Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Przez cały film jest taka zebana muza podczas walk?

Soundtrack nowego Mortala to niestety jego najsłabsze ogniwo. A szkoda bo dał by dodatkowego kopa przy walkach.

Ale zdarzają się wyjątki np. Liu Kang vs Kung Lao. Dla mnie choreograficzny majstersztyk włącznie z muzyką. Max Huang jako Kung Lao wypada wyśmienicie.

Edytowane przez MadDog
Opublikowano

Nie wypada źle wg mnie. Ale nie jest to też najlepszy wybór chociażby ze względu na wiek Urbana. Reszta aktorów jest jednak sporo młodsza. W grze główne postacie były chyba podobnego wieku.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.05.2026 o 12:00, ODIN85 napisał(a):

9 czerwca w Vod:thumbup:

Czyli jednak przeszacowałem.

W dniu 13.05.2026 o 13:09, Lypton napisał(a):

Ostatecznie wpadnie między 150-175 baniek, co będzie wynikiem takim se i nie będzie już argumentu "bo covid".

Przez te dwa tygodnie do premiery na vodzie nie wpadnie 30 baniek - aktualnie ma 120 mln. Ale rekord serii pobije, brakuje tylko 6 melonów. Totalna klapa poza USA.

Trzecia część pewno nie powstanie, chyba że dwójka będzie hitem wypożyczalni i streamingów.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Szkoda, jeśli trójka się nie pojawi, bo obrany kierunek jest dobry. No, ale jak widać marka już nie ma takiego przebicia, sporo dużo gorszych akcyjniaków, sprzedało się znacznie lepiej. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Vulc napisał(a):

No, ale jak widać marka już nie ma takiego przebicia, sporo dużo gorszych akcyjniaków, sprzedało się znacznie lepiej. 

W USA wyglądało to jeszcze jako-tako, ale wynik z reszty krajów jest naprawdę fatalny. 75 do 46 mln to naprawdę słabe proporcje. Największym problemem było całkowite olanie filmu przez Chiny, które są drugim rynkiem filmowego zbytu - 2,6 mln w dwa tygodnie i koniec.

Jako kontrprzykład można podać Alien: Romulus, który kin w Stanach nie zawojował - 105 mln - ale uzbierał 250 mln z reszty świata, z czego aż 110 mln z Chin.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Ciekawe z czego to wynika? Z ograniczonego marketingu, konkurencji rodzimych produkcji spod znaku "pięści" (i nie tylko), mniejszego zainteresowania marką czy może nadmiernej brutalności? Zapewne po trochu ze wszystkiego. Jakiego poziomu by nie prezentował Romulus (a moim zdaniem jest on mega przeciętny), to jednak część dużej marki czysto filmowej. Zobaczymy, może premia  na VOD będzie wyjątkowo udana. 

Opublikowano

Mniejsze zainteresowanie marką. Poza USA Mortal Kombat nie jest popularny, problem z kiepskimi wynikami na świecie tyczy się każdej części. Nawet kultowa jedynka to 70 do 50 mln. Annihilation 35 do 15. I tylko wersja z 2021 miała remis, ale to były czasy covidowe i film w USA był grany tylko kilka dni, gdzie na innych rynkach nawet i kilka tygodni.

Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Ciekawe z czego to wynika? Z ograniczonego marketingu, konkurencji rodzimych produkcji spod znaku "pięści" (i nie tylko), mniejszego zainteresowania marką czy może nadmiernej brutalności? Zapewne po trochu ze wszystkiego. Jakiego poziomu by nie prezentował Romulus (a moim zdaniem jest on mega przeciętny), to jednak część dużej marki czysto filmowej. Zobaczymy, może premia  na VOD będzie wyjątkowo udana. 

Tam wolą Tekkena;)

Opublikowano

Sound of metal(2019) - Niezłe kino. Film na którym poczujesz się nieswojo. Daje do myślenia. Dodatkowo poczucie beznadziejności wprawia widza w zakłopotanie. Nie jest to arcydzieło, czegoś tutaj brakuje, ale zdecydowanie film ponadczasowy. 7/10

Match point(2005) - dobry thriller/romans. Ostateczne rozwiązanie trochę naiwne, ale jak ktoś miał albo jest w stanie sobie wyobrazić taką sytuacje to nieźle siada. Woody Allen świetna reżyseria.

• Upvote 1
Opublikowano

oglądałem wczoraj ten nowy OBSESSION! zmiotło mnie z planszy, dawno nie widziałem tak dobrego horroru! Fakt, było dość śmnieszne sytuacje i sceny które mogły wydawać się zabawne ale były w ch creepy- patrzac na to, że lepiej uwazać kiedy ktoś życzy sobie żeby ktoś pokochał go na zabój :)

Opublikowano

w związku z tym  ze lubie nietypowe filmy obejrzałem sobie wczoraj BACROOMS (2026)

pierwsza połowa filmu lepsza od drugiej, odnosze wrażenie że twórcy oprócz ogólnej mglistej koncepcji nie mieli po prostu ciekawego pomysłu jak to fajnie rozwinąć (a potencjał był na coś bardzo fajnego a wyszło średnio/słabo w mojej opinii). Na uwagę zasługuje strona wizualna (czyli jak oni to wszystko zrobili), zaś sam film mógłby być sporo lepszy i ciekawszy po prostu. szkoda

y8MF4gF.png