Send1N 4 172 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Co ty za duże lęki mam w życiu żeby walnąć horror samemu w nocy trzeźwy, są ludzie co potrafią dodatkowo odpalić tego typu film nocą na słuchawkach a to to już dopiero jest hardcore na głośnikach jest o wiele mniejsze zło 1
ghostdog 905 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Bring Her Back (2025) 7,5/10 Kolejny horror z logiem A24. Całkiem dobre kino, przez cały seans czuć niepokój. Dobrze zagrany (szczególnie Sally Hawkins), a realizacja na niezłym poziomie. 1 1 1
Vulc 2 191 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Weapons (Zniknięcia) 2025. Dla odmiany w kinie, bo było blisko. Całkiem niezły horror z równie dobrą obsadą. Gdyby nie marnej jakości, kompletnie niepotrzebne screamery (bodajże dwa), jest tutaj wszystko co potrzeba - napięcie, akcja z perspektywy kilku postaci, intryga. 2 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Również mi się podobało. Ciekawa koncepcja. 1
Stjepan 2 377 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Superman 2025, trochę taki powrót do czasów Supermana 1978 z Christopher Reeve i legendarnym Luthorem granym przez Gene Hackmana, mi się nawet podobał, są czerwone gacie, jest kryjówka z kryształów, obraz zupełnie inny niż Man of Steel którego bardzo lubię, film na podstawie klasycznych komiksów o Supermanie, Man of Steel to jest inna wizja, była rozrywka i czerwone majty. 6.5/10. 1
Send1N 4 172 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Obejrzałem tego nowego Superk'a do tych z Cavil'em się nie umywa ale na pewno jest lepszy niż superman 2006 do którego ktoś chwile temu tu go porównywał 1
bourne2008 1 206 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Światu dobrze by zrobił odpoczynek od kina superbohaterskiego. Tak z 5 lat. Edytowane 13 Września przez bourne2008 2 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września I się skończy jak z Asasinem. Wrócą i dalej średniawka.
Lypton 953 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września W dniu 12.09.2025 o 14:29, Vulc napisał(a): Gdyby nie marnej jakości, kompletnie niepotrzebne screamery (...) Poszedłbym dalej, obie sceny budujące wstęp do tych jumpscare'ów, uważam za kompletnie niepotrzebne. "It was only a dream" to najgorsza klisza w kinie szeroko pojętej grozy i nie tylko. Nie, nie jest to spoiler, luzik.
ghostdog 905 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Books of Blood (2020) 6/10 Oglądam większość horrorów ale ten tytuł przegapiłem. Mamy tutaj 3 historie, które łączą się w całość. Trochę jak krótkie historie Opowieści z Krypty. Całkiem nieźle zrealizowany. Same historie też są ciekawe, choć trochę chaotyczne. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 2 godziny temu, Lypton napisał(a): Poszedłbym dalej, obie sceny budujące wstęp do tych jumpscare'ów, uważam za kompletnie niepotrzebne. "It was only a dream" to najgorsza klisza w kinie szeroko pojętej grozy i nie tylko. Fakt, motyw okrutnie oklepany, nie tylko w tym gatunku. Na szczęście reszta trzymała poziom. Teraz chcemy obejrzeć Hereditary - opinie różne, ale ponoć daje ostatecznie radę.
ghostdog 905 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Hereditary to bardzo dobre kino grozy. Jak to bywa z A24 nie każdemu takie filmy będą pasowały. Film jest dość specyficzny, czuć niepokój jak się go ogląda. Kilka scena zapada w pamięć. 1 1
wallec 805 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Weapons, jeszcze nie skończyłem ale grubo psychiczny film. Polecam 1 1
Lypton 953 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Godzinę temu, ghostdog napisał(a): Hereditary to bardzo dobre kino grozy. Jak to bywa z A24 nie każdemu takie filmy będą pasowały. Film jest dość specyficzny, czuć niepokój jak się go ogląda. Kilka scena zapada w pamięć. Byłem w kinie. Mi się bardzo podobał, ale część sali kinowej przez niemal cały finałowy akt miała bekę. 1
Send1N 4 172 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września @Vulc Dziedzictwo. Hereditary - jeden z lepszych i nie głupich horrorów jakie oglądałem więc śmiało mogę polecić! człowiek cały czas czuje napięcie i grozę + ten ponury i ciężki klimat Weapons (2025) oglądaliśmy wczoraj z kumplem przy szklaneczce czytając wcześniej dobre opinie tutaj na forum nie zawiodłem się 7/10, od samego początku ogląda się z ogromną ciekawością co jest przyczyna tych wydarzeń, ciekawy pomysł, momentami nawet dość dobrze potrafił wystraszyć chociaż nie jest to typowy horror i w tym przypadku to wcale nie jest minus. 2
Oldman 465 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września ja niestety jestem w mniejszosci i nie podzielam pozytywnych opinii co do Weapons 3
ghostdog 905 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września 15 godzin temu, Lypton napisał(a): Byłem w kinie. Mi się bardzo podobał, ale część sali kinowej przez niemal cały finałowy akt miała bekę. Jak coś wychodzi poza standardowe ramy to ludzie tego nie rozumieją. Pewnie myśleli, że to typowy horror. Niektórym ciężko jest odejść od schematów. Jak horror to ma być krew, jatka i najlepiej co chwilę jakieś jumpscary. 1
wallec 805 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września 3 godziny temu, Oldman napisał(a): ja niestety jestem w mniejszosci i nie podzielam pozytywnych opinii co do Weapons Za cicho głośniki i za jasno w pokoju 1 1
Send1N 4 172 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Zacząłem nadrabiać filmografię Denzel'a Washington'a i dzisiaj obejżałem https://www.filmweb.pl/film/Niepowstrzymany-2010-443610 może trochę bajeczka ale bardzo przyjemny film akcji, szybkie tempo, cały czas coś się dzieje, mnie bardzo wciągnął
bourne2008 1 206 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września W dniu 13.09.2025 o 22:00, wallec napisał(a): Weapons, jeszcze nie skończyłem ale grubo psychiczny film. Polecam Spoiler Lubisz gdy ciocia przyjeżdża na weekend?
Dimazz 567 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Weapons (2025) też nie podzielam zachwytów. Proste dialogi, podział na akty i postacie ale dobrze zrobiony film więc nie męczy i nie przytłacza. Pierwsza połowa dobra i ogląda się z ciekawością ale dalej jest zjazd i głupie zakończenie które nie wyjaśnia wielu wątków. Może zrobili to pod drugą część Ciężko ocenić film. Dla jednego będzie fajny innego rozczaruje i wywoła uczucie zmarnowanego czasu. Dla mnie film jest niedokończony. Horror klasy B z potencjałem robiony po kosztach
Vulc 2 191 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Hereditary. Kolejny, dobry horror, z bardzo fajnymi, statycznymi scenami, które szczególnie lubię. Spoiler Postaci w rogach pomieszczeń, które zauważa się dopiero po chwili, etc. Końcówka może nie każdemu siąść. Mi siadła, jako sensowna konsekwencja fabuły, choć rozumiem, że nie każdy może to kupić. 1
Send1N 4 172 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Panowie czy obecność 4 ktoś tutaj oglądał? bo planuje się wybrać do kina po 5 latach tak na zakończenie serii ze znajomymi a mam kawałek do przejechania
Send1N 4 172 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Aha ja czytałem że to ostatnia a uniwersum będzie kontynuowane w formie serialu Edytowane 15 Września przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi