Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Oldman napisał(a):

nowy serial gangsterski (na torrentach jest juz cały sezon do pobrania ), nie oglądałem jeszcze wiec na razie tylko informacyjnie

TglHeOk.jpeg

Obejrzałem całość, całkiem przyzwoite, nic porywającego, ale fabuła ma sens, kiczu jest niewiele i do tego klimat jest. J.K. Simmons zawsze na plus. 

Ktoś wcześniej wspomniał Shop for Killers - obydwa sezony bardzo dobre.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
Teraz, Imm napisał(a):

Obejrzałem całość, całkiem przyzwoite, nic porywającego, ale fabuła ma sens, kiczu jest niewiele i do tego klimat jest. J.K. Simmons zawsze na plus. 

thx za info :thumbup:, rzucę wiec okiem bo juz lezy na dysku i czeka na swój czas.

Opublikowano

Finał 3 sezonu Silo na appletv. Chyba najlepszy odcinek serialu, spodziewałem się niektórych twistów ale i tak efekt końcowy świetny. No i zajawka 4 sezonu po napisach końcowych, ale będzie rozp*** i jazda bez trzymanki. Apple obecnie w topce streamingu, świetne seriale robią. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TmK napisał(a):

Finał 3 sezonu Silo na appletv. Chyba najlepszy odcinek serialu, spodziewałem się niektórych twistów ale i tak efekt końcowy świetny. No i zajawka 4 sezonu po napisach końcowych, ale będzie rozp*** i jazda bez trzymanki. Apple obecnie w topce streamingu, świetne seriale robią. 

Apple ciągle bez polskiego lektora? Nie tknę ich produkcji dopóki olewają polskiego casuala.

Opublikowano
45 minut temu, tgolik napisał(a):

Apple ciągle bez polskiego lektora? Nie tknę ich produkcji dopóki olewają polskiego casuala.

A tego nawet nie wiem, zawsze oglądam z napisami nawet jak jest lektor. Serial ogólnie bardzo polecam, jak ktoś szuka czegoś nowego. 

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj trzeci seson Silo. Genialny. To jest serial tworzony trochę takim staroszkolnym warsztatem, jak np. Babylon 5. Gdzie jest ścisle od poczatku do końca rozpisana historia na cały serial i przedstawiana przez świetną gre aktorską z niemal takim tetralnym zacięciem i w bardzo ograniczonej przestrzeni. Nawet trrzecioplanowe postacie śledzi się z przyjemnościa. Chodź w całym serialu zdarzały się motywy nudne i niepotrzebne. Technicznie teżjest dobrze, ale to nie film w ktory urzecze widza pieknymi widokami - czy teżwartką akcją. Rozczarowało mnie tylko w S03E10 odarcie tej historii z tajemnicy tego, co było u genezy powstania silosów. Pewnie tak jest teżw książce, ale dla mnie ostatni odcinek trzeciego sezonu powinien byc przedostatnim całego serialu. Zostało co prawda kika rzeczy niewyjasnionych, ale kilka scen ukazanych w wczesniejszych odcnkach, jak też idea "kodeksu", pozwala się z dużym pradopodobieństwem domysleć, co się wydarzyło. Trzeci sezon chyba jednak najlepszy. Stad też po części skojarzenie z Babylon 5, gdzie dwa piersze były dobre, ale najlepsza cześci serialu zacna się od trzeciego. Podobał mi się - dla mnie tak iseriual skłaniający do refleksji.

Opublikowano
2 godziny temu, j4z napisał(a):

myślałem, że miro znowu będzie tłumaczyć, jaki to lektor jest zły,

nigdzie nie pisałem że jest zły, nie przekręcaj

a jedynie to że głupotą jest nieoglądanie czegoś, bo nie ma lektora

pomijając kupę klasyki kina, Mayday z Reynoldsem i Dorocińskim też nie obejrzysz bo nie ma lektora,

Motor City też nie itd 

z cyklu zrobię na złość mamie i obetnę sobie włosy nożyczkami do paznokci  ;)