ODIN85 3 610 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Cycki były? 6 godzin temu, Pentium D napisał(a): Dobry jest ten Predator Badlands. Historia ciekawa bo wciągnęło mnie, że nawet do kibla nie wyszedłem, w telefon nie spojrzałem ani nawet o jedzeniu nie pomyślałem. Znowu coś świeżego w uniwersum Predatora po Prey. Nawet jakbym chciał się do czegoś przyczepić to ciężko coś znaleźć. .
Pentium D 1 289 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 34 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Cycki były? . Nie, ale była kobieta idealna. 1
ghostdog 956 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia Finestkind (2023) 6/10 Nie wiem czemu ten film został zjechany przez recenzentów. Na pomidorach ma ocenę 29%, od widzów 59%. Nie jest to jakiś wybitny obraz ale można obejrzeć. Obsada jest ok, Lee Jones, Foster i Ortega. Historia jest banalna. Dwóch braci co mają różnych ojców. Jeden dorastał w biedzie i ciężko pracuje, drugi to taki "Oskarek" studencik, co chcę zbliżyć się do brata i spróbować czegoś innego. Film pokazuje rozwarstwienie społeczne w USA oraz jak łatwo można wpaść w kłopoty. Do piwa jak znalazł. 1
Vulc 2 247 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia (edytowane) Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery. Kolejna odsłona serii Knives Out. Po świetnej jedynce, mocno rozczarowującej dwójce, Johnson ponownie wraca na właściwie tory. I choć udało się częściowo wykorzystać potencjał aktorski gwiazd (Brolin, Close, Craig), a O'Connor walnął popisówkę, nadal sporo brakuje do pierwszej części. Film nieco za długi, intryga nie tak przemyślana, ale jest progres. Do obejrzenia na Netflixie. 7/10. Edytowane 13 Grudnia przez Vulc
j4z 1 005 Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia https://www.filmweb.pl/film/Żywy+czy+martwy%3A+Film+z+serii+"Na+noże"-2025-877096 Tak jakby trzeci film z serii. Poprzednie dwa podobały mi się. Trzeba i ten obejrzeć. W Polsce świeżynka
Send1N 4 601 Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia Buntownik z wyboru 1997 https://www.filmweb.pl/film/Buntownik+z+wyboru-1997-21 przyznaje się bez bicia że dopiero wczoraj nadrobiłem tego klasyka, świetna rola Damon'a to jeden z tych filmów które po prostu trzeba zobaczyć. 1 4
Vulc 2 247 Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia Kapitalny film. Jeden z tych, do których można wracać regularnie po latach i nie tracą na wartości. 2
miro 805 Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia 8 godzin temu, j4z napisał(a): W Polsce świeżynka taka sama na całym świecie prawdziwą premierę miał przedwczoraj.
Oldman 498 Opublikowano 14 Grudnia Opublikowano 14 Grudnia całkiem sensownie wyłumaczone dlaczego furioza jeden jest ogólnie dobrym filmem (mimo pewnych wad) a furioza dwa to film który mozna sobie darować
Send1N 4 601 Opublikowano 15 Grudnia Opublikowano 15 Grudnia Szczerze mówiąc to mi się oba podobały mimo że nie lubię polskich filmów jakoś tak dałem szansę do piwka bo podobał mi się stary hooligans 2005 i się wciągnąłem, czy się komuś podoba czy nie to trzeba przyznać że Damięcki zrobił robotę 1 1
Pentium D 1 289 Opublikowano Środa o 05:44 Opublikowano Środa o 05:44 Królestwo Planety Małp sobie obejrzałem głównie ze względu na Freyę i całkiem dobrze się oglądało. Nie czuć, że to ponad 2 godziny. 1 2
Send1N 4 601 Opublikowano Środa o 10:20 Opublikowano Środa o 10:20 Wszystkie są spoko od Genezy (2011) w górę jeżeli nie widziałeś to warto nadrobić, stare też warto zobaczyć w szczególności pierwszą część z 1968r, Remake (2001) z Markiem można sobie darować
Pentium D 1 289 Opublikowano Środa o 10:26 Opublikowano Środa o 10:26 Wszystkie widziałem, te stare jeszcze w TV. 1
ghostdog 956 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Death of a Unicorn 6/10 Tylko A24 mogło stać za tym filmem. Zakręcony i niezły, tak głupi że aż fajny. Will Poulter chyba najlepiej wypadł z całej obsady. Historia klasy filmów B, z epoki VHS. 1
ghostdog 956 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Dangerous Animals (2025) 6,5/10 Całkiem niezły, a sam pomysł połączenia historii o seryjnym zabójcy i rekinach jest spoko. Czarny charakter trochę przypomina Buffalo Billa z Milczenia Owiec, z wyglądu i zamiłowania do tańca. Główna bohaterka (Hassie Harrison) całkiem nieźle wypadła. 1
Kadajo 7 660 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Avatar 3 7/10 W filmie zdecydowanie więcej się dzieje niż w 2, sceny akcji są bardziej spektakularne i dłuższe. W sumie to tak na dobra sprawę bezpośrednio kontynuacja 2 i razem z 3 tworzą jednak mega, mega, mega, mega, mega długi film 3D rewelacja, HFR robi robotę, pierwszy raz zobaczyłem Avatara w swojej natywnej formie. Zaskoczony bylem ze nie cały film jest w HFR. W IMAX film musi być petarda. Jeśli ktoś wytrzyma, bo ponad 3H to zdecydowanie za długo i jak dla mnie to największa wada tego filmu. Technicznie oczywiście arcydzieło, wizualnie jak i dźwiękowo, mniej się od Camerona nie spodziewałem. Niestety film za bardzo nie pcha całego świata do przodu, ale z drugiej strony jako kontynuacja bezpośrednia 2 to ma to sens. Polecam fanom Avatara, bo raczej nie powinni się rozczarować, co najwyżej zesikać jak nie będą mogli iść do toalenty aby nic nie przegapić
tgolik 577 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Właśnie miałem spytać o Avatara 3, jako, że nie mam dostępu do iMaxa, czy 3D w zwykłym kinie daje radę? Czy okulary korekcyjne pozwalają wygodnie założyć okulary 3D?
Kadajo 7 660 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 25 minut temu, tgolik napisał(a): Właśnie miałem spytać o Avatara 3, jako, że nie mam dostępu do iMaxa, czy 3D w zwykłym kinie daje radę? Czy okulary korekcyjne pozwalają wygodnie założyć okulary 3D? Daje rade, ja oglądałem w HELIOS. Nosze okulary i nie było żadnego problemu żeby na nie nałożyć te do 3D.
Rekomendowane odpowiedzi