Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co ty za duże lęki mam w życiu żeby walnąć horror samemu w nocy trzeźwy, są ludzie co potrafią dodatkowo odpalić tego typu film nocą na słuchawkach a to to już dopiero jest hardcore :E na głośnikach jest o wiele mniejsze zło ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

Weapons (Zniknięcia) 2025. Dla odmiany w kinie, bo było blisko. Całkiem niezły horror z równie dobrą obsadą. Gdyby nie marnej jakości, kompletnie niepotrzebne screamery (bodajże dwa), jest tutaj wszystko co potrzeba - napięcie, akcja z perspektywy kilku postaci, intryga. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Superman 2025, trochę taki powrót do czasów Supermana 1978 z Christopher Reeve i legendarnym Luthorem granym przez Gene Hackmana, mi się nawet podobał, są czerwone gacie, jest kryjówka z kryształów, obraz zupełnie inny niż Man of Steel którego bardzo lubię, film na podstawie klasycznych komiksów o Supermanie, Man of Steel to jest inna wizja, była rozrywka i czerwone majty. 6.5/10. 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 12.09.2025 o 14:29, Vulc napisał(a):

Gdyby nie marnej jakości, kompletnie niepotrzebne screamery (...)

Poszedłbym dalej, obie sceny budujące wstęp do tych jumpscare'ów, uważam za kompletnie niepotrzebne. "It was only a dream" to najgorsza klisza w kinie szeroko pojętej grozy i nie tylko.

Nie, nie jest to spoiler, luzik. 

Opublikowano

Books of Blood (2020) 6/10

Oglądam większość horrorów ale ten tytuł przegapiłem. Mamy tutaj 3 historie, które łączą się w całość. Trochę jak krótkie historie Opowieści z Krypty. Całkiem nieźle zrealizowany. Same historie też są ciekawe, choć trochę chaotyczne.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Lypton napisał(a):

Poszedłbym dalej, obie sceny budujące wstęp do tych jumpscare'ów, uważam za kompletnie niepotrzebne. "It was only a dream" to najgorsza klisza w kinie szeroko pojętej grozy i nie tylko.

Fakt, motyw okrutnie oklepany, nie tylko w tym gatunku. Na szczęście reszta trzymała poziom.

Teraz chcemy obejrzeć Hereditary - opinie różne, ale ponoć daje ostatecznie radę.

Opublikowano
Godzinę temu, ghostdog napisał(a):

Hereditary to bardzo dobre kino grozy. Jak to bywa z A24 nie każdemu takie filmy będą pasowały. Film jest dość specyficzny, czuć niepokój jak się go ogląda. Kilka scena zapada w pamięć.

Byłem w kinie. Mi się bardzo podobał, ale część sali kinowej przez niemal cały finałowy akt miała bekę. 

• Sad 1
Opublikowano

@Vulc Dziedzictwo. Hereditary - jeden z lepszych i nie głupich horrorów jakie oglądałem więc śmiało mogę polecić! człowiek cały czas czuje napięcie i grozę + ten ponury i ciężki klimat :thumbup:

Weapons (2025) oglądaliśmy wczoraj z kumplem przy szklaneczce ;) czytając wcześniej dobre opinie tutaj na forum nie zawiodłem się 7/10, od samego początku ogląda się z ogromną ciekawością co jest przyczyna tych wydarzeń, ciekawy pomysł, momentami nawet dość dobrze potrafił wystraszyć chociaż nie jest to typowy horror i w tym przypadku to wcale nie jest minus.

• Upvote 2
Opublikowano
15 godzin temu, Lypton napisał(a):

Byłem w kinie. Mi się bardzo podobał, ale część sali kinowej przez niemal cały finałowy akt miała bekę. 

Jak coś wychodzi poza standardowe ramy to ludzie tego nie rozumieją. Pewnie myśleli, że to typowy horror. Niektórym ciężko jest odejść od schematów. Jak horror to ma być krew, jatka i najlepiej co chwilę jakieś jumpscary.

• Like 1
Opublikowano

Weapons (2025) też nie podzielam zachwytów. Proste dialogi, podział na akty i postacie ale dobrze zrobiony film więc nie męczy i nie przytłacza. 
Pierwsza połowa dobra i ogląda się z ciekawością ale dalej jest zjazd i głupie zakończenie które nie wyjaśnia wielu wątków. Może zrobili to pod drugą część

Ciężko ocenić film. Dla jednego będzie fajny innego rozczaruje i wywoła uczucie zmarnowanego czasu. Dla mnie film jest niedokończony.

Horror klasy B z potencjałem robiony po kosztach

Opublikowano

Hereditary. Kolejny, dobry horror, z bardzo fajnymi, statycznymi scenami, które szczególnie lubię.

Spoiler

Postaci w rogach pomieszczeń, które zauważa się dopiero po chwili, etc.

Końcówka może nie każdemu siąść. Mi siadła, jako sensowna konsekwencja fabuły, choć rozumiem, że nie każdy może to kupić.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• grzałka? może ognisko rozpala i suche drzewo strzela
    • Dobra, nadszedł ten dzień. 40 lat stuknęło i z nudów nabyłem B580 do zabawy które o dziwo daje radę w tym w co gram () a jedzie też 5070 do kolekcji  Na ile wycenić 4070 Ti Super 16GB od MSI, wersja Expert jakbym sprzedawał? Pełen komplet oprócz zatyczek DP bo nie wiem gdzie je wsadziłem. Tak by nie zdzierać ale i by nie oddawać za grosze?
    • BYD SEAL U DM-i /JPRDL/   Michał Kałuża pSrndeotos7u6o1499t .cfhmh8908l9mif2100ifdm0gu2hg1cghta8aatz  · Witam wszystkich Chciałbym zapytać jak u innych działają spryskiwacze. U mnie jak na wideo. Płyn jest, tylko ciśnienie jakieś słabe, bo wszystkie 4 dysze pryskają w ten sam sposób.     BYD Seal U DM-i Polska Facebook.mp4     Dariusz Knopczyński Bo kupiłeś oszukany płyn. Nie zawsze że tanio to dobre.   Przemek Milczarczyk To nie wina płynu tylko jest do dupy ciśnienie nie tylko ty masz ten problem. Jest to zgłoszone do Chińczyków czekamy na odpowiedź z ich strony   Przemek Milczarczyk Są dwa ustawienia wyżej i niżej ale to nic nie daje. Nie słuchaj tych co chrzanią że płyn do dupy to jest błąd od strony Byd muszą coś z tym zrobić   Mariusz Królikiewicz Płyn nic nie daje ogólnie porażka jest z tymi spryskiwaczami i na dodatek u mnie mam przejechane 29000 tys i piorą są już do wymiany   Łukasz Brzóska Mariusz Królikiewicz mam tak samo. Każde nowe auto jak miałem to pierwsze wycieraczki wymieniałem po 2 latach/60k przebiegu. A spryskiwacze to faktycznie porażka...   Zeep Pogończyk Obiecujący współautor U mnie to samo , niestety.   Sławomir Roman No tak ,niestety,albo pryskasz na postoju i wtedy pryska na cała szybę albo w czasie jazdy i wtedy dół ,ale jak długo popryskasz to jako tako   Marcin Białoń Obiecujący współautor Ale na postoju ok? To pierwsze moje auto w którym już przy 40km/h powietrze tak mocno ogranicza zasięg spryskiwacza. Widocznie przez ten zaokrąglony i długi dziub.   Michał Kałuża Autor Marcin Białoń na postoju nie mam potrzeby pryskać więc nie wiem. Jak nie zapomnę to sprawdzę. Dzięki   Tomasz Karwowski Surf ma podobnie. Albo ciśnienie za słabe albo budowa spryskiwaczy jest taka że duże są za duże - zamiast tzw mgiełki leci strumień płynu jak że szlaucha... A żeby to nakarmić trzeba by było wielkiej pompy.   Leszek Drozdowski Mam tak samo   Radek Ochalski U mnie to samo, jest to najbardziej irytująca rzecz w tym aucie.   Marcin Jabłoński Mam dokładnie ten sam problem! Na postoju spryskiwacze działają idealnie a wystarczy jechać z prędkością 10km/h i już jest lipa   Izabela Mik Mam to samo. Przy większych prędkościach nie ogarnia polowy szyby w górę.     **************************   Omoda 5     Paweł Ciach sootpdnSer3u 5ic5c2m535554mi7f61c5u09h5i001c6346nm1tfi4if0ut  · Cześć Koledzy i Koleżanki mam pytanko do osób które posiadają Omode 5 Hev. Czy na zimnym silniku tez tak macie? Czym to moze byc spowodowane?   OMODA 5 2025 Polska Facebook(1).mp4   Sławomir Chrzescijanski nie   Paweł Ciach Autor Czym może być to spowodowane? Tak jest na zimnym silniku ;/ jak się rozgrzeje to tego nie ma   Marcin Oki Obiecujący współautor Paweł Ciach witam,tak podobno mają na zimnym,moja stała parę dni i jak odpaliłem to się wystraszyłem ,tak się tłukła,podobno tak ma byc   Paweł Ciach Autor Marcin Oki bo byłem sprawdzić auto przed odbiorem i się wystraszyłem a w salonie nie byli w stanie mi odpowiedzieć czy tak ma być   Marcin Oki Obiecujący współautor Paweł Ciach w salonie gdzie nie gdzie to nawet nie wiedzą ilu biegowa jest skrzynia w hev, mi gość wmawiał że 7 jak w benzynie,i wyszedł na idiotę przed szefem,w serwisach i salonach pracują ludzie którzy nie mają pojęcia o tych autach. Sprawdzałem osobiscie   Paweł Ciach Autor Marcin Oki tylko niepokojące są te stuki głośne ;((   Pawel Rozmus Tak nie powinno być takie suki   Marcin Oki Obiecujący współautor Pawel Rozmus a Toyotę słyszałeś kiedyś? W omodzie włącza się generator prądu i się tłucze,jak kompresor w MAM tgx   Pawel Rozmus Marcin Oki no posiadam Toyotę Corolla Cross hybrid o czym piszesz   Janek Och To nie jest normalna praca silnika. Co to znaczy, że na zimnym tak ma być?   Wojtek Bożyk Jechałem dziś tiggo 4 hev (silnik dla ludzi 70+) i auto stało jakiś czas i było zimne, po odpaleniu też takie stuki i pan sprzedawca mówił że to grzałka pod maską się podgrzewa i to standardowy odgłos przy odpalaniu zimnego auta... W mg ZS hybrid+ też tak jest?   ****************    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...