Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Send1N napisał(a):

Czyli jak wygląda oglądanie polskiej produkcji dodatkowo z napisami PL? :E słyszysz słowa po polsku i czytasz dodatkowo te same na dole ekranu?  czegoś takiego to jeszcze nigdy w sumie nie zrobiłem :hihot:

Słyszysz słowa po polsku jak czegoś nie zrozumiesz to sobie doczytujesz z napisów.

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Czyli jak wygląda oglądanie polskiej produkcji dodatkowo z napisami PL? :E słyszysz słowa po polsku i czytasz dodatkowo te same na dole ekranu?  czegoś takiego to jeszcze nigdy w sumie nie zrobiłem :hihot:

Często napisy są inne niż to co mówią:stukniety:

Opublikowano

Niewyraźne dialogi to zawsze wina producenta, który poskąpił na postprodukcję. Każdy niedorobiony dialog trzeba naprawić nagrywając ponownie w studiu dźwiękowym. A w przypadku aktorów z kiepską dykcją, wszystko jak leci powinno być dograne w pracowni.

Opublikowano

Mi się wydaje, że w ogóle warstwa audio w polskich serialach mocno kuleje. Też nieraz mam problem ze zrozumieniem tego co mówią aktorzy. Nie raz również mi się zdarzało włączać napisy w polskich serialach żeby rozumieć/słyszeć o czym mówią a ogólnie problemu ze słuchem nie mam :P 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, bleidd napisał(a):

Ale to jak są nagrane dialogi to jest karygodne po prostu. Mam ochotę włączyć napisy bo momentami tak bełkoczą, że po prostu nic nie rozumiem.

Bolączka polskich produkcji 

21 godzin temu, tgolik napisał(a):

W produkcjach najnowszych audio jest już zwykle ogarnięte. 

Wczoraj 6 odcinków Klangor a.2, niby nowe a audio nadal kuleje, masakra jak trzeba się momentami wsłuchiwać co gadają, dramat 

Swoją drogą, polecam Klangor 1 i 2 ;) Drugi sezon póki co 6 odcinków (z ośmiu) 

Edytowane przez maras2574
Opublikowano (edytowane)

Heweliusza sobie odpuściliśmy, bo żona płynęła kiedyś tym promem w czasie sztormu jako kontroler w maszynowni i nawet nie chce myśleć o oglądaniu tego serialu.

Natomiast Wielka Woda - świetna.

Jeśli ktoś nie oglądał Króla z Żurawskim, Jakubikiem i Szycem (https://www.filmweb.pl/serial/Król-2020-833526), to bardzo polecam.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Zacząłem właśnie Ołowiane dzieci, zapowiada się ok. Lubię polskie produkcje pokazujące głęboką komunę i wałki partii przeciwko ludziom....

No i obsada :thumbup: Zbynia zrobili czy faktycznie tak się spasł :hmm:

No i coś do Odina, najlepsze polskie cycki, ale nie wiem czy Joasia Kulig je pokazuje, jestem w połowie 1-go odcinka ;)

Opublikowano

Obejrzałem ostatnie dwa odcinki Fallouta. Serial ma swoje wady, ale w ogólnej ocenie, to kolejny świetny sezon. Wszystkie odcinki trzymają poziom. Jes tszacunek dla inteligencji widza - od strony dialogów i hisatorii jest dobrze, a nawet bardzo dobrze porónując do większości serialowych produkcji. Do tego całkiem udany pastisz tego klimatu z gry.

@Kadajo Star Trek: Starfleet Academy - już oglądałeś? Podobał się? xD

Screenshot 2026-02-11 at 18-05-51 Star Trek Starfleet Academy meme - Google Search.png

Opublikowano
43 minuty temu, Sidr napisał(a):

Serial ma swoje wady, ale w ogólnej ocenie, to kolejny świetny sezon.

właśnie skończyłem. Też bardzo mi się podobał, może nie aż tak jak pierwszy, ale jest ok!

a fanem gry nie jestem, nigdy w to nie grałem. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Co do zagrożenia to w pełni się zgadzam, że z samochodem to żadna szansa dla pieszego. Bardziej mi chodziło o to, że na tych filmikach audytora to samochody poruszały się z bardzo niewielką prędkością więc wydawało mi się, że stanowią mniejsze zagrożenie niż pędzący rower. Bo przecież po chodniku to samochód na tych filmach to jechał może 5km/h może 10km/h . Pisałem wyłącznie o filmach. To co piszecie odnoście kurierów itp to inna sprawa. Generalnie nie ma co raczej relatywizować. Ani rowerzyści nie powinni na dużej szybkości wjeżdżać w tłum na pasach, ani samochody jeździć po chodnikach.
    • Powszechnie TLOU2 jest bardzo wysoko w rankingach gier   Oczywiście, że mu powiedziała. I było jasne, że chce tego. Dodatkowo on ją okłamał.    To ile lat miała nie ma znaczenia bo Jolę zrobił najgorszą i najbardziej egoistyczną rzecz z całego wachlarza możliwości. Zachował się jak idiota.    Brednie.   Joel był gorszy - bo zabił dziesiątki niewinnych ludzi, którzy chcieli uratować ludzkość. A Abby po prostu odwaliła chwasta, który to zrobil zaprzepaścił szansę ludzkości na lekarstwo.    Po co miałaby go przesłuchiwać skoro wiedziała co się stało? To by nie miało sensu.  Bo gra jest o drodze zemsty. O tym że jest bez sensu i prowadzi do kolejnej zemsty. To nie jest historia niewinnego tatusia i chorej córeczki. Mam wrażenie jakbyś rozumiał 1/3 fabuły tej gry. Albo oglądał ją na YT.   Bajkowa     I to napisał gość, który chciał honorowego pojedynku. Nic ci się tam logicznie nie klei.      a jak czytam „zrobił dla jego” to od razu powinienem się domyślić że dyskusja sensu nie będzie miała.
    • @Pitt_34 a gdzie raport z potencjału UV albo OC? Jajo zaraz zniosę   
    • Sławek Serwan rpStsoedon8gz04730mh432437o3a.103hh145l3ic4hc 5d0uff2u12tg26  · Witam Czy macie taką przypadłość w swoich Jaecoo, że zaczynacie czuć zapach gazu albo takiego zapachu smażenia w środku po przejechaniu kilkukilometrowej odległości i rozgrzaniu silnika? Ja to wyczuwam jak na rozgrzanym silniku zatrzymam auto. Zapach wydostaje się jakby od silnika , zwłaszcza nawiewami przy kierowcy. Taki gryzący nieprzyjemny zapach. Dajcie znać czy ktoś tak z Was miał i co może być przyczyną tego zapachu. Dodam, że nic mi pod maską nie zdechło, nie mam żadnego zwierzątka usmażonego na silniku ani zostawionych resztek - to sprawdziłem od razu   Katarzyna Idzik-Kamrowska Też tak miałam zapach straszny, przeszło po jakiś dwóch i pół tysiącach   Janusz Patyk Najbardziej zasłużony współautor Zapach palonej elektroniki ja miałem takie coś u siebie i zadymienie z komory silnika po stronie hybrydy . U mnie mieliśmy prąd na obudowie auta dochodził do 240v   Janusz Patyk Najbardziej zasłużony współautor Zapach palonej elektroniki ja miałem takie coś u siebie i zadymienie z komory silnika po stronie hybrydy . U mnie mieliśmy prąd na obudowie auta dochodził do 240v   Martyna Misiaszek Miałam to samo. Najbardziej śmierdziało gdzieś w okolicach lewego przedniego koła. Musiał się coś pod maską wygrzać   Paweł Tkacz Ja to miałem na początku. Po przejechaniu kilkuset km w czasie lata zapach ustąpił. Pewnie coś się musiało wypalić lub wygrzać.   ******************   BAIC:   Sebastian Danel ropedntSsoi0i8u65a9tgc251d05cofzg8ltc0fgg7c12 i1ci6u6.i1m9a0  · Mam pytanie dotyczące logiki zapisu błędów w sterownikach. Jeden z czujników parkowania jest uszkodzony (wizyta w serwisie już umówiona). Podczas jazdy z niską prędkością, do ok. 10 km/h, system wyświetla komunikat o błędzie i zapisuje go w historii. Natomiast po przekroczeniu tej prędkości komunikat znika, a zapis błędu zostaje usunięty z pamięci. Czy błędy związane z czujnikami parkowania są traktowane jako warunkowe / chwilowe i kasowane automatycznie po ustaniu warunków ich występowania? Dodatkowo sporadycznie pojawia się komunikat o błędzie układu hamulcowego, jednak również nie zostaje on zapisany w pamięci sterowników. Podczas ostatniej diagnostyki serwis nie stwierdził żadnych zapisanych błędów, mimo że komunikat wcześniej się pojawił. Czy ktoś spotkał się z podobnym zachowaniem systemu lub wie, od jakich warunków zależy trwały zapis takich błędów w pamięci?   Paulina Mintzberg-Wachowicz Mi w serwisie powiedzieli,że aby sprawdzić czujnik muszą im się pokazać na komputerze w serwisie. A że się nie zapisują się to też się nie wyświetlają. Więc jeżdżą z takim od miesiąca:/   Marcin Micro Zatrzymaj się wyłącz auto i jak kluczyk go zamknie to spróbuj ponownie. To zawsze działa   Marcin Micro Ten typ tak ma. Przyzwycaj się   Sebastian Danel Autor Marcin Micro niestety nie pomaga to jest że mną od niedzieli i bardzo mnie to irytuje więc w sobotę umówiony serwis i dam wam znać co powiedzą.   Arkadiusz Zdziebłowski Mam to samo, lewy przedni czujnik wariuje na niskiej prędkości i nigdzie nie jest zapisany błąd. Muszę umówić się do serwisu   ******************   Omoda 9:   Stefan Odój eodpSosntr3cggo1tz7 15h8t9.1ufc0fglt87h707t6g8f0d01l30i8gh3f  · Jechałem 29.12.2025 r. leasingowaną (ledwo przez 4 miesiące) Omodą 9 ul. Janowską w Lublinie, a przede mną wolno jechał osobowy z przyczepką, sygnalizując zamiar skrętu w lewo. Moja odległość od niego około 30 metrów, prędkość w granicach 40 km. Wcisnąłem pedał hamulca, który wszedł "jak w ciepłe masło" i hamowania praktycznie nie było. Tylko moja wolna (z racji opisanej sytuacji) jazda oraz odległość sprawiły, że dojeżdżając do przyczepki, samochód ledwo się już toczył, a poza tym odruchowo już zjeżdżałem na pobocze, na wszelki wypadek, by uniknąć uderzenia w jej tył. Pobocze bardzo wąskie, a za mną kilka samochodów, więc z "duszą na ramieniu" dosłownie toczyłem jeszcze chwilę auto, czując, że w ogóle nie ma hamowania i kawałek dalej zatrzymałem się w zatoce autobusowej. Na pulpicie choinka zapalonych wskaźników, w tym napis Awaria: AEB Serwis. Po pewnym czasie Assistance przysłało Pomoc Drogową, która odholowała auto do Sprzedawcy - G&G Auto Lublin. Tam zamówiono cały moduł do wymiany, stwierdzając, że uszkodzeniu uległ czujnik ciśnienia w pompie ABS. Zażądałem wymiany samochodu na nowy wolny od wad, myśląc przede wszystkim o tym, co byłoby, gdyby opisana sytuacja zdarzyła się na autostradzie ... Czy ktoś ma zdanie, jakieś doświadczenie, które byłoby pomocne w zrozumieniu, jak w nowym samochodzie mogło dojść do tak bardzo niebezpiecznej sytuacji, dlaczego nie zadziałał jakiś mechanizm zabezpieczający... w czym może tkwić istota problemu...       /w komentarzach chłopa zjechali, że jest trolem i ma sp..ać, bo niemożliwe, żeby Komoda się zj..ła / ****************************  
    • chodzilo o to https://massgrave.dev/windows_ltsc_links o tym tez wspominal send1n
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...