Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie to sami robicie syf dyskutując nie wiadomo o czym i po co  :)

Gordon nie zgłosił tego linku, po prostu skoro robi za forumowego prawnika to chciałem żeby potwierdził to co napisałem, więc czepiacie się chłopa zupełnie bez powodu.  ;)

• Upvote 2
Opublikowano

Oceny słabe, ale obierze kiedyś, bo lubię wampiry. 😀

Mógłbyś podawać nazwę? W linkach, które dajesz przeważnie nie ma nazwy filmu, a klikać raczej nie będę. 

Opublikowano

Polecam film "Zniknięcia". Naprawdę fajne połączenie horroru, dramatu i filmu kryminalnego. Bardzo dobra gra aktorska. Jak zwykle z filami wydawanymi przez ostatnie parę lat miałem obawy czy nie jest przekombinowany, pełen przenośni itp. Nie - nowoczesne, ale dobre kino. Wleciało parę Oscarów. Ogląda się dobrze. Polecam.

• Thanks 1
Opublikowano

Wyczyszczone.

Kolego @leven, ja generalnie nie mam nic przeciwko takim linkom, ale nie wiem czy spamowanie nimi do tego stopnia powinno być dopuszczalne na forum.

Pomijam fakt że faktycznie nie zamieszczasz tytułów nawet.

Do klasyki w rodzaju "Konwoju" raczej nikt się nie przyczepi, ale wiadomo że nie są to oficjalne wrzuty dystrybutora tylko pirackie treści.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Lypton napisał(a):

A dokładnie to jeden, heh. 

Tak zgadza się. Dzięki za sprostowanie. Powinienem napisać wleciał jeden Oscar i była jedna nominacja :) 

Dla mnie, jak pisałem, miłe zaskoczenie. Obawiałem się jakieś dramy psychologiczno-symbolicznej, a dostajemy dobrze zrobiony horror z paroma dodatkowymi elementami. Obejrzałem na HBO, oczywiście z napisami bo z dubbingiem co ostatnio robią to nieporozumienie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, hubio napisał(a):

Tak zgadza się. Dzięki za sprostowanie. Powinienem napisać wleciał jeden Oscar i było parę nominacji :) 

Nominacja też była jedna. Z której wpadł ten jeden Oskar.

Dwie nominacje do Złotych Globów były. 

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
Opublikowano

Polecaliście tutaj wcześniej Project Hail Mary https://www.filmweb.pl/film/Projekt+Hail+Mary-2026-10047841 wczoraj w końcu wleciał u mnie i był świetny, czekałem na ten film po tym jak świetnie Gosling zagrał w genialnym First Man (2018) wiedziałem że będzie dobrze :thumbup: Interstell'ar to to nie jest gdyby ktoś się zastanawiał, to dużo bardziej pozytywna i luźna produkcja, czegoś takiego się nie spodziewałem ale jak najbardziej na plus ;) 

• Thanks 1
Opublikowano

w poniediziałek jest oficjalna premiera polska na vod, z oficjalnymi napisami i nie zdziwiłbym się z dubbingiem

oni oglądali z tymi pseudo polskimi napisami AI, nie są złe...

Opublikowano (edytowane)

Mortal Kombat 2. Większośc filmu to sceny walk. Niezłe, kilka bardzo dobrych. Fabuła banalna, służy tylko uzasadnieniu czemu bohatorwie gdzieś ruszają, a wszędzie muszą walczyć.

Wszystko w większośći w mrocznym klimacie, z znacznym poziomem brutlaności i dużą ilościa humoru czerpanego wprost z gier MK.

Tego oczekiwałem i to dostałem.

Edytowane przez Badalamann
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 7.05.2026 o 13:44, Send1N napisał(a):

Polecaliście tutaj wcześniej Project Hail Mary https://www.filmweb.pl/film/Projekt+Hail+Mary-2026-10047841 wczoraj w końcu wleciał u mnie i był świetny, czekałem na ten film po tym jak świetnie Gosling zagrał w genialnym First Man (2018) wiedziałem że będzie dobrze :thumbup: Interstell'ar to to nie jest gdyby ktoś się zastanawiał, to dużo bardziej pozytywna i luźna produkcja, czegoś takiego się nie spodziewałem ale jak najbardziej na plus ;) 

do swietnego to wg mnie daleko bardzo daleko, solidny średniaczek w familijnych klimatach i otoczce S-F bardzo hajpowany (moim zdaniem niesłusznie)

W dniu 6.05.2026 o 01:38, hubio napisał(a):

Polecam film "Zniknięcia". Naprawdę fajne połączenie horroru, dramatu i filmu kryminalnego. Bardzo dobra gra aktorska. Jak zwykle z filami wydawanymi przez ostatnie parę lat miałem obawy czy nie jest przekombinowany, pełen przenośni itp. Nie - nowoczesne, ale dobre kino. Wleciało parę Oscarów. Ogląda się dobrze. Polecam.

Dużo dużo lepszy niż jego poprzedni gniotek "Barbarian" tego reżysera ale nie na tyle dobry żeby dawać nagrody , bez jaj. Wg mnie solidne 7/10 (w pełnej 10 stopniowej skali)

Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Mortal Kombat 2. Większośc filmu to sceny walk. Niezłe, kilka bardzo dobrych. Fabuła banalna, służy tylko uzasadnieniu czemu bohatorwie gdzieś ruszają, a wszędzie muszą walczyć.

Wszystko w większośći w mrocznym klimacie, z znacznym poziomem brutlaności i dużą ilościa humoru czerpanego wprost z gier MK.

Tego oczekiwałem i to dostałem.

Pewnie zaraz wleci do neta bo słabo z odbiorem w kinach.

Opublikowano

Pierwsza część wyszła w czasach pandemicznych i miała niższy budżet. Dwójkę dofinansowali (55 mln vs 80 mln), a wynik jest póki co taki średni. Przede wszystkim słabo to wygląda na rynkach spoza USA - o połowę mniej hajsu. Ostatecznie wpadnie między 150-175 baniek, co będzie wynikiem takim se i nie będzie już argumentu "bo covid".

• Sad 1
Opublikowano
53 minuty temu, Oldman napisał(a):

Dużo dużo lepszy niż jego poprzedni gniotek "Barbarian" tego reżysera ale nie na tyle dobry żeby dawać nagrody , bez jaj. Wg mnie solidne 7/10 (w pełnej 10 stopniowej skali)

7/10 - uczciwa cena :) Ja 8/10 szczególnie biorąc pod uwagę co się ostatnio kręci tu trzeba docenić.