Klakier1984 146 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 W dniu 29.12.2024 o 08:51, miro napisał(a): podpisuję się pod tym w całej rozciągłości, bardzo dobry Trzeba będzie spróbować...
ghostdog 140 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Właśnie w tv leci "Gorączka". Widziałem ten film już chyba z 10 razy i ciężko uwierzyć, że teraz mamy taką posuchę jeśli chodzi o ambitne filmy sensacyjne z elementami dramatu. Ten film to wzorcowy przykład jak powinno się kręcić porządny film. Kto nie widział to koniecznie musi nadrobić. Choć pewnie nie ma takich osób
leven 54 Opublikowano Środa o 03:18 Opublikowano Środa o 03:18 (edytowane) W stronę słońca: https://www.cda.pl/video/1630705208 Edytowane Środa o 03:33 przez leven
Send1N 812 Opublikowano Środa o 21:23 Opublikowano Środa o 21:23 (edytowane) W dniu 31.12.2024 o 15:56, leven napisał(a): Znowu oglądam "zejście" i ciarki na plecach: https://www.cda.pl/video/20379132b6 Zejście robi robotę też lubie ten film dwójka już gorsza.... Sunshine podlinkowany wyżej też polecam. Edytowane Środa o 21:32 przez Send1N
Akuki 9 Opublikowano Czwartek o 07:23 Opublikowano Czwartek o 07:23 W dniu 31.12.2024 o 15:56, leven napisał(a): Znowu oglądam "zejście" i ciarki na plecach: https://www.cda.pl/video/20379132b6 W mojej prywatnej osobistej subiektywnej liście top horrorów na miejscu czwartym. Pyszna rzecz 👍
Send1N 812 Opublikowano Czwartek o 13:39 Opublikowano Czwartek o 13:39 @Akuki a jaki jest na 1 miejscu?
AndrzejTrg 435 Opublikowano Czwartek o 14:09 Opublikowano Czwartek o 14:09 Fajne tu klasyki przypominacie Zejście 1 było bardzo fajne, dwójka już nie podeszła, a ta podróba pt. Jaskinia to był już gniot totalny. Sunshine, też bardzo dobry film, nawet nie kojarzyłem że tam Tommy Shelby grał 1
Send1N 812 Opublikowano Czwartek o 18:23 Opublikowano Czwartek o 18:23 Walnąłem sobie wczoraj 12 małp w remasterze 4K no i kolejny raz się powtórzę: w tamtych czasach to "umieli w filmy" 1
AndrzejTrg 435 Opublikowano Czwartek o 19:12 Opublikowano Czwartek o 19:12 Ohoho 12 małp to sobie będę musiał odświeżyć, bo chyba w dorosłym życiu nie miałem okazji oglądać 1
ODIN85 784 Opublikowano Czwartek o 22:53 Opublikowano Czwartek o 22:53 4 godziny temu, Send1N napisał(a): Walnąłem sobie wczoraj 12 małp w remasterze 4K no i kolejny raz się powtórzę: w tamtych czasach to "umieli w filmy" Serial sobie obejrzyj. Bardzo dobry. 1
Oldman 65 Opublikowano Piątek o 02:00 Opublikowano Piątek o 02:00 W dniu 31.12.2024 o 20:30, ghostdog napisał(a): Właśnie w tv leci "Gorączka". Widziałem ten film już chyba z 10 razy i ciężko uwierzyć, że teraz mamy taką posuchę jeśli chodzi o ambitne filmy sensacyjne z elementami dramatu. Ten film to wzorcowy przykład jak powinno się kręcić porządny film. Kto nie widział to koniecznie musi nadrobić. Choć pewnie nie ma takich osób najlepsza scena 2
miro 182 Opublikowano Piątek o 17:59 Opublikowano Piątek o 17:59 Nie wiem czy było już tu, może nawet sam wspominałem, a miałem okazję drugi raz obejrzeć. Kapitalna francuska produkcja kostiumowa, przygodowa, nowa ekranizacja klasyka " Hrabia Monte Christo " https://www.filmweb.pl/film/Hrabia+Monte+Christo-2024-10045279 absolutny majstersztyk, tak jak kiedyś " Braterstwo wilków " czemu wspominam, bo pojawił się 1 odcinek serialu Hrabia Monte Christo, również z 2024roku, nie jest to serialowa wersja filmu kinowego, produkcje nie mają ze sobą nic wspólnego. Serial to ponoć drewno 1 1
Klakier1984 146 Opublikowano Sobota o 16:39 Opublikowano Sobota o 16:39 W dniu 31.12.2024 o 20:30, ghostdog napisał(a): Właśnie w tv leci "Gorączka". Widziałem ten film już chyba z 10 razy i ciężko uwierzyć, że teraz mamy taką posuchę jeśli chodzi o ambitne filmy sensacyjne z elementami dramatu. Ten film to wzorcowy przykład jak powinno się kręcić porządny film. Kto nie widział to koniecznie musi nadrobić. Choć pewnie nie ma takich osób Ciekawe czy druga część w końcu dojdzie do skutku ?? Książkę czytałem i dupy nie urywa ale filmowi dałbym czystą kartę
ghostdog 140 Opublikowano Sobota o 17:46 Opublikowano Sobota o 17:46 Bez duetu Pacino & De Niro nie ma szans na zbliżenie się do pierwszej części. Tam nawet drugi plan robił świetną robotę Kilmer, Sizemore, Voight. Ciężko powtórzyć taki klimat.
Vulc 727 Opublikowano Sobota o 18:11 Opublikowano Sobota o 18:11 Nawet jak dojdzie do skutku, marne szanse, że to się skończy dobrze. I tak, Gorączka to wzór do naśladowania, a strzelanina po napadzie na bank, to jedna z najlepszych scen akcji w historii kina, nie tylko w kategorii "shootout".
Send1N 812 Opublikowano wczoraj o 01:29 Opublikowano wczoraj o 01:29 W dniu 3.01.2025 o 03:00, Oldman napisał(a): najlepsza scena @Oldman sceny taneczne zawsze najlepsze 1
Klakier1984 146 Opublikowano wczoraj o 09:03 Opublikowano wczoraj o 09:03 (edytowane) 15 godzin temu, Vulc napisał(a): Nawet jak dojdzie do skutku, marne szanse, że to się skończy dobrze. I tak, Gorączka to wzór do naśladowania, a strzelanina po napadzie na bank, to jedna z najlepszych scen akcji w historii kina, nie tylko w kategorii "shootout". Zgadzam się choć trochę mitologii tam dorobiono. Gdzieś czytałem swego czasu, że jakimś jednostkom specjalnym w USA puszczano scenę ucieczki z banku jako "modelowy przykład odwrotu w ciężki sytuacji" 15 godzin temu, ghostdog napisał(a): Bez duetu Pacino & De Niro nie ma szans na zbliżenie się do pierwszej części. Tam nawet drugi plan robił świetną robotę Kilmer, Sizemore, Voight. Ciężko powtórzyć taki klimat. Kilmer mimo, że tylko drugi plan to chyba jego rola życia na równi z Top Gun Edytowane wczoraj o 09:20 przez Klakier1984
poszukiwaczGPU 28 Opublikowano wczoraj o 16:46 Opublikowano wczoraj o 16:46 @Klakier1984 @Vulc @ghostdog wstyd się przyznać, ale po raz pierwszy Gorączkę widziałem raptem dwa tygodnie temu. Co do kontynuacji, to podobno Mann ostro nad nią pracuje. Jeśli tylko wiek pozwoli (bo to najbardziej prawdopodobna przeszkoda) to pewnie już niedługo będzie w kinach.
Klakier1984 146 Opublikowano wczoraj o 17:16 Opublikowano wczoraj o 17:16 @up Niekoniecznie wstyd, że dopiero teraz. Wszystko zależy od tego ile masz już wiosen na karku
Vulc 727 Opublikowano wczoraj o 18:13 Opublikowano wczoraj o 18:13 Ważne, że obejrzane. A są takie filmy i takie sceny, które chciałoby się obejrzeć jeszcze raz "po raz pierwszy".
ghostdog 140 Opublikowano wczoraj o 19:14 Opublikowano wczoraj o 19:14 Ja nie jest użytkownikiem platform streamingowych i nie wiem jaką mają bibliotekę dobrych ale starych filmów. Kanały w tv też pomijają świetne filmu lub puszczają je bardzo rzadko o dziwacznych porach. Jaki jest sens puszczać 150 raz Szklaną Pułapkę (choć to dobry film). Jest tyle genialnych filmów do nadrobienia lub zobaczenia ponownie (tak dla odświeżenia pamięci).
J4Z66 53 Opublikowano wczoraj o 19:24 Opublikowano wczoraj o 19:24 Ja to jak trafię na jakąś perłę to się cieszę, że wszystkiego nie obejrzałem, że coś jeszcze potrafi mnie zachwycić, zaskoczyć. 1
ghostdog 140 Opublikowano wczoraj o 20:05 Opublikowano wczoraj o 20:05 Powinna powstać taka platforma gdzie będą umieszczone jedynie uznane działa filmowe od początku kinematografii (oraz filmy, które niekoniecznie zdobyły uznanie w oczach krytyków ale stały się kultowe). 1
Klakier1984 146 Opublikowano wczoraj o 21:19 Opublikowano wczoraj o 21:19 (edytowane) W sumie to się tam podśmiechuje trochę z kolegi, a sam po raz pierwszy dopiero ze 3 lata temu "Chinatown" widziałem , a z takich totalnych zabytków to przymierzam się żeby zobaczyć w końcu "North by Northwest" 3 godziny temu, Vulc napisał(a): Ważne, że obejrzane. A są takie filmy i takie sceny, które chciałoby się obejrzeć jeszcze raz "po raz pierwszy". U mnie z Gorączką to trochę jak u niektórych z Kewinem na święta. Naprawdę mało jest filmów, do których podchodzę drugi raz, a co dopiero "nasty" Zawsze jakoś mnie wtedy ogarniają wyrzuty sumienia, że to marnotrastwo czasu ale co zrobić, każdy ma jakiegoś bzika Edytowane wczoraj o 21:30 przez Klakier1984
Send1N 812 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Ja nie jestem lepszy tyle filmów na karku a dopiero wczoraj pierwszy raz obejrzałem pierwszego gladiatora Edytowane 22 godziny temu przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi