnie przypominało mi się ten film animowany
Send1N 4 191 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego W dniu 26.01.2025 o 13:25, Klakier1984 napisał(a): Nowego Nosfarstu ktoś już widział? Warto? Reżyser odbił się po "Wikingu"? Dzisiaj obejżałem (wstawka 4K z normalnymi napisami bez ai) daje 6/10 szału nie ma, surowy mroczny klimat - to lubie, niestety za szybko się kończy... film oryginalnie w formacie 4:3 co też mnie zaskoczyło, od ligi sprawiedliwości zacka snydera nie spotkałem sie z takim formatem, jednak to nie dla mnie i szybko zmieniłem w playerze na panoramiczny 1
miro 712 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego no nie ma szału z tym Nosferatu, napompowana banka.. dla mnie niedościgniony jest Dracula Copolli, oglądałem milion razy, tam Gary Oldman robi .. Wyszedł wczoraj Heretic w normalnymi napisami i lektorem, do obadania 1 1
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego As Bestas (2022) https://www.filmweb.pl/film/Bestie-2022-10013518 1 1
ghostdog 906 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Nocturne (2020) 5,5/10 Trochę zmarnowano potencjał tego filmu. Mogli pójść bardziej w diabelski klimat, dodać trochę więcej elementów horroru i paranoi. Sydney Sweeney całkiem dobrze wypadła.
GordonLameman 8 476 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Mogę polecić Kotkę na Gorącym Blaszanym Dachu —> https://www.filmweb.pl/film/Kotka+na+gorącym%2C+blaszanym+dachu-1958-6857 dla mnie solidne 8,0. bawilem się wyśmienicie Dziś jeszcze obejrzę coś starszego - Filadelfijską Opowieść z 1940
Send1N 4 191 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Z murzynem nie wyjdzie już tak samo jak z Evansem poprzednie filmy o kapitanie były bardzo dobre
Katystopej 988 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Właśnie obejrzałem Borderlands na Amazonie, świetny film na odmóżdżenie, akcja non stop, fajna ścieżka dźwiękowa, dobrze się to ogląda. 3
Katystopej 988 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Czemu miałbym pisać nie na serio? Film wchodzi przyjemnie, bez nudy. kolejny wciągnięty Greenbook, porządne kino, pozycja obowiązkowa wśród filmów z ostatnich 10 lat. 1
miro 712 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego to ty chyba inny film oglądałeś niż wszyscy, bo pełno o nim w temacie " nie polecane " tu jak widać też nie ma nikogo kto by to zdzierźył gniot dziesięciolecia , średnia 4.3 na fmw, 4.6 na imdb, 50% RT , ja dałem 3 oczywiście każdemu podoba się co innego, ale jesteś pierwszą osobą która o tym filmie pisze pozytywy. źle by było jakby się wszystko wszystkim to samo podobało oczywiście za to green book klasa, ze skrajności w skrajność 2
Send1N 4 191 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Greenbook - klasa to jest aż niepojęte że ktoś docenia greenbooka a za razem ten gniot borderlands 1 1 1
Katystopej 988 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Gust jest jak dupa, a opiniami na imdb, rt czy filmwebie się nie kieruje od dawna, bo w więszkości te oceny są o kant dupy potłuc. Wczoraj wleciał Wąwóz na apple tv, mieszane uczucia mam, obejrzeć i zapomnieć. 1
miro 712 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 11 godzin temu, Katystopej napisał(a): opiniami na imdb, rt czy filmwebie się nie kieruje od dawna, bo w więszkości te oceny są o kant dupy potłuc. tu nie chodzi o to żeby się kierować przed obejrzeniem, wyznaję taką samą zasadę, nie słucham co mówią inni, muszę sam sprawdzić, ale po obejrzeniu znanego " dzieła " zawsze patrzę czy to się pokrywa z moją opinią. dlatego pisałem o tym przy borderlands, kilkadziesiąt tys ludzi to jednak nie wykupione głosy, bez jaj... ale tak jak piszesz ty, jak i ja, każdemu podoba się co innego, każdy może wyrazić swoją opinię. Tobie podoba się borderlands, ja znowu prwie bezkrytycznie podchodzę po wszelkich tanich produkcji typu last kumite czy wszystko ze Scottem Adkinsem, Tonym Jaa, Iko Uwaisem itd, choćby film był zrobiony za 500$ filmweb to drugi największy portal na świecie po imdb, jednak jakieś odzwierciedlenie ma, o ile oczywiście mowa o nastu albo -dziesięciu tysiacach głosów, a nie klikudziesięciu czy kilkuset.. na imdb często wysoka średnia bierze się z małej ilości głosów, gdzie film z Egiptu ma 9.1 tyle że zagłosowało na niego 27 osób.. a na naszym filmwebie znowu masowo głosują trolle, wykupione głosy, szczególnie polskie nowinki wchodzące do kin i produkcje śmietnika netflixa. tyle że to tylko pierwsze 2tyg, potem ludzie ocenę rzeczywistą " prostują " . Ale przez te pierwsze 2 najwazniejsze tyg w kinach film i tak swoje zarobi bo gro ludzi kieruje się opiniami innych, bilety do listy do m się sprzedały 1
raul_ole 155 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Bardzo podobał mi się nosferatu - klimat, praca kamery, zdjęcia. The order świetny film polecam. Longlegs całkiem ok w klimacie Alan wake Planuje obejrzeć jeszcze wiedźmę eggersa I brutaliste Edytowane 23 Lutego przez raul_ole 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Nosferatu. Dzwięk tu robi mega robotę Edytowane 23 Lutego przez ODIN85 1
poszukiwaczGPU 90 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego W dniu 15.02.2025 o 19:13, GordonLameman napisał(a): Dziś jeszcze obejrzę coś starszego - Filadelfijską Opowieść z 1940 Z opowieści warto jeszcze Tokijską Opowieść z 1953 W dniu 17.02.2025 o 07:47, miro napisał(a): filmweb to drugi największy portal na świecie po imdb, jednak jakieś odzwierciedlenie ma, o ile oczywiście mowa o nastu albo -dziesięciu tysiacach głosów, a nie klikudziesięciu czy kilkuset.. na imdb często wysoka średnia bierze się z małej ilości głosów, gdzie film z Egiptu ma 9.1 tyle że zagłosowało na niego 27 osób.. Pod względem tylko oceniających, iMDB jest w odwrocie. Letterboxd jest wielokrotnie większy (dla nowszych filmów). 1
miro 712 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 10 godzin temu, raul_ole napisał(a): I brutaliste o tak, tylko albo kino albo jak ktoś dobrze zna język, bo customowych napisów raczej sie nie doczekamy, a aI to szkoda gadać... a na oficjalne przyjdzie jeszcze sporo poczekać 1 godzinę temu, poszukiwaczGPU napisał(a): Letterboxd jest wielokrotnie większy (dla nowszych filmów). nie mogę się jakoś osobiście przekonać do tego serwisu, a czy wielokrotnie, hmm imdb to beton, tak samo jak filmweb, przydałaby mu się konkretna konkurencja a oglądaliście Anorę ? historyjkę o kurxwce co poznałą księcia z bajki, syna ruskiego ologarchy, dobrze się to ogląda, ale że do oskarów ? tak samo jak substancja, coż.. cała Akademia Dzisiaj przymierzam się do Konklawe
poszukiwaczGPU 90 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego @miro Ja się przekonałem do Letterboxd. Zresztą jestem wszędzie - w sumie na 9-ciu serwisach o filmach Taki np. nowiutki Kapitan Ameryka na iMDB ma 50k ocen, a na Letterboxd 270k - to ponad 5x więcej, a z czasem te różnice będą się tylko pogłębiać. Co do Anory jeszcze nie widziałem, ale o te tematy Sean Baker zahaczał już w The Florida Project. 1
raul_ole 155 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Wiedźma z 2015 mną pozamiatała. Ciężko powiedzieć co czułem oglądając go w nocy na słuchawkach. Niepokój jest porażający, psychoza. Co może być straszne w filmie o czarownicy mówiłem... Myślałem że się zesr....AM. Jeszcze ten kozioł i wilki mi się śniły tej nocy. Polecam Edytowane 24 Lutego przez raul_ole 1 2
Rekomendowane odpowiedzi